tomekGIXXER Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 w Allianz jest możliwość rozłożenia AC na trzy raty, dodatkowo przy ubezpieczeniu mieszkania za 80zł jest zniżka na AC 15% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wurzel Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Nie polecam allianz dla nich liczy sie tylko zaliczony klient Cytuj plotki o gwiazdach, ubezpieczenie online, ubezpieczenie oc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukepl Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 można gdzieś dostać ubezpieczenie motocykla tylko przeciw kradzieży :icon_question:Dołączam się do pytania. Pytałem w kilku towarzystwach ubezpieczeniowych ale w żadnym nie mają takiej opcji, jeśli już to tylko AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 hmmmm pierwszy raz słyszę że Hestia ubezpiecza AC na moto :notworthy: Ubezpiecza już klika lat,swoje pierwsze moto ubezpieczałam również w Hestii i byłam zadowolona. Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellios 44 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Ubezpieczałem tylko OC motocykl i skuter poj 125 .PZU I Alianz odradzam ;ad1 mało obecnie wiarygodna firma ,ad2 drogo .Ja ubezpieczyłem w Concordi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) Witamdziś dokonałem ubezpieczenia AC w Allianz w Legionowie skorzystałem z opcji II rat I składka 2062zł II składka za 6 miesięcy 1374zł różnica w płatności całej składki a składkami ratalnymi wychodziła około 100zł w PZU składka roczna wyliczona była na 4850zł Pozwolę sobie skomentować :blush:Kup skarbonkę i co roku wrzucaj do niej kwotę ubezpieczenia. Po dziesięciu latach, a w zasadzie wcześniej będziesz miał odłożone na nowe moto.AC w wysokości 10% i więcej wartości to paranoja i totalna bzdura.Jedynie sytuacja że moto zostało wzięte w leasingu czy w kredycie uzasadnia płacenie tak wysokiego ubezpieczenia. Ja od zawsze mam zawarte ubezpieczenie na wszystko, dom, firmę, samochody. Ale np. na samochód miałem w zeszłym roku ubezpieczenie za 3,500zł przy wartości pojazdu 107 tys. netto. Ciekawostką że mimo że bryka miała 3 lata w razie co ubezpieczenie zwracało mi pełną wartość nowego pojazdu. W skrócie, ubezpieczenie kosztowało i kosztuje mniej niż 3,5% od wartości deklarowanej.Też śmieszne. Córka rozbiła brykę i ubezpieczenie wypłaciło więcej niż bym dostał za ten rocznik.Wracając do meritum. Póki w ubezpieczaniu motocykli nie zaczną panować zbliżone zasady, póty nie mam zamiaru wykupywać AC na bajka. Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Ubezpieczałem tylko OC motocykl i skuter poj 125 .PZU I Alianz odradzam ;ad1 mało obecnie wiarygodna firma ,ad2 drogo .Ja ubezpieczyłem w ConcordiCo rozumiesz przez "mało wiarygodna firma"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellios 44 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 PZU takie jest moje zdanie .Moloch ubezpieczeniowy zostałość po komunie . miłałem z tą firmą do czynienia . Trudno oczekiwać rzetelnej oceny szkody przez ich rzeczoznawców ,długie oczekiwanie na wypłacenie szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 A AXADIRECT? Próbował ktoś? Kalkulator wylicza mi dość zachęcającą składkę - ok. 1.800,- zł za moto warte ok. 33 tys. AC+OC. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko2 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) Pozwolę sobie skomentować :blush:Kup skarbonkę i co roku wrzucaj do niej kwotę ubezpieczenia.[...]W skrócie, ubezpieczenie kosztowało i kosztuje mniej niż 3,5% od wartości deklarowanej.[...]Wracając do meritum. Póki w ubezpieczaniu motocykli nie zaczną panować zbliżonezasady, póty nie mam zamiaru wykupywać AC na bajka. Witaj Zbigniewie! Pozwolę sobie skomentować Twój komentarz. I Najpierw na poziomie ogólnym: Stawka ac w Allianz za motodla Siedlec wynosi 10,23 % wartości. Jak ktoś zaczyna i nie ma zniżek za bezszkodowość, to po ubezpieczeniunp. mieszkania (15% zniżki) możedojść 8,7% za ac.- - - - -Po roku (zniżki: wznowienie,bezszkodowość, mieszkanie) ok. 7% stawka = st. pocz. * 0,9 * 0,9 * 0,85- - - - -Po trzech latach ubezpieczeniazapłaci 5,48% za ac, st = st. pocz. * 0,9 * 0,70 * 0,85 czylitrochę ponad połowę stawkipoczątkowej, - - - - -by dojśćdo ponad 3% po ośmiu latachubezpieczenia. st = st. pocz. * 0,9 * 0,4 * 0,85- - - - - Wnioski: - najgorzej majązaczynający przygodę z aci którzy nie skończyli 29 lat(40% zwyżki, chociaż można to częściowo złagodzić), - trzeba odkładać do skarbonkidłużej niż 10 lat(wg moich szacunków ok. 26)pieniądze przeznaczone na acby kupić nowe moto II Twój przypadek Napisałeś, że za samochódo wartości netto 107 tys. złzapłaciłeś 3 500 zł. Za ubezpieczaniemotocykla o wartościpowyżej 100 000 złdostajesz na start20% zniżki. Zakładam, że:- masz 60% zniżki- skończyłeś 29 lat- ubezpieczyłeś mieszkanie w Allianz -15% co przekładka się na składkę ac2 977 zł/rok. Gdyby moto było na kredytlub w leasingu, tomusisz mieć teżnast. opcje- zachowanie wartości rynkowej +15%- brak redukcji sumy ubezpieczenia +15% wtedy składka acwyniesie Cię 3 938 zł/rok. Do tego oc za 170 zł(przy 60% zniżki). Można? ... Można III Córka rozbiła brykę i ubezpieczenie wypłaciło więcej niż bym dostał za ten rocznik. Ubezpieczenie Straty Finansowej, które działa w takiej sytuacji,dotyczy (obecnie) niestety tylko samochodów osobowych i dostawczych. Pozdrawiam Jarek ----------------------------------------------------ac na motocykle -> www.moto-ac.pl Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez jarko2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) PZU takie jest moje zdanie .Moloch ubezpieczeniowy zostałość po komunie . miłałem z tą firmą do czynienia . Trudno oczekiwać rzetelnej oceny szkody przez ich rzeczoznawców ,długie oczekiwanie na wypłacenie szkody.Wprawdzie Bogu dzięki nie mam doświadczenia w likwidowaniu szkody motocyklowej, ale jeśli chodzi o szkody samochodowe, to wszystko załatwiasz bezgotówkowo w którymś z autoryzowanych przez PZU warsztatów (tzw. Sieć Naprawcza PZU) i masz w nosie wycenę, wypłatę i takie tam. Zostawiasz samochód do naprawy i po kilku dniach odbierasz, a reszta Cię nie interesuje.Moim zdaniem właśnie PZU jako jedna z niewielu firm na polskim rynku w miarę sprawnie i rzetelnie likwiduje szkody. W przeciwieństwie np. do Alianza czy Link4, które - takie mam odczucie (oparte jednak na relacjach znajomych i przyjaciół, bo sam nie miałem do czynienia) - zawsze i wszędzie węszą próbę wyłudzenia odszkodowania i ograniczają wypłatę, jak tylko jest to możliwe. Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez Candlekeep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko2 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Moim zdaniem właśnie PZU jako jedna z niewielu firm na polskim rynku w miarę sprawnie i rzetelnie likwiduje szkody. W przeciwieństwie np. do Alianza czy Link4, które - takie mam odczucieByć może odpowiedzią/potwierdzeniemna Twój post jest artykuło nagrodzie Złoty Zderzak. Pozdrawiam Jarek ----------------------------------------------------ac na motocykle -> www.moto-ac.pl Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez jarko2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthazz Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Co się dzieje z AXA DIRECT? Chyba wycofują się z ubezpieczanie motocykli ponieważ sami odradzają zawierania z nimi umów. Rok temu kupiłem FZ6 Fazer 2006r. i zapłaciłem za OC, AC, NW, Assistance 910zł27 grudnia musiałem zapłacić kolejną składkę w wysokości już tym razem 1050zł mówię sobie... wszystko drożeje więc to i tak nie jest duża podwyżka. Spoko zapłacęA tu nagle dostaję telefon od nich, że proponowane wyliczenie składki jest już nieaktualne i odradzają ubezpieczenie motocykla u nich ponieważ opłata za samo AC będzie wynosiło ok. 3000zł więc mam iść do konkurencji! No więc dzwonię do tzw. konkurencji... oprócz PZU i WARTA nikt mi nie chce ubezpieczyć moto. A cena i tak nie jest dużo niższa bo również ok. 2500zł Coś proponujecie? Przyznam, że 2500zł to trochę dużo i chyba pójdę do PZU wykupić tylko OC z NW, a gdy ukradną moto lub zaliczę ślizga to wtedy będę płakał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glootik Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Od dwóch lat opłacam AC za swoje sprzęty tylko na krótkie okresy. Nie chcę płacić za miesiące, kiedy moto stoi bezpiecznie w garażu i nie jeździ. Kiedyś korzystałam z PZU, w zeszłym roku z Allianz, bo PZU podniosło stawki.Póki co nie narzekam. Za dwa miesiące w 2011r zapłaciłam 449,00zł (bez kradzieży i assistance), ubezpieczenie na sumę 10tys zł. Z wypłatą szkody nie ma problemu - sprawdzone... ;) Cytuj ...Gott weiss ich will kein Engel sein... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko2 Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Witaj! A mogłabyś napisać, jak udaje Ci podpisać umowe ubezpieczenia tylko na dwa miesiące. Pozdrawiam Jarek----------------------------------------------------ac na motocykle -> www.moto-ac.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi