Skocz do zawartości

Jaki kask - Nolan, Lazer, Shark

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również polecam NOLANA. Sam latam juz 3 sezon (w modelu N83) i bardzo go sobie chwalę.

a jak z jego cisza i areaodynamika? da sie bez problemowo krecic glowa? bo w moim obecnym badziewiu jak jade to mi glowa telepie raz w lewo raz w prawo nawet jak nia nie ruszam ;) ...strasznie to meczace jest. dlatego teraz chce zmienic ale tez mam problem na co. dzieki za odpowiedz.

Ja również polecam NOLANA. Sam latam juz 3 sezon (w modelu N83) i bardzo go sobie chwalę.

Ale miedzy N83 a N62 jest spora roznica cenowa czyli pewnie i w jakości... Wiec chyba nie ma porownania, kupuje tego N62 - zobaczymy czy warto bylo

• 2 tygodnie później...

a jak z jego cisza i areaodynamika? da sie bez problemowo krecic glowa? bo w moim obecnym badziewiu jak jade to mi glowa telepie raz w lewo raz w prawo nawet jak nia nie ruszam :bigrazz: ...strasznie to meczace jest. dlatego teraz chce zmienic ale tez mam problem na co. dzieki za odpowiedz.

Przy dużych prędkościach (w granicach 190-200) faktycznie troche ciężko obracac głowę ale w jakim kasku taka prędkośc jest nieodczuwalna? Poza tym wentylacja mogłaby być trochę efektywniejsza. Oprócz tego jest ok.

A ja powiem tylko SHOEI :icon_twisted:

SHOEI jest ok. ale mój docelowy kask to ARAI RX-7.

N62 to fajny kask, ale nie ma zabezpieczenia szybki przed otwarciem. W moim N61 mam właśnie taki problem, że przy prędkości 130 km/h szybka idzie do góry - jest to niesamowicie wkurzające. Kask mam piąty sezon,

Mój N61 ma lat 3 albo 4 lata i nic się nie dzieje, przy takich prędkościach lub wyższych. Jedyne co dolegało ostatnio to rozlatujące się piny w szybce. Przy wkładaniu pinlocka jeden pękł także musiałem go skleić kropelką, drugi rozleciał się, ale na szczęście mogłem go normalnie złożyć bez klejenia.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

hmm a ja wam powiem, ze mam marushina 777nx tiger i bardzo jestem zadowolona. szyba nie paruje, nie wieje mi po zatokach, nic sie nie otwiera, kask jest cichy ( przy 230 jest troche glosniej, no ale to juz ma prawo ) i nie ma problemu z obracaniem glowa przy wyzszych predkosciach ( aerodynamika ). lekki w miare.

jezdzilam w sharku porownywalnej klasy i nie bylam tak zadowolona. gorsza wentylacja zdecydowanie, a to dosyc wazna sprawa, moim zdaniem.

:biggrin: