sabestian Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) witam posiadam aprilie Sl-1000 i mam klopot ,w czasie jazdy po przejechaniu okolo100 metrow silnik przestaje pracowac i po wlaczeniu 3-4 razy kluczyka (zaplonu) startuje i nastepne 100metrow i znowu . czy jest ktos kto moze mi doradzic co zrobic? Sprawdź też paliwo (filtr, wężyki - mogły popękać i zasysają powietrze). Immobilizer? Pewnie ze moge pomoc :) ale dopiero za jakies 3 tygodnie moge zlozyc najwyzej zamowienie bo kumpel co mi to wszystko zalatwia wyjecjal na wakacje, a z tymi klamkami to zes przy**** o polowe podniosa wartosc motocykla :) te tez sa zaj*** a http://cgi.ebay.co.uk/Brembo-Ducati-Afterm...id=p3286.c0.m14 cena przez 3 :P i chyba sobie je zamowie A jesteś pewien, że będą pasować? Edytowane 24 Września 2009 przez sabestian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Sprawdź też paliwo (filtr, wężyki - mogły popękać i zasysają powietrze). Immobilizer? A jesteś pewien, że będą pasować? wymienilem filter, sprawdzilem pompe paliwa - w czasie jazdy no jak sie zatrzymalem to sprawdzilem ze nie mam zasilania na wtryskiwacze paliwa i jutro bede szukal przyczyny ale obawiam sie ze bedzie potrzebny komp do testu dzieki za pomoc moze jeszcze ktos cos wymysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) A jesteś pewien, że będą pasować? te klamki rozia sie tylko otworem montazowym, ducati ma 2 rodzaje 8 i 12mm a w falco jest 8mm pozatym jak poszukasz na ebay klamek do RSV czy tam Falco to w liscie sa tez modele Ducati do ktorych one pasuja wiec na odwrot tez musza pasowac a wlasnie jak jest z tym filtrem paliwa, zeczywiscie od Nissana Micra pasuje ?? bo orginal kosztuje 40 funtow Edytowane 25 Września 2009 przez Whiplash666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Mój wymarzony makaron, jak sie wykopie z drogiego ryżu to od razu biore sie za szukanie.Może mi jescze ten sezon nie ucieknie. Co sądzicie o tej Falco, ktokolwiek widział , ktokolwiek wie? Na ile ten "tuning" jest fabryczny a na ile własna wydumką własciciela? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1354256 Bak Falco jest plastikowy (nakładka) czy metalowy? Dyziowq czy znasz kogoś kto za nieduże pieniadze (ponizej 800zł) przewiezie Falco z UK do polski ? witaj -ostatnio wysylalem motocyk do POLSKI ZA 170 f. Z lONDYNU POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 naprawilem moja Aprilie jestem bardzo szczesliwy hehe. dzieki wszystkim za pomoc :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Co sie zepsulo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 naprawilem moja Aprilie jestem bardzo szczesliwy hehe. dzieki wszystkim za pomoc : po wielu godzinach spedzonych na szukaniu gdzie i co sie dzieje doszedlem miedzy innymi za pomoca waszych rad ze: mam za slabe ladowanie, czujnik polozenia motocykla wylacza mi zaplon niezaleznie od tego jak motocykl stoi ten czujnik nie jest oznakowany gora-dol. i nie byl zamocowany w obudowie wiec to byla ta usterka -dzieki za pomoc - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 odswieze troche temat, mianowicie chce sobie zamontowac taki chip Moja stronahttp://cgi.ebay.pl/Eprom-Racing-TRITON-Aprilia-TUONO-RSV-FALCO_W0QQitemZ250517395110QQcmdZViewItemQQptZRicambi_e_Accessori_Moto?hash=item3a540016a6 tylko teraz pojawia sie pytanie brac do Falco czy RSV bo mam odblokowany juz orginalny modul i mapy RSV wiec jaki ten chip ?? jak wloze ten do Falco to mam spowrotem zlutowac ten przeciety kabel ?? czy moge kupic ten do RSV tylko jakiego modelu 98-00 czy 01-03 2 ptanie, z racji tego ze wglebilem pogiolem stelaz czaszy, i rodzi sie ptanie czy od RSV bedzie pasowal ?? bo wglada identycznie ale nie posiada mocowan do lampy, a od falco jest nie do zdobycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) odswieze troche temat, mianowicie chce sobie zamontowac taki chip Moja stronahttp://cgi.ebay.pl/Eprom-Racing-TRITON-Aprilia-TUONO-RSV-FALCO_W0QQitemZ250517395110QQcmdZViewItemQQptZRicambi_e_Accessori_Moto?hash=item3a540016a6 tylko teraz pojawia sie pytanie brac do Falco czy RSV bo mam odblokowany juz orginalny modul i mapy RSV wiec jaki ten chip ?? 1. Odblokowany moduł (przecięty kabel) to nie to samo co "mapy RSV". To druga mapa chipu Falco. 2. Triton to klon chipu Arrow, który (Arrow) jest raczej kiepski. jak wloze ten do Falco to mam spowrotem zlutowac ten przeciety kabel ?? Zależy czy chip ma 2 mapy czy jedną. Ze zlutowanym jeździsz na pierwszej, z przeciętym - drugiej. Jak w chipie jest jedna mapa, to wsio rawno. czy moge kupic ten do RSV tylko jakiego modelu 98-00 czy 01-03 Tak. Wcześniejszy model. Ale szczerze mówiąc, to dam sobie lewe uciąć, że wszystkie ich chipy mają wypalone te same mapy. 2 ptanie, z racji tego ze wglebilem pogiolem stelaz czaszy, i rodzi sie ptanie czy od RSV bedzie pasowal ?? bo wglada identycznie ale nie posiada mocowan do lampy, a od falco jest nie do zdobycia Niestety, jest zupełnie inny, mimo, że wygląda podobnie. Tylko od Falco. :( Edytowane 23 Października 2009 przez sabestian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 dzieki sebastian na Ciebie zawsze mozna liczyc :) kopalnia wiedzy o Falco :) powiedz mi jeszcze, najlepiej daj linka ktory Chip bylby najlepszy ?? bo u mnie na map 2 sa jakies problemy wali bledami "EFI" i nie da sie ustawic skladu mieszanki caly czas jest za bogata, po spieciu kabla wszystko idzie jak po masle :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Dzięki, wszystkiego się nauczyłem na AF1, to jest dopiero kopalnia wiedzy. :notworthy: A jaki masz wydech i filtr powietrza? Druga mapa ma być bogatsza (dla otwartego wydechu i wdechu). Ale może masz skopany chip. Co do chipów, to ja skończyłem na FP1413 + Power Commander, dopiero teraz jestem zadowolony... O chipach możnaby książkę napisać, poszukaj na AF1 a sam zobaczysz. Nie ma ideału, ale blisko są chipy Gabro. Trzeba wyskoczyć z 300 zł, ale to i tak nic w porównaniu do mojego zestawu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 chyba jednak zaryzykuje i kupie trition bo garbo nigdzie nei moge znalesc :/ ewentualnie jeszcze cos takiego http://cgi.ebay.pl/Chip-tuning-offener-Epr...=item20adc2f7ff lub http://cgi.ebay.pl/PUCE-SBK-REPLICA-APRILI...=item4837d0bde6 z czego ten ostatni najbardziej mi przypada do gustu co o tym myslisz ?? brac ktorys z tych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) chyba jednak zaryzykuje i kupie trition bo garbo nigdzie nei moge znalesc :/ Gabro to użytkownik z AF1, włoch, robi customowe chipy pod Twoją konfigurację, jeszcze się nikt na nim nie zawiódł. Uderz do niego na priva, trzeba poczekać na odpowiedź, ale podobno się bardzo opłaca. ewentualnie jeszcze cos takiego http://cgi.ebay.pl/Chip-tuning-offener-Epr...=item20adc2f7ff lub http://cgi.ebay.pl/PUCE-SBK-REPLICA-APRILI...=item4837d0bde6 z czego ten ostatni najbardziej mi przypada do gustu co o tym myslisz ?? brac ktorys z tych ?? Możesz trafić dobrze, możesz kulą w płot. Ten ostatni jest nazywany "superchip" przez Aprilię?? Bełkot, jaki superchip? Przez jaką Aprilię? :icon_rolleyes: Kupujesz w ciemno i tak, rzuć monetą i kupuj. Po opisie nie dojdziesz, bo to bzdury. Ja o nich nic nie myślę, to są kopie czegoś, czego? Nie wiem, oni też Ci nie powiedzą. A właściwie to Ci powiedzą, że albo to kopia superchipa Aprilii ukradziona z supertajnych superlaboratoriów, albo też, że sami stworzyli mapę na podstawie wieloletnich pomiarów i testów. Sorry, się rozpisałem, ale jak czytam takie opisy to mnie zalewa krew. Ja mogę polecić tylko Gabro (na podstawie doświadczeń innych) albo FP1413 jeśli jesteś przygotowany na dalsze modyfikacje moto (mój to: jednostronny wydech Akrapovich, Renegade airbox, PC3 z mapą zmodyfikowaną przeze mnie itd itp). I tak miałem szczęście, że nie musiałem montować regulatora ciśnienia wtrysku (? fuel pressure modifier). Za to teraz mam ujarzmionego potwora. Są tylko trzy drogi: moja, Gabro, albo kupowanie dziwnych chipsów, wielki fart i trafienie w dychę. Powodzenia!\ Przyjrzałem się cenom tych chipów. To jakieś 50% ceny chipa Gabro. Szanse, że trafisz dobrze za pierwszym razem są bliskie zeru. Z rachunku prawdopodobieństwa wynika, że bardziej opłaca się Gabro. Edytowane 23 Października 2009 przez sabestian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) To tak jesli chodzi o dalsze modyfikacje ajk najbardziej, narazie tylko zmieniam bodykit na bazie plugu i czesci owiewek z RSV + nowy lakier na niunie :) co do dalszych modyfikacji juz sa 2 kominy Viper 60mm przelotu :biggrin: , gardziele 54mm (juz sa, ale beda czekac na PCIII) , sportowy airbox (teraz mam tylko K&N) a co jeszcze to wyjdzie w praniu :) niunia ma byc jedyna i niepowtarzalna :icon_twisted: Edytowane 24 Października 2009 przez Whiplash666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Seb, Z tego co piszesz to masz wydech 2-1, PC, chip, zmieniales tez filtr lub air box? Jak dla mnie Falco na wiecej niz dosc mocy, wiec osobiscie nie chce $$$ wydawac, ale ciekawi mnie czy to wszystko wygladza charakterystyke przy 5k rpm? Zreszta mozesz opisac jaki jest efekt tego wszystkiego? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi