nowytzrdt Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) Ile się wlewa oleju do skrzyni??na wszystkich motorach jest napisane ile tylko w tym nie ma więc ile?? Edytowane 8 Czerwca 2007 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Siema. Mam servisówke do RX 125 z lat 95-97 i tam pisze że do skrzyni ma być 0,6l oleju. Ale najlepiej sprawdź to jeszcze gdzieś bo ta moja serwisówka jest po włosku :notworthy: Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Siema. Mam servisówke do RX 125 z lat 95-97 i tam pisze że do skrzyni ma być 0,6l oleju. Ale najlepiej sprawdź to jeszcze gdzieś bo ta moja serwisówka jest po włosku :crossy: Pzdr, MaciekSpox wlałem 800ml nie zaszkodzi te 200 więcej :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Spox wlałem 800ml nie zaszkodzi te 200 więcej :(No nie jestem tego zdania ze nie zaszkodzi :crossy:. Jesli powinno byc 600 to te dodatkowe 200ml musi przeciez gdzies wyplynac.... Moze nie zniszczy to silnika, ale ale gdzies bokiem te 200ml musi wyrzucic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 No nie jestem tego zdania ze nie zaszkodzi :icon_question:. Jesli powinno byc 600 to te dodatkowe 200ml musi przeciez gdzies wyplynac.... Moze nie zniszczy to silnika, ale ale gdzies bokiem te 200ml musi wyrzucic.Ale jakby było zadużo to by leciało tzw nadmiarem a nie leci więcj jest GIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Przez wiekszą ilość oleju powodujesz tylko to, że silnik ma większe opory pracy, co zmniejsza moc i żywotność silnika. Ja bym to zlał... Przeceiż masz tam śrubkę, czy bagnet czy coś tam do sprawdzania oleju!!! Nalej do kreski bądź do śrubki i już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Jest tam takie okienko przezroczyste ale za chu*a nie moge tam zobaczyć czy jest czy nie ma:// może ktoś ma pewne info ile ma być tego oleju do DT 80 wchodzi 750ml a do tego hmm kto wie może te 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATHIS Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 600 na pewno. mialem rotaxa i wymienialem.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Przez wiekszą ilość oleju powodujesz tylko to, że silnik ma większe opory pracy, co zmniejsza moc i żywotność silnika. Ja bym to zlał... Przeceiż masz tam śrubkę, czy bagnet czy coś tam do sprawdzania oleju!!! Nalej do kreski bądź do śrubki i już!dokładnie W dt 80 wchodzi 700ml a nie 750ml... Najlepiej wylej te 200 zobacz w tym okienku czy widac poziom oleju(najlepiej przy powolnym zlewaniu tych 200 patrz na ten poziom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 dokładnie W dt 80 wchodzi 700ml a nie 750ml... Najlepiej wylej te 200 zobacz w tym okienku czy widac poziom oleju(najlepiej przy powolnym zlewaniu tych 200 patrz na ten poziom)Właśnie jest około 750 ml wlane a poziom w tym okienku jest prawie zerowy(tak tylko na dole okienka widac że coś jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 kurde spojrzalem do mojego rx i nie rozumiem w tym okienku nic nie widze a ten kapsel jak sie odkreci to jest taka sruba od czego to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 w kazdym moto jest wskaznik w postaci otworu w bocznej czesci dekla..... a jesli by nie bylo to jak juz wspomniano nalezy lac nie za duzo, tak by nie burtował olej w skrzyni, on ma smarować a nie przeszkadzać silnikowi w pracy . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 ale tam jest i z boku taki kapsel(ale nie do wlewania oleju) oraz szybka ktora pokazuje stan..pod tym kapslem jest sruba i nie wiem od czego ona jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 600 na pewno. mialem rotaxa i wymienialem.pozdrawiam.wiem ze temat stary ale jednak pozwole sobie poprawic kolege zeby ktos nie popelnil tego bledu, poniewaz dzis wlasnie zalewalem olej do rx 125 silnik rotax 123, wlalem 600ml i odkreilem to przezroczyste okienko/kapsel i stan oleju byl jednak niewystarczajacy dopiero po wlaniu 800ml stan byl odpowiedni czyli na wysokości okienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 w swoim bałaganie odnalazlem pdf do rotaxa 122 i manuala do RS125 z 95r. i ETX125 z 98r. W pdf do rotaxa 122 jest 600cm3 w manualu do RS jest 1000cm3 a w man. do ETX125 jest 600cm3. Dziwna sprawa przecież wszystkie mają rotaxa. Może do 123 wchodzi 1000 a do 122 wchodzi 600? Sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi