buba6 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 w H-D cylindry sa lakierowane proszkowo na 100% Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Dobra ale teraz mi powiedzcie czy czasem lakier proszkowy to on miekki nie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Dobra ale teraz mi powiedzcie czy czasem lakier proszkowy to on miekki nie jest ?Nie -miekki? Raczej sypki ^^Takie coś lub coś do niego podobne albo prawie takie i czymś takim dokładnie pokryte takie coś to może być na przykład lakier asfaltowy piecowy. Właściwie 30 lat temu tym się garnki malowało i od 10 lat z tym sie nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 a czym sie maluje te kratki do kuchenek gazowych? To nawet ładnie wyglada i wytrzymuje temperature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 no wiec tak... Wiem na 100% cylidry w MZ(aluminiowe) sa napewno oksydowane. A WSK były jakos tam czyms pokrywane i napewno farba nie było(w B1 darliśmy sk..... two chyba z godzine). W CZ też jest cos w tym stylu. Kolega malował cylider SHL własnie proszkiem, moze mnie sie wydaje ale to jest miekkie? Tyle, ze w tym topicu chodzi o to aby cylindry byly czarne, jeszcze nie widzialem MZ po oksydacji -z czarnym cylindrem... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 luknij na ETZ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Powłoka z lakieru proszkowego powstaje w piecu w wysokiej temperaturze a cały proces to długi opis. W dawnych moto nadwozie i rama tez byly malowane piecowo/proszkowo i tylko piaskowanie pomoże aby zdjąc powłoki. Często spotykam sie z malowaniem piecowo/proszkowo cylindrów w motocyklach tudzież innych częsci silnika i napedu i jest OK. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 luknij na ETZ;] :buttrock: Ja sie w takim razie musze wybrac do lekarza od oczu... :) http://www.biketrader.co.nz/motorcycles/mz-etz250.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 251! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puzel Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Niewiem nieznam się, nie mialem w życiu ETZ 251 (mój stary mial, ale to jeszcze zanim ja się narodziłem, mam nawet rachunek z polmozbytu :banghead: ). Ale moim zdaniem silnik nie jest oksydowany tylko coś jest dodane do stopu aluminium. Oksydowanie to troche lipa szczególnie w miejscach narażonych na wilgoć, mialem śruby oksydowane w motocyklu i 2 razy pomokły sobie na deszczu i już pordzewiały. Myśle że nie zdałoby to egzaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Jednak sie chyba wybiore do tego lekarza... :banghead: http://www.mojemotocykle.webpark.pl/mz/mz6.jpg http://www.scigacz.pl/riderfoto/1339.html http://www.scigacz.pl/riderfoto/535.htmlP.S.Ja osobiscie nie widze sensu malowania aluminiowych zeberek cylindra, chyba jedynie celem wizualnego efektu :biggrin: Edytowane 20 Czerwca 2007 przez MOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 http://www.allegro.pl/item207767466_mz_etz...km_1991_r_.html prosze ten cylidry nie sa malowane, zeby obedrzec to cos czym sa pokryte trzeba uzyć naprawde dobrego noza i duzo siły;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 O prosze :crossy: wg mnie te trudnosci w usuwaniu lakieru powoduje rowniez dosc chropowata powierzchnia zeberek... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sugar Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 O PROSZĘ wg. mnie te TRUDNOŚCI w usuwaniu lakieru powoduje RÓWNIEŻ DOŚĆ chropowata powierzchnia ŻEBEREK. - A na urodziny dostaniesz ode mnie, słownik Języka Polskiego ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 O PROSZĘ wg. mnie te TRUDNOŚCI w usuwaniu lakieru powoduje RÓWNIEŻ DOŚĆ chropowata powierzchnia ŻEBEREK. - A na urodziny dostaniesz ode mnie, słownik Języka Polskiego ;] Niestety nie posiadam na kompie, z ktorego pisze polskich znakow, dlatego tak to wyglada :banghead: A za slownik slicznie dziekuje, podac adres do wysylki... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi