zyleta Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 W moim moto po każdych opadach deszczu na tarczy hamulcowej pojawia się powierzchowna rdza. Po kilku kilometrach jazdy już znika. Jednak do tego momentu moto przy hamowaniu głośno skrzypi.Moje pytania:Czy to normalne?Jeżeli tak, czy istnieją tarcze w których nie pojawia się taki problem?Dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 22 Czerwca 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Normalne. Wyczynowe tarcze rdzewieją nawet szybciej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Tak też myślałem. Tylko zastanawiam się czy można w jakiś sposób trochę zmniejszyć to irytujące skrzypienie :P Najlepiej gdyby pogoda dopisała ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 ja uważam że skrzypienie to zaleta, przynajmniej słychać że coś się zbliża (w ktmie mokre tarcze fajnie skrzypią) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 W moim moto po każdych opadach deszczu na tarczy hamulcowej pojawia się powierzchowna rdza. Po kilku kilometrach jazdy już znika. Jednak do tego momentu moto przy hamowaniu głośno skrzypi.Moje pytania:Czy to normalne?Jeżeli tak, czy istnieją tarcze w których nie pojawia się taki problem?Dzieki za odpowiedzi Siemasz>>> wiem ze w samochodach wyczynowych stosują tarcze ceramiczne one nie rdzewieją >>popytaj może i do motocykli takie można dostać . Pozatym to normalka ze tarcze łapią nalot rdzawy (nawet suche jak jakis czas postoją ) ale jedno hamowanko i znowu lśnią jak nowe >> Pozdrawiam<<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Tarcze ceramiczne w moto? ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Siemasz>>> wiem ze w samochodach wyczynowych stosują tarcze ceramiczne one nie rdzewieją >>popytaj może i do motocykli takie można dostać . Pozatym to normalka ze tarcze łapią nalot rdzawy (nawet suche jak jakis czas postoją ) ale jedno hamowanko i znowu lśnią jak nowe >> Pozdrawiam<<< Nie no pewnie .. ceramiczne tarcze do gpz-ta.. nie robi sie takich do motocykli a jak juz by zrobili to kosztowały by tyle co 10 takich motorków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi