qdlaty2004 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 czołem,mam Virago 535, chcę podłączyć do niej lightbary i teraz moje pytanie pod które światełka mam się wpiąć /postojowe czy mijania/ i drugie pytanie: jak to jest z elektryką czy czasem mi nie padnie przy większym obciążeniu ??? proszę speców w tym temacie o wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Ja bym się podpiął pod mijania, bo to zawsze "mocniejszy" obwód...U siebie zrobiłem inaczej (wersja USA) - odłączyłem zasilanie postojówek w kierunkowskazach (u nas są zbędne :biggrin: ) i podłączyłem pod to lightbary. A że lampy są ze zmianą, to zrobiłem sterowanie spod żarówki lampy głównej przez przekaźnik i świeci (zmienia się) aż miło... :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 To moze i moja sugestia sie przyda. Wiec mozna zrobic i tak: extra kabelek pradowy z aku do przekaznika (a dlaczego extra?,bo jak podlaczysz pod mijania,to w sumie przy zalaczeniu lb, bedzie mijanie przygasac troszku), z mijania plusik do przekaznika (sterowanie),jescze tylko z przekaznika pradowe wyjscie na ligh bary i juz. Kiedy wlaczysz mijania,zapala sie i light bary. Mozna jeszcze wlaczyc w obwod "mijanie - przekaznik) wylacznik na kierze. To pozwoli na niezalezne wylaczenie light barow.W moim vn nie bylo potrzreba ciagnac dodatkowego przewodu z aku, bo kawasaki przewidzial cos takiego i juz niejako awansem zrobil to sam.Wszystko dziala ok, i co najwazniejsze, nie przygasa glowne swiatlo po wlaczeniu lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 yo, zobacz to http://www.bractwo-suzuki.com.pl/manuale/lightbar-gradus.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 no no qudlaty lightbary :icon_mrgreen: a nic sie ostatnio nie chwaliles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Moja rada to osobne przewody z aku z dodatkowym bezpiecznikiem i włącznikiem. A to dlatego, że w Polsce robi się Państwo prawa i ktoś sie może do CIebie dowalić na drodze lub na przeglądzie że nie można tego wyłączyć. WIęc bez osobnego włącznika ja bym tego nie montował pod żadne z seryjnych świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 qdlaty a w ogole to skontaktuj sie z jedrkiemon ma u siebie lightbary, stary mechanior z niegoto moze ci podlaczy i zaproponuje jakies rozwiazaniea i rzut beretem masz do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Mariusz znalazłeś mnie a to miała być niespodzianka ;-( wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi zastosuje patent podany w linku Bractwa Suzuki pozdrawiam ALL !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 :icon_razz: :biggrin: qudlaty no i nie udalo sieja tez bede mial niespodziankeale to moze potrawc :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 To moze i moja sugestia sie przyda. Wiec mozna zrobic i tak: extra kabelek pradowy z aku do przekaznika (a dlaczego extra?,bo jak podlaczysz pod mijania,to w sumie przy zalaczeniu lb, bedzie mijanie przygasac troszku), z mijania plusik do przekaznika (sterowanie),jescze tylko z przekaznika pradowe wyjscie na ligh bary i juz. Kiedy wlaczysz mijania,zapala sie i light bary. Mozna jeszcze wlaczyc w obwod "mijanie - przekaznik) wylacznik na kierze. To pozwoli na niezalezne wylaczenie light barow.W moim vn nie bylo potrzreba ciagnac dodatkowego przewodu z aku, bo kawasaki przewidzial cos takiego i juz niejako awansem zrobil to sam.Wszystko dziala ok, i co najwazniejsze, nie przygasa glowne swiatlo po wlaczeniu lb. zastosowanie przekaznika to najlepsza metoda. Instalacja swiatel ma toleracje pzreciazenia ale nie wieksza jak 10-15 %, wiec gdy podlczysz light bary to mozesz poproztu popalic oryginalne przekazniki.Dodatko zastosuj sobie przelącznik przed przekaznikiem, zebyś mógł jak ci sie zamarzy wyłączyć je.Ja montowalem w ten sposob grzane manety, zastosowalem przekaznik od poloneza od dlugich ( chyba 10 A) groszowa sprawa a gwarantuje bezpieczenstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 :biggrin: :smile: qudlaty no i nie udalo sieja tez bede mial niespodziankeale to moze potrawc :wink: pewnie nowa maszynka coooo?????? dzięki Panowie przekaźnik kupiony /30A/ bezpiecznik 15A jeszcze tylko kabel i do roboty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 qydlaty wiec jak juz wiemyi niespodzianki nie bedzieto fotami musisz sie pochwalic :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Aftys6, czy przypadkiem nie opisalem wczesniej tego, co ty po mnie ? :icon_mrgreen::P hahahaPo prostu zle mnie zrozumiales, bo z mijania bierzemy plusik TYLKO do sterowania cewka przelaznika, a co za tym idzie, nie ma to nic wspolnego z pradowym obciazeniem instalacji glownych swiatel. Ot i co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Aftys6, czy przypadkiem nie opisalem wczesniej tego, co ty po mnie ? napisałem to swidomie zeby potwierdzic ze dobrze gadaszwidzialem kiedys instalacje w ktorej obciazono kable dwukrotnie, fajnie sie palily :) przekaznik to podstawa w obcizaeniach powyzej 2 A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Afsy6, no to spoko :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi