dolo Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam .Problemik jest następujący : po przejechaniu ok 15 25 km motor gaśnie 10 min. postoju z trudem odpala proszę o jakieś sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam .Problemik jest następujący : po przejechaniu ok 15 25 km motor gaśnie 10 min. postoju z trudem odpala proszę o jakieś sugestie. Wydaje mi sie to na brak paliwa w gaźniku (w tym motocyklu chyba nie ma gaźnka więc chodzi o inne małe coś gdzie przebywa paliwo przeznaczone dla wtryskiwacza). Może być spowodowany np, zapowierzeniem zbiornika, przytkaniem kranika, uszkodzeniem pompy paliwowej... trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maliniakosGFR Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 U mnie w Gilerze było podobnie jak miałem świece na wykończeniu (lub masz dobraną złą ciepłotę świecy). Wymieniłem i jest gicio (już mi nie gaśnie po krótkiej pezejażdżce). Pozdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Witam .Problemik jest następujący : po przejechaniu ok 15 25 km motor gaśnie 10 min. postoju z trudem odpala proszę o jakieś sugestie. Wykręć swiece i sprawdź kolor elektrod jesli sa białe lub szare to moga sie przegrzewac i iskra zanika. Jesli sa czarne , zakopcone lub mokre to albo zła regulacja gaznika albo zle dobrana do tego moto wartość cieplna swiec.Jesli świece sa ok i sprawdziłes w katalogu czy odpowiadaja zaleceniom fabrycznym to szukasz przyczyny w braku paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Czolem! Moze tez byc przytkane odpowietrzenie zbiornika paliwa. Wytwarza sie w nim podcisnienie i przestaje paliwo splywac do gaznikow. Pozdro PSTylko w najnowszych XJR nie ma gaznikow :bigrazz:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 -według mnie to zbyt bogata mieszanka, jak moto zimne to jeszcze daje rade,ale jak się nagrzeje to gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Czolem! Moze tez byc przytkane odpowietrzenie zbiornika paliwa. Wytwarza sie w nim podcisnienie i przestaje paliwo splywac do gaznikow. Pozdro PSTylko w najnowszych XJR nie ma gaznikow ;). Najbardziej prawdopodobna przyczyna. Jak Ci stanie, moto oczywiście :cool: , odkręć korek paliwa, jak usłyszysz syk powietrza znaczy coś jest na rzeczy. Na wszelki wypadek przedmuchaj sprężarką odpowietrzenie.Jak nie pomoże sprawdź czy na otwartej rezerwie TO też się dzieje, może masz zanieczyszczony bak i kurek paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristekk Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Ja miałem zanieczyszczony bak (bardzo) jak moto stanęło to na amen. To raczej nie ta przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi