Techniacz Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Mi babka w pzu bodajze w kwietniu (w innych ubezpieczalniach z reszta tez) powiedziala, ze z motocykla nie przechodza znizki na auto, ale moze cos im sie pozmienialo teraz. Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azia66 Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 należy jeszcze pamiętać w przypadku gdy pojazd jest ubezpieczony na osobę które nie skończyła 25 lat lub gdy jest współwłaścicielem osoba która nie ma skończonych 25 lat, dokładana jest wzwyżka, w przypadku PZU jest to dodatkowe 30%, w innych zakładach różnie to bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keysej Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 należy jeszcze pamiętać w przypadku gdy pojazd jest ubezpieczony na osobę które nie skończyła 25 lat lub gdy jest współwłaścicielem osoba która nie ma skończonych 25 lat, dokładana jest wzwyżka, w przypadku PZU jest to dodatkowe 30%, w innych zakładach różnie to bywa odkopane:) znizki przechodza z motocykla ( tylko) ( ja mam 600ccm) i na samochodzik masz znizki ( info gdy ubezpieczalem moto) i brak wzwyzek jest dopiero po skonczeniu 26 lat anie 25! ( wzwyzka 50%) teraz takze nei masz mozliwosci uzyskania znizki za wplate jednorazowa, za to jak w ratach to 3% jesli dwie sa raty. tyle wiem od milej pani z ubezpieczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 i brak wzwyzek jest dopiero po skonczeniu 26 lat anie 25! no żesz ku***a co roku koleś w ubezpieczalni mi mówi ze od następnego roku już nie będzie zwyżek..... Ciekawe co teraz powie pacan jeden. Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 brak wzwyzek jest dopiero po skonczeniu 26 lat anie 25! ( wzwyzka 50%) A to dziwne bo w mojej polisie jest napisane co innego, chyba sie do nich zglosze zeby mi wzwyzke dolozyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 hehhe w pzu to było śmiesznie, bo co roku jak kończyłem wiek który uprawniał do zawarcia umowy bez zwyżki dla "młodocianych" to podnosili ta granicę (kiedyś było 24lata, teraz jest bodajże 26) i do Farmidona jeśli w firmie A było coś ubezpieczone przez Ciebie np od 2000r do 2005r, a od 2005 do 2009 w firmie B i będzie to potwierdzone na piśmie, to zarówno w firmie A, jak i w firmie B czy nawet C dostaniesz zniżkę za 9lat bezszkodowej jazdy za samą ciągłość u danego ubezpieczyciela możesz dostać jakąś zniżkę (zazwyczaj 5 do góra 10%) i nie zależy to od tego ile lat jesteś u nich klientem Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) odkopane:) znizki przechodza z motocykla ( tylko) ( ja mam 600ccm) U mnie jakoś przeszły z motoroweru na samochód bez problemu w 2008 roku (PZU). Edytowane 18 Stycznia 2010 przez Aster Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chri$ Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 po ROKU bezszkodowej jazdy zwyzkę za wiek (+30% do 26 r.ż.) mozna zdjąć, nawet jesli sie 26roku zycia nie ukonczylo. powtarzam - MOŻNA ale nie trzeba - zalezy na kogo sie trafi :) w pierwszym roku zawsze jest zwyzka w nowym TU (niewazne,ze wczesniej sie mialo rok bezszkodowosci gdzies indziej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi