xden Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No to tak: zawór wydechowy nie dziala ale to nie powinno miec wpływu na moc na wysokich obrotach. Po prostu jest max otwarty. Gosciu ktory nie ma zaworu twierdzi ze wchodzi na kolo z trojki. Gaznik sprawdzalem, dysza 145 czyli ok. Wybebeszylem tłumik końcowy, poza tym ze glosniej chodzi latwiej sie wkreca na obroty ale to dalej nie jest to. Elastyczności brak. Kompresja jest dobra, wymienialem pierscienie i blokuje tylnie kolo podczas pchania na asfalcie. Zamienilem tez filtr na stozek - kolejna nieznaczna poprawa, ale to nie jest to. Ile macie kanałow wydechowych w waszych rotaxach 123? Bo ktos mowil ze powinny byc 3 a mam jeden. Na jedynce polece na plecy ale na dwojce szans nie ma Sprzeglo jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) wiesz czemu nie jest elastyczny? napisales wyzej ze zawor wydechowy nie dziala czyli dlatego nie jest elastyczny. Przeciez mi tzr 80 idzie z jedynki na kolo z gazu ale oczywiscie trzeba szarpnac. Daj komus kto umie na kole jezdzic i niech sprawdzi z ktorego biegu mu na kolo pojdzie. Zebatki na v-max? Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteros1 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 a jakie sprezanie powinna miec yamaha tdr 125?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) macie pomysly na sprawdzenie kompresji ;/ "strzel ze sprzegla i sprawdz czy poleci na plecy" chcecie zabic kolege? heh taki przyrzad do mierzenie cisnienia w cylindrze to manometr do kupienia na allegro chyba za 30zl widzialem ostatnio takie .Cisnienie powinno byc od 9-12 atmosfer .Pozdrawiam Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Lidkus Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xden Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Stawiałem jawke 50 z dwojki to tez bym rxa postawil wydaje mi sie. Zębatki 14/48 czy 49. Czyli na enduro. Opiszcie mi jak stawiacie z gazu bo moze cos zle robie - siadam max z tylu i czekam az rozpedzi sie na tyle ze dostaje kopa lekko odpuszczam i rura ciagnac kierownice. i nic. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteros1 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Stawiałem jawke 50 z dwojki to tez bym rxa postawil wydaje mi sie. Zębatki 14/48 czy 49. Czyli na enduro. Opiszcie mi jak stawiacie z gazu bo moze cos zle robie - siadam max z tylu i czekam az rozpedzi sie na tyle ze dostaje kopa lekko odpuszczam i rura ciagnac kierownice. i nic. :crossy:ja na simsonku jade jak najwolniej i strzelam ze sprzegla i kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Stawiałem jawke 50 z dwojki to tez bym rxa postawil wydaje mi sie. Zębatki 14/48 czy 49. Czyli na enduro. Opiszcie mi jak stawiacie z gazu bo moze cos zle robie - siadam max z tylu i czekam az rozpedzi sie na tyle ze dostaje kopa lekko odpuszczam i rura ciagnac kierownice. i nic. ;) Mam ten sam problem że mój RX nie idzie z gazu na koło.Nie wiem czemu tak jest może jakis przód cieżki albo to jest kwestia tego zaworu że ten zawór nie otwiera sie stopniowo tylko odrazu i jak juz jedziesz masz otwarty zawór na maxa podnosi go lekko dostaje opór i go zamyka. Ale to tylko taka teoria niczym nie potwierdzona :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 skocz do jakiegos mechanika zeby zmiezyl ci kompresje ile za to mze wzias 10 20 zl a bedzesz mial pewnosc czy to to czy blokady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi