Śliwa Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Mówiąc o oponach torowych mam na myśli opony również z homologacją na ulice jak np. Michelin Power Race, Metzeler Race Tek, Rennsport, Dunlop GP Racer itp. slicki to są opny kompletnie pozbawione bieżnika przez co też homologacji na ulicę> Ale jeszcze raz zaznaczam że znafcą to ja nie jestem więc jak coś pokręciłem to niech ktoś sprostuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 w niedzielę na tym torze śmigalismy. bardzo wolny, ale piekne winkle. w moim przedpotopowym cbx mam przód i tył zamknięty (tył bardzo często uciekał ale w sposób kontrolowany) podnóżek starty ale tylko z lewej strony... i nie ma sensu dupy zrzucać na tym torze ardziej czujesz granicę przyczepnosci i w razie czeego nogą się podeprzeć można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Panowie moze moje pytanie bedzie bardziej mechaniczne ale na pewno bedziecie znali odpowiedz... Wiadomo, ze na tym torze kartingowym wlasciwie caly czas jezdzi sie na 2 biegu... predkosci 40-max 80km/h, wlasciwie chyba nie wchodze na czerwone pole ani nie piluje maszyny... czasowo mniej wiecej spedzam 3x po 15 minut, w sumie 40-45minut jazdy na 2 biegu... temperatura silnika w tym czasie jest temperatura normalna...Czy taka jazda na '2' moze zje*ac silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Granica przyczepności jest bardzo jednoznaczna.. Jest to bardzo wyraźny zanik siły na kierownicy. Oczywiście trzeba tą siłę czuć. Coś w tym jest . Intensywnie ćwicząc pewien odcinek w Czechach zetknąłem się z czymś takim .Było gorąco , pow.30stopni .Tak sobie latałem w tą i z powrotem , starając się jechać z poślizgiem tylnego RoadAtack . Po pewnym czasie przód (ContiForceMax) zaczął być taki chwiejny , luźny , lekki . Jako że zlekceważyłem te objawy , za jakiś czas stało się - przód puścił . Na szczęście równie szybko odzyskałem przyczepność . Widocznie było za gorąco , za gęsto rozmieszczone winkle jak na możliwości sportowego Continentala . Czyli przegrzał się . Teraz z perspektywy czasu zaczynam sądzić , że może utrata przyczepności przodu nie jest taką tragedią . Ale nadal się jej obawiam :-) . Co innego pewnie, jeżeli ktoś jednocześnie hamuje i jest maksymalniejest pochylony . Jeszcze przypomniałem sobie przednią oponę BT 010 . Jak przestałem w pewnej chwili czuć że mam kierownice , to mi się zrobiło gorąco pod kaskiem . Ale to było raczej skutkiem zabrania się za ostrą jazdę na zimnych oponach , w niezbyt gorący dzień . Co do pytania o jazdę na drugim biegu .Nie sądzę żeby coś miało się stać z silnikiem , zwłaszcza że trzyma temperaturę .Ja jeżdźąc w Gostyniu na torze , używam najchętniej trójki . Takie spokojno-ostre latanie po winklach . Czasami jadę na dwójce , ale wrażenie jest takie piłowanie silnika . Na trójce silnik ciągnie łagodniej ,więc w zakręcie jedzie się bardziej płynnie i stabilnie . Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Dariusz L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 A takie pytanko zna może ktoś tory w okolicach łodzi (powiedzmy do 100 km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 a tak na marginesie czy Ty Sliger zmieniles nick na Śliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@dek Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Z tego co widzę to ten tor jakoś specjalnie szału nie kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 a tak na marginesie czy Ty Sliger zmieniles nick na Śliwa? Tak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 przejedzcie sie do poznania na poniedzialkowy. torowki tez da rade kupic w dobrej cenie. podejrzewam ze jak sie poszuka to za kpl wyjdzie taniej niz za zwykle sportowe czy sportowo turystyczne. 1000zl to chyba nie jest wygorowana cena??mozna jeszcze taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaxx Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 skoal, kiedy w Wyrazowie jest mniej ludzie w sobotę, czy w niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 bywalem i w soboty i w niedziele ale zawsze wczesnie rano... o godzinie 9 nikogo nie bylo, czasami jakis maz przyjechal z zona, ktora uczyla sie jezdzic... ta godzina jest najbezpieczniejsza bo czasami rozgrywaja sie zawody wiec jak sie przyjedzie o 9 to pozwola przez godzinke pojezdzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi