R.Y.B.A Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Yo, Co ja tu robię?Ryba, pienisz się, może nie powinieneś wyładowywać Swojej frustracji na forum, i to obrażając innych, a zwyczajnie zapytać kogoś kto się zna(na czterosuwach) czy np. Twoje moto w ogóle się do latania na kole nadaje i czy to mogło być powodem obecnych problemów...pap Nie rozumiem po kiego sie rzucasz ??? :flesje: To w jaki sposob zjechalem klr'a ma raczej male znaczenie, a tak swoja droga budowa silnika pozwala w miare sprawnie smigac na kole ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Jeszcze mam nowy pomysł :evil: Coś zblokowało tłok tak że skrzynie sie sypneła :flesje: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 R.Y.B.A. a czy nie prosciej zajrzeć do silnika samamu? Przecież nikt go z Nas nie widzi. Popatrz czy rozrząd się nie przestawił i inne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) ja widze :clap: ale jak tam Ryba zajrzy to może go popsuć wzrokiem :biggrin: Edytowane 20 Maja 2007 przez qpa Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 NArazie t mam mature(w pon ) wiec nie mam czasu i narazie tu chcialem poteoretyzowac :biggrin: we wtorek go rusze i zobaczym co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Powinienies teoretyzowac w dziale dla jasnowidzow.Lepiej na razie zajmij sie matura. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 W dodatku, uaktualnij sobie wiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 NArazie t mam mature(w pon ) wiec nie mam czasu i narazie tu chcialem poteoretyzowac :icon_mrgreen: we wtorek go rusze i zobaczym co i jakWitam! Poteoretzyować to możesz z piwkiem w ręku na murku pod domem z lolegami o maturze. A na tym forum rozmawiamy o konkretach. Kupując motocykl używany pierwsze kroki to serwis i pełny przegląd z wymianami. I wówczas wiesz na czym stoisz. I powodzenia na maturze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Na maturze hmmm...... przeszlo :buttrock: Tak wiec jako czlowiek juz wolny rozebralem dzis troche klr'a i oto efekty :http://bikepics.com/members/ryyyba/part/ Ma ktos jakies wnioski ? A co do serwisu zaraz po kupnie sprzeta to nie wierze ze niekt z was nie zrobil nigdy tych 5kkm... Nie bede tu sie tlumaczyl ze nie mam zadnych dochodow i ledwo co sie ma na paliwo, ale czlowiek uczy sie na bledach :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Witam! Z tych zdjęć nic nie wynika. Ale osobiście stawiam na rozrząd "tm85" dobrze sugeruje. Sprawdź ustawienie wałków w górnym położeniu tłoka czy jest nie przestawione. Sprawdź napinacz łańcuszka, czy się nie skończył. Może zawór zatarty. Tych może dużo być może. Może coś z zębatką na wale korbowym. Może łańcuszek do wymiany. Itd itp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 OK, jak juz po maturze to sciagnij sobie lub kup serwisowke - to podstawa.Potem wyjmij silnik z ramy ( serwisowka pokazuje jak ), odwroc do gory nogami i zdejmij dolna czesc karterow silnika i niezbedne do dokonania tego boczne pokrywy tez. Wowczas powinno sie okazac dlaczego mimo krecenia rozrusznikiem tlok "nie chodzi".Na razie zdjales pokrywe rozrzadu, a to nic nie pokaze, bo akurat ja jestem pewien ze problem raczej nie lezy w przeskoku lancucha rozrzadu.Poza tym jak przeskoczy o 1 zab to niewiele sie dzieje. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 sprawdz komore lancuszka balansowego , jesli tam wszystko bedzie ok to masz problem :/ , wystarcz zdjac pokrywe alternatora bedziesz widzial czy w ogole lancuszek jest na swoim miejscu. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi