Ziuteek Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) No niestety musisz poszukac, takie tematy byly juz poruszane podobno Edytowane 16 Maja 2007 przez Maatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 zalezy od tych, co cię złapią, jeśli będą ok, to mozesz nie miec w ogole konsekfencji, a jasli to osobnicy rygorystycznie przestrzegający przepisy, to uznają to za jazdę bez uprawnien, a to słono kosztuje, moja rada, odpuść sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 To ja ci odpowiem żebyś nie gadał potem na lewo i prawo że motocykliści to źli są i w ogóle Tobie nie robią nic, jeżeli nie masz 18lat. Odpowiedzialność poniosą twoi rodzice. Jak masz 18 na karku to jak dobrze pamiętam to jest to 500pln + motor na parking policyjny jeżeli nikt z papierami go nie odbierze. Dodatkowo, jeżeli spowodujesz wypadek to ubezpieczyciel wypłaci odszkodowanie stronie poszkodowanej natomiast może potem dochodzić od ciebie/rodziców zwrotu tych środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Tobie nie robią nic, jeżeli nie masz 18latA czy odpowiedzialnosc "mandatowa" nie zaczyna sie od 16 lat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Neo Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Jakby to spróbować na logikę to 16 latek nie ma dochodów to jak może zapłacić mandat???Chyba odpowiedzialność karna (pudełko) jest od 16 lat.Nie wiem nie jestem dobry w przepisach ale to tak troszkę na logikę. A jak masz 13 latek to nie siadaj na 125 bo..... A tak na marginesie to jest kolego taki dział jak przepisy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^lunatyk^ Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Witam!!! Mam karte motorowerową. Co by mi zrobili jakby zlapali mnie na motorze 125ccm3? 15 dech płaskich na kutasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olorol Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 http://forum.motocyklistow.pl/17042007-wyp...orz-t71084.html Tu po części pisze jakie są konsekwencje i obawy jak cie złapią ;) Uwierz mi, ze drugi raz nie kupiłbym 125/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Kolega jest nowy na forum, i może jeszcze nie ma nawyku z korzystania z opcji "SZUKAJ". Proponuję mu wybaczyć i nie zniechęcać go do korzystania z forum takimi ironiczno-lekceważącymi komentarzami, chociaż niektóre były nawet zabawne. A koledze radzę przeczytać ten temat: http://forum.motocyklistow.pl/baba-skrecal...ewo-t71866.html A potem zastanowić się nad jazdą ww. motocyklem Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 eh... i znowu zepsuli nam zabawę... :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ludzie, nie zlewajcie gościa :) Dopiero się (ó)uczy :biggrin: Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) O ile wiem, to dzieciom nie wolno jezdzic na motocyklach - brakujeCi jeszcze troche.....a jak Cie złapią, to uwierz - ale z 13-latkiem nie bedzie absolutnie zadnej dyskusji. Proby dogadania sie mozesz sobie tez od razu podarowac. kto ucierpi to Twoi rodzice, a raczej ich portfel, wiec nie warto. Ktos tu pisał ze 16 latek nie moze miec dochodów.....niby czemu nie moze jak może? :biggrin: Umowa/zlecenie to tez dochod a w wieku 16 lat wolno juz na nia pracowac. Edytowane 17 Maja 2007 przez Arni GS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doozer Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 ja słyszałem że każą ci zjechać gołą dupą po niecheblowanej desce do wanny spirytusu,oczywiście wszystko odbywa się na komisarjacie Cytuj nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obarzaneq Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ja z kolei slyszalem ze kaza ci zlapac komara za lewe i opowiedziec cos o powiazaniach morwek egipskich z oleksym, takze przygotuj sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 teraz to gościu bedzie bał sie wsiadac nawet na komarka bo tyle kar usłyszal. sadze ze rodzice by mu zabronili na takim poważniejszym sprzecie jeżdzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 a teraz fakty;] Wiekszac zaczynałą bez prawka... wiekszosc kombinowała;] ja jeżdze juz 5lat bez prawa jazdy;] i jakos mnie nie złapali;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi