dżej_si Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Witam!Dzisiaj podczas jazdy zaczął gasnąć mi silnik. Jednakże gaśnie tylko na wybojach, jak motorem trzęsie, albo jak się przechylam. Na gładkiej drodze wszystko jest w porządku, mogę dodawać gazu na maksa i nic się nie dzieje. Wystarczy jednak że wjadę na nierówności, pojawia się problem gaśnięcia, niezależnie od prędkości. Prawie na 100% jestem pewien, że przestaje gasnąć (nawet na nierównościach) jak wcisnę klamkę sprzęgła - na wolnych obrotach pracuje bez problemu. Co może być przyczyną gaśnięcia? Na marginesie - problem ten pojawił się po zaparkowaniu motoru, podczas którego nie mogłem włączyć alarmu, co mogłoby wskazywać na problem z elektryką, ale myślę, że to po prostu zbieg okoliczności, ale ...Proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Ja bym obstawił brudne gaźniki, a dokładniej dolot paliwa do komory Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Nieee, Gredo, poluzowany i masujacy czujnik sprzegla.Ten zabezpieczajacy przed ruszeniem na biegu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 + może czujnik przy stopce. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 moim zdaniem elektryka, a najbardziej czujnik sprzęgła :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżej_si Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Dzięki chłopaki za radę. Rzeczywiście był to czujnik sprzęgła. Do końca jednak nie wiem, co mu dolegało, ponieważ przymocowany był dosyć dobrze. Odkręciłem go, poruszałem na prawo i lewo, przykręciłem z powrotem no i widocznie dobrze mu to zrobiło, bo motor działa poprawnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtXV Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 witam brawo dla Adam M.lata doświadczeń...pozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi