Skocz do zawartości

Suzuki MARAUDER VZ800

Peny
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet śrubokrętem choć lepszy jest tępy bolec.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Linka jest ok sprawdze owe sprężynki i zobacze tarcze. Tylko wrazie co to które są lepsze tarcze? http://www.select-shop.pl/tarcze-sprzeglow...703r-p-667.html

czy

http://www.select-shop.pl/tarcze-sprzeglow...uki-p-9095.html

mój mail: [email protected]

Powiem ci że nie mam pojęcia bo jeszcze nie wymieniałem

Witam Szanowni Panowie!

Na wstępnie bardzo chciałbym poprosić kolegę Robertso444 o przesłanie do mnie na maila serwiskówki [email protected] z góry dzięki!

Drugą sprawą, o jaką chciałem zapytać jest paliwo.

Wracam do tematu paliwa, gdyż nawiązałem dosyć ciekawy kontakt z lokalnym lotniskiem, gdzie pewien pilot zaproponował mi kupno paliwa 105 oktanowe (lotnicze) zastanawiam się nad tym jak będzie się zachowywać mój "wariat" i oczywiście czy nie zrobię mu kuku takim zabiegiem.

Szczerze przyznam się, że nie mam pojęcia, co może się stać...

Zazwyczaj leję Pb 95 i jakoś lata...

Kolejna sprawa to osiągi i przyczepność waszej marudy.

Mój bez problemu leci 160 a nawet pewnie i poleci 170 tylko podczas tak wysokich prędkości mam delikatnie mówiąc problem z przyczepnością...

Rzecz polega na tym, iż autentycznie podcina mi motor, przez co przy prędkościach powyżej 110 zaczynam się czuć niepewnie...

Drugą problemem jest nadmierne kołysanie motocykla... I zastanawiam się, czy to nie jest sprawa braku szyby i szerokiej prostej kierownicy??

Całym impetem powietrza dostaję w klatkę piersiową i to może powodować nadmierne kołysanie motora....

Dodam, iż oponki mam w świetnym stanie... W tym sezonie zmieniłem tył na nowa Dunlopkę....

Pozdrawiam wszystkich.

Szerokości i Przyczepności!!!

Mam szybę co prawda niską ale przy prędkościach powyżej 100km/h idzie równiutko czasami mam wrażeie że mnie chce zrzucić z motoru a mimo to on idzie równiutko, oczywiście jeśli jezdnia jest ok. Może i faktycznie to sprawa aerodynamiki ale na wszelki wypadek sprawdził bym układ jezdny łożyska te sprawy?

Co do benzynki to korci coś takiego zatankować ale ryzykować uszkodzenie tłoków (podobno baaardzo kosztowne) albo czegoś obok faktycznie strach jak dla mnie kop marudy wystarcza jak odkręcę gwałtowniej samochody to znikające punkty w lusterkach i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba

Edytowane przez fizyk69

ejkejokej

Też z paliwem bym nie ryzykował, kiedyś zatankowałem na Shelu tą 100 oktanową i jakiejś rewelacji nie było. Natomiast, co do niepewnego prowadzenia się czy jak to ująłeś kołysanie to sprawdź sobie dokładnie łożyska wahacza to samo miałem ja i po wymianie motocykl się ustabilizował, teraz mogę prowadzić jedną ręką nawet przy 120. Aby dokładnie je sprawdzić to najlepiej zdjąć koło i amortyzatory a najlepiej to już się wcześniej zaopatrzyć w zestaw i przy jednej robocie masz z głowy.

ptaku

Ciesz się bo skoro chce ja robić to poszła chyba w dobre ręce :) być może jeszcze ją zobaczysz.

Edytowane przez zzhop

Witam wszystkich forumowiczów !

Jestem od 2 tygodni szczęśliwym użytkownikiem tegoż sprzętu i oczywiście nasuwa mi sie kilka pytań na temat motoru. Mam nadzieję, że ktoś będzie mógł mi pomóc.

Po pierwsze poszukuje manuala do motoru w języku polskim (jakby ktos miał to byłbym wdzięczny na [email protected]).

Mam też kilka pytań:

1. nie świeci mi się kotrolka od luzu (sprawdzałem żarówka jest OK),

2. na zapłonie nie świecą się kontroli od oleju i teperatury płunu chłodniczego (żarówki też OK),

3. na zimno denerwujący dźwięk brzęczenia z wydechów (są fabryczne), na ciepło ustaje,'

Może ktoś bardziej doświadczony będzie mógł coś podpowiedzieć za co będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam wszystkich !

Witam Panowie!

Dzięki za odpowiedzi...

Co do kołysania motocykla podczas dużej prędkości to niestety potwierdziliście moje obawy... Tylko myślałem, że inni będą mieli ten sam objaw i nie będę się musiał zabierać za to tego sezonu... I popracuję nad tym podczas zimy...

A co do paliwa to chyba macie racje, eksperymentowanie zostawie specjalistą...

z innej beczki.

Wybiera się ktoś może na zlot do Jicina w zachodnich czechach 28.08

Pozdrówki

Zlot w Jicinie super sprawa,byłem kilka razy polecam.

Edytowane przez piter 1600

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

I przyszła chwila rozstania z Marudą... łza się w oku kręci... - nowy właściciel ma zamiar ją doprowadzić do stanu świetności i śmigać :clap:

Nie płacz, jakoś to będzie - przecież coś kupisz. Ja wczoraj w bieszczady wyjechałem, zrobiłem 100 km i... puszka przede mną ostro pohamowała to i ja musiałem, efekt - ślizg na prawym boku, zdarta ręka do łokcia, walnięte kolano, moto skręcone lagi, krzywa felga i trochę kosmetycznych felerów i tu mam pytanie do kolegów: gdzie niedrogo kupić lampę przednią lub samą ramkę albo obudowę, licznik albo samą obudowę.

pozdr.

Ja po upadku miałem dokładnie takie same obrażenia i niestety obudowa licznika i ramkę lampy musiałem kupic w salonie suzuki bo na rynku wtórnym bardzo ciężko dostac chyba że będziesz miał szczęście.Apropo ja tez w weekend byłem w bieszczadach piękne są o tej porze prawda :lalag:

Wprawdzie niewiele części do Marudy jest na Allegro ale trzeba szukać : http://moto.allegro.pl/item1165241029_suzu...der_czesci.html . http://moto.allegro.pl/item1186139454_wszy...0_marauder.html ..