Skocz do zawartości

Derbi Senda

Lidkus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na dotarciu cylinder 49cc tłok meteor ,po złożeniu około 2 tygodniu eleganckiego jeżdżenia bez palowania przejechane minimum 500km predkość 90kmh na 5 biegu przełożenie 12/48 .Dwa dni temu kuzwa podczas jazdy max 60kmh mułowata na jałowym nie chce sie wkrecic na obroty gaśnie .Na dodatek świeca cały czas sucha paliwa ku... pół baku ! nowe zimeringi na wale ,no spisywała sie świetnie już na dotarciu niemoglem sie doczekać aż sie dotrze to mowie będzie miała pizdę! wie ktoś co mogło pójść ;/? pozdro chłopaki!

Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix

nowki i uzywane to samo kranik podcisnieniowy podaje benzyne no w gaxniku zawsze paliwo co rozbieram to jest ok ,jutro wyciagne silnik chyba sprawdze membrany i sprawdze najgorsze czy nie mam przytartego cylka wrrr

Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix

heh.. zachciało ci sie meteora zakładać <lol2> to i masz przyczyne :banghead: kup sobie vertexa www.olekmotocykle.pl nie martw sie mój kumpel w dt też miał meteora i długo nie pojeździl :):D

heh... jak zachciało ci sie zakładać tłok meteora to i masz przyczyne<Lol2> było trzeba kupić sobie vertexa www.olekmotocykle.pl , mój kumpel też w dt miał meteora i długo nie pojeździł ;):D

siema! odswierzam temat ,moto chodzi nie gasnie,wkreca sie na obroty!(12tyś) pierscienie sa w dobrym stanie! sprawdzalem tlok i cylinder takze(byly podejrzenia przytarcia)wszystko okej pozatym ze podczas jazdy moto ma problemy przebrnac z niskich obrotow na srednie a nastepnie na wysokie to nie jest zwiazane z gaxnikiem poniewaz jezdzilem na probe na 19mm i bylo to samo .Moto juz ma grubo ponad 700Km przejechane takze prawie dotarte praktycznie nie mozna uzywac biegow 4,5,6 bo nie ma sily,czy jest taka mozliwosc ze ten tlok meteor(do silnika derbi) nie otwiera kanalow pluczacych do konca ani ich tak samo nie zamyka?stad brak kompresji?pozatym dodam ze na wczesniejszym tloku(na jednym pierscieniu firmy "Mahle") motor nie mial problemow ze wkrecaniem sie na biegach w czasie jazdy,tylko brak kompresji(wtym jedna scianka tloczka jest krotsza,meteor jest rowny jak szklanka) mam nadzieje ze cos pomogłem tymi informacjami ,moze dojdziemy co jest nie tak! pozdrawiam!