szajbus Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Witajcie! Problem jest taki: wymieniane były zawory, nie wiem jak dostał sie jeden minimalnie dłuższy, po odpaleniu i dodaniu gazu wywalił dziure w tłoku.Zawór jest już zmieniony, ale ciągle poszukuje tłoka. Stary zaginął... Czy oba tłoki są takie same, czy istnieje różnica między prawym a lewym? Gdzie można znaleźć oryginalny, jaka cena, czy lepiej robić na zamówienie i jaka jest tego jakość, jaki koszt odlania, czy nie spuchnie po dłuższej jezdzie? Prosze o porade, a nie nabijanie postów lub krytykowanie.. Dopiero poszedłem do szkoły mechanicznej.. Z góry dziękuje i pozdrawiam! Edytowane 21 Maja 2007 przez szajbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 No to boje sie ze przed jej skonczeniem nie bedziesz mogl jezdzic na tym motocyklu, raz z powodu braku prawa jazdy, dwa z powodu braku pieniedzy na oryginalne czesci Hondy niezbedne do tego zeby ten motocykl normalnie uzytkowac. Korzystajac z czesci dorabianych przez rzemioslo, podobnych, dobranych z innych pojazdow i tak nie pojezdzisz dalej jak kilka razy wkolo smietnika - po czym nastapi kolejna rozwalka jakiegos elementu.Aby motocykl produkcji japonskiej pracowal, niezbedne sa wysokiej jakosci czesci zamienne - glownie silnikowe, to samo dotyczy zreszta skrzyni i sprzegla. Tak ze proponuje dac sobie na wstrzymanie, ew w trakcie szkoly oszczedzac i kupowac czesci, aby po ich skompletowaniu uruchomic motocykl. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbus Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Motocykl nie dla mnie, więc sie nie martw.. Potrzeba już wymienic tylko tłok i pierścienie. Mam na to przeznaczone narazie ok. 400zł. Znasz jakiś sklep z oryginalnymi częściami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dono Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 oryginalne tłoki to chyba tylko w autryzowanym salonie/serwisie hondzy dostaniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Cześć, znam osobe która być może ci załatwi tłoki TKRJ nowe do tego (TKRJ są orginalnie montowane w niektórych hondach) w dobrej kasie, wiele taniej niż w sklepach jeżeli jesteś zainteresowany zgłoś sie na PW. Edytowane 24 Maja 2007 przez Lucass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbus Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Wielkie dzięki :) Trwają próby kontaktu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi