Hutnik Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Witam mam taki problem moj motor MZ ETZ 251 maksymalnie wkręca się na 5750 obr/min i dalej nie idzie co może być przyczyną tego ?? Gaźnik może zapłon ? a w instrukcji obsługi wyczytałem że one sie kręcą nawet do 7 tys a moja tylko do 5750 tys prosze napiszciePozdrawiam Hutnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 co ty pieprzysz;] silnik osiaga max moc przy 5700 i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropelka_350 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 co ty pieprzysz;] silnik osiaga max moc przy 5700 i tyle...Owszem, osiaga. Co nie znaczy ze sie nie wkreca na wyzsze. Tak maja wszystkie silniki.Hutnik ustaw dobrze zaplon, podreguluj gaznik i powinno byc lepiej. A tych 7k za czesto nie uzywaj.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miniu. Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Nienapisałes kiedy Ci sie tak wkreca,na którymś biegu czy na luzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 albo moze linke gazu podkręć ! :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 a na co ci tyle obrotów przy mz przecież to zajezdzisz w tygodniu to nie kawasaki jest ... a może ci poprostu zle obrotomierz pokazuje :icon_twisted: jak chodzi motorek to się nie przejmuj... ja z tego co pamiętam to jak się przykręciło mu obrotów tak porządniej to zaczynał silnik tak fajnie warczeć :notworthy: Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Mz na luzie krecił sie do 8tyś byc moze masz za uboga mieszanke włacz ssanie i zobacz wtedymoze byc to zapłon a nawet uszkodzenie tłoka tez miałem taki przypadekjesli mieszanka bedzie za bogata to na luzie nie wkreci sie ponad 5 tys ale pod obciazeniem sie powinna tak na 3 biegu Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) Jak masz pod ręką jakiś inny gaźnik to go podmień i zobacz. W 251 bardzo szybko zużywały sie gaźniki zobaczyć to można po wyglądzie komory przepustnicy. Będzie koszmarnie porysowana. Chociaż i tak powinien sie wkręcać do bólu??? Edytowane 29 Czerwca 2007 przez pit Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi