szeryf Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 wiem ze 10w40 itp mam zalany motul 5100 i bierze go tak z 0,5l na 1000km moto ma udokumentowany przebieg 26000 i nic a nic nie kopci nawet przy zaje**niu z gazu .wiec moze jaet jakis duzo lepszy olej co sprzetowi niebedzie smakował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grześ23 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wszystko zależy od stylu jazdy ale z tego co wiem to sporty zjadają trochę oleju a na pewno nie smakował by mu kujawski :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Często zalanie dobrego syntetyka powoduje zmniejszenie zużycia oleju. Spróbuj zalać motula 300V albo castrola R4. Ja śmigam na 300V i nie bierze nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 juz na forum wiele osob narzeka na motula ze motocykle lubia go pic przejdz na jakas inna firme np shell proponowalbym syntetyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 wiem ze 10w40 itp mam zalany motul 5100 i bierze go tak z 0,5l na 1000km moto ma udokumentowany przebieg 26000 i nic a nic nie kopci nawet przy zajebaniu z gazu .wiec moze jaet jakis duzo lepszy olej co sprzetowi niebedzie smakował?W moim K1 z 10W 40 przeszedłem na full syntetyk Shella 15W 50. Mało, że nie bierze oleju, to silnik pracuje w mojej opinii bardziej miękko (śmiga wyłącznie po torze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeryf Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 dzieki bandzior tak zrobie,a ten olej nieskruci zycia silnika:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 ja do srada750 wlalem R4 to zaczal glosniej chodzic. przeszedlem na motul5100 i bylo lepiej. jezdzilem na torze i sporo na gumie. nic sie nie dzialo. zuzycie oleju bylo takie sobie ale moglo to byc spowodowane zalewaniem grubo ponad zalecany poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 dzieki bandzior tak zrobie,a ten olej nieskruci zycia silnika:)?raczej pociągnie po portfelu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 lej pelnysyntetyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeryf Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 bandzior masz gdzies linka gdzie moge shella 15w 50 kupic w czterolitrowym zbiorniku bo w litrowych sa drogie po ok46zl za litr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?ac...&highlite=Oleje Masa tematów, czy naprawdę nie można odsiwrzyc jednego z nich? Uwierzcie mi, nikt nie na konkretnej odpowiedzi jaki olej akurat do Suzuki z 2001 roku, bo jest kilka praw uniwersalnych, które przerabialiśmy 15 razy. Polecam 10 razy zerknąc w archiwum, niż raz założyc następny temat bez sensu. Często czytając to co pisali inni okazuje się, ze mamy taką wiedzę, ze nie ma o co sie pytać. Oszczędzamy innym czas, miejsce, klawiaturę i wzrok od ekranu. Same korzyści :). Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi