shipp Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ile razy?? Wymusił?? Toż to panie prawie codziennie! :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Podczas mojego krotkiego urlopu w Polsce, (7 dni, ale z tego 4 dni moto stalo na serwisie) mialem wiecej sytuacji podbramkowych, wymuszen/niezauwazen niz podczas mojego 6 miesiecznego uzytkowania moto w Anglii :icon_biggrin: Czyli 3 dni w PL to taka dobra szkola lepsza niz jazda pol roku za granica!! A mowia ze my w niczym lepsi nie jestesmy :D Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzia Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 dość często sie to zdarza.Ale jeżeli jade na kursie mam na sobie kamizelkę z literą "L" to ludzie powinni zachować szczególną ostrożność bo teoretycznie dopiero się uczę jeździć, ale ślepi puszkarze co chwile się jakiś mi przed GN-ke wciśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Prawdziwa szkoła jazdy to jest na Krecie... tam to jest dopiero kulturka na drodze - np. gdy ktoś wyprzedza z naprzeciwka i mruga ci długimi po oczach w trakcie tego manewru, to oznacza tyle co "uciekaj!" :icon_mrgreen: I tam to jest norma :D No ale żeby nie marudzić i nie popaść po raz kolejny w zrzędzenie, może dorzucimy do tego wątku wyznania - ile razy wymusiłeś pierwszeństwo? :icon_mrgreen: Mi się zdarza, a jak... klakson, bluzgi i w ogóle - standardowy klimat jazdy po mieście :icon_mrgreen: Raz motocyklem wymusiłem pierwszeństwo na TIRze, bo bardzo chciałem się przed nim zmieścić wyjeżdżając ze stacji benzynowej... potem dłuuugo dochodził mnie jeszcze dźwięk goniącej mnie syreny :) To tak, żeby nie było, że motocykliści są tacy święci i wiecznie poszkodowani :D pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giger Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 UWAGA jadac ulica Kasprowicza ( z pierwszeństwem) a róg ul. Przybyszewskiego w kierunku PKS Marymont hej....dlatego ja jezdze Zeromskiego....ale trzeba przy komendzie uwazac tam jest takie skrzyzowanko i katamarany zajezdzaja tam nalogowo...jak by sie fiuty umowili na jakims forum zajezdzaczy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagly Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jakieś dwa lata temu jechałem wraz ze swoją dziewczyną jeszcze poczciwym kmx125. Jako, że moto nie zbyt silne na dodatek jeszcze ciągnie dwie osoby :lalag: jadę sobie prawym pasem. Powoli zbliżam się do skrzyżowania na którym chciałem skręcić w lewo, no to kierunek i myk na lewy pas. A tu nagle KLAKSON :eek: :eek: Patrzę przez ramię, a tu maska samochodu kilka centymetrów od tylnego koła :eek: :eek: Przed zmianą pasa patrzyłem w lusterko więc się trochę zdziwiłem ale co tam, mogłem nie zauważyć. Przepuściłem gościa, zmieniłem pas i spokojnie skręciłem w lewo na skrzyżowaniu. Niestety to jeszcze nie koniec... Pan w puszcze poczuł się strasznie urażony i najpierw wykonał ostre hamowanie :biggrin: Mało mu nie wjechałem w dupe :evil: Manewr z hamowaniem mu nie wyszedł, a jako że jechaliśmy drogą, która miała dwa pasy ruchu w jednym kierunku to zrównał się ze mną i dwa razy chciał mnie zepchnąć z drogi :eek: :eek: Prędkość miałem małą więc się prawie zatrzymałem i nie dał rady... Później powtórzył jeszcze numer z hamowaniem i dał dyla. Tak oto skończyła się moja przygoda ze zmianą pasa, gdzie niejako zajechałem drogę... Dziewczyna z tyłu mało nie dostała zawału serca. Szkoda, że nie zapamiętałem numerów gościa bo sam bym wymierzył sprawiedliwość :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Straszna trauma. Ja bym chyba przestał jeździć... pozdr wyczuwam (lekką) ironię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 wyczuwam (lekką) ironię...Ja tak często. Spoko. Ironia jest faktycznie lekka. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikpok Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 hmmm tym razem to ja wymusiłam....puszką...i tym razem był to autobus....niestety konto powiększone o 6 punkciorów, razem nie zła sumka 14....do tego naszczęście mandat w miare przyzwoity 100 zeta no i potłuczona służbówka....pech to pech .....13 dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 UWAGA jadac ulica Kasprowicza ( z pierwszeństwem) a róg ul. Przybyszewskiego w kierunku PKS Marymont hej....dlatego ja jezdze Zeromskiego....ale trzeba przy komendzie uwazac tam jest takie skrzyzowanko i katamarany zajezdzaja tam nalogowo...jak by sie fiuty umowili na jakims forum zajezdzaczy,Tiaaa wiem róg z ulica Duracza... też tam zamieszanie jest spore ...Wez pod uwagę skrzyżowanie z Zeromskiego z Aleja Zjednoczenia.. gdzie ruchem kieruje Policja tzn.. Praktyki tam maja... jeden stoi macha jak jechac a z 15 na chodniku obserwuje.... mam wrażenie że ich wpieniam jak śmigam na pustym przelocie.. :bigrazz: ale naprawde normalnie się ,,przemieszczam" koło nich.. neich się uczą...... taka maja prace... Co do kasprowicza.. jadac na Bielany mam bliżej ... i mniejszy tłok..na drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ale tam burdel teraz generalnie jest przez budowę metra. Często jeżdżę po Bielanach. Oczy w d*** trzeba mieć tam jeździ kupa starych dziadków. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Na ten przykład Wczoraj w nocy ostatnie skrzyżowanie przed wjazdem na siekierkowski jakiś palcem robiony sk***** chciał mnie zabić ( miałem oczywiście zielone i co z tego) :) :) Najwyższemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wczoraj zmuszony byłem jeździć puszką (w dodatku wysiadła mi klima) i wymusił mi rowerzysta. Aż zacząłem się zastanawiać kto faktycznie miał pierwszeństwo, ale zdecydowanie ja - skrzyżowanie równorzędne, rower nadjechał z mojej lewej. Kolesia bym w sumie nie zabił, bo jechałem wolno, ale na pewno by się połamał. A on tylko pogroził pięścią i pojechał dalej...Od wczoraj jestem więc za wprowadzeniem uprawnień do kierowania wszystkimi pojazdami po drogach publicznych. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi