Kasiunia Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 mam problem i w zwiazku z tym prosze o pomoc z jedna sprawa gdyz moja kasia sie moczy z jednego miejsca ... zalaczam zdjacia z bliska i z daleka :http://img231.imageshack.us/my.php?image=76662333gc2.jpg http://img403.imageshack.us/my.php?image=38905692oy7.jpg leci mi z dołu wtedy jak sie obraca i to nawet sporo , jak stoi to wycieknie co powyzej - logiczne :] 1 . mam zapytanie czy mogę ściagnac ow przęgło i nic sie nie sypnie ?? 2. troszke info jakby to zrobic co moze byc powodem ( jakis simering czy wyciek z pod srub ?) bo ten olej mnie trochawo nerwuje 3. myśle ze to tylko drobna wada ... ??!! :) pozdro for all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 na gg ci juz odpisalam... ;) trzeba bylo chwilke poczekac.. 3. nie masz sie czym martwic. jedynie tym ze komus mozesz zapaskudzic bruk :P Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 1 . mam zapytanie czy mogę ściagnac ow przęgło i nic sie nie sypnie ??Nie. Lepiej nie zciągać sprzęgła . Najlepiej nic nie ruszać ,nie dolewać oleju i samo przestanie .2. troszke info jakby to zrobic co moze byc powodem ( jakis simering czy wyciek z pod srub ?) bo ten olej mnie trochawo nerwuje Powodem może być brak symera , brak uszczelnień , wyciek spod śrub lub z okolic łożyska ślizgowego rozrządu . Ale naogół powodem takiego jest obecność oleju w silniku .Co do sposobów radzenia sobie z silnymi emocjami polecam zapytaj Granata .3. myśle ze to tylko drobna wada ... ??!! ;)Jeśli tak myślisz to ja też tak myślę że tak myślisz .A serio to poszukaj w tematach remontu kaśki Puzzla . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 hahah ;) jescze nam go zastraszych kotku :* czarny humor :( Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) Ja mam dobry patent na to: wkładam tam szmatkę, albo papierowy ręczniczek, co jakiś czas go zmieniam :(I już mnie nie denerwuje kilka kropel oleju które widzę na postoju...A tak na serio, to jeśli masz silnik na wierzczchu ściągaj sprzęgło i koło zamachowe i zobacz co nie tak, teraz jest to wyjątkowa okazja.Pzdr Edytowane 9 Maja 2007 przez gobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiunia Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 hehe dzieki wszystkim za szczere "newet do bólu " odpowiedzi :) mam kasie od 2 miesiecy a kontaktu jako tako z ruskiem jeszcze nie mialem do tej pory ... wiem ze uczymy sie na błędach i jak sie palca "gdzieś" :) nie wsadzi to sie nie dowie co i jak :) ps. wild no faktycznie troche sie pośpieszyłem :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronon Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 hehehe ja mam ten sam problem, w deklu roztoczylem otwor i dalem zimering niestety dalem zwykly i nie wytrzymal !! no i cieknie :icon_question: rada? pod skrzynie wciskam szmate i nie cieknie hehe niechce mi sie rozbierac teraz pieca!! a widze ze jestes z rybnika a tam jest pare osob co znaja boxery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 umnie zostalo w oryginale czylui uszcvzelniacz z filcu ale łozysko w tylnej podporze wału założyłem typu podwójne "z" tylko ze od strony silnika wywaliłem zamknięcie łożyska. Ale nie przetestiowałem patentu bo niestety nowy wał jak i koło trafiło do tokarza by mi spasował obie części, bo jak założyłem to okazało się że koło zamachowe robi mi ósemke :[, bąć co bąć wszysko nówki nieśmigane z magazynów wojskowych :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styks83 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Witam myślę że to na pewno wyciek z pod uszczelniacza na wale,można dać w to miejsce uszczelniacz dwu fartuchowy,raczej pomaga.jeżeli nie ?no to niech kapie na pewno jest olej :icon_arrow: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 .jeżeli nie ?no to niech kapie na pewno jest olej ;) pozdrawiam Taaaaa - i gratis szybka zamiana suchego sprzęgła na mokre; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Jezeli masz czas to poszukaj uszczelniacza kierunkowego, przeznaczonego do silnikow (wytrzymuje okolo 180st C). Tylko zwroc uwage na strzalke na uszczelniaczu zeby byla w ta sama strone w ktora sie kreci kolo zamachowe (czyli patrzac od tylu na sprzeglo - przeciwnie do ruchu wskazowek zegara, badz jak kto woli w lewa strone). Te uszczelniacze kierunkowe na pierwszej wardze maja naciete takie zabki, ktore kieruja wyplywajacy olej z powrotem do silnika. No i zwroc uwage czy przed uszczelniaczem masz taka blaszke profilowana z podkladka sprezysta (czyli swego rodzaju odrzutnik oleju). To takze pochlania czesc oleju chroniac uszczelniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 hehe dzieki wszystkim za szczere "newet do bólu " odpowiedzi :D mam kasie od 2 miesiecy a kontaktu jako tako z ruskiem jeszcze nie mialem do tej pory ... wiem ze uczymy sie na błędach i jak sie palca "gdzieś" :D nie wsadzi to sie nie dowie co i jak :cool: ps. wild no faktycznie troche sie pośpieszyłem :) pozdro Witam kolejnego rusofila na slasku.Jak sadze to jeszcze od zakupu swojego ruska nic nie robiles z nim. Moja dobra rada to zrob kapitalny remont od podstaw swojego ruska jesli chcesz sie cieszyc bez problemowa jazda przez jakis czas. Teraz zaczyna sie od drobnego wycieku, pozniej beda problemy z elektryka, nastepnie z urwana, ukrecona jakas czescia i koniec koncow i tak bedziesz musial go robic...Dobrze by bylo sciagnac sprzeglo i kolo zamachowe, sprawdzic jakie tam masz uszczelnienie simering czy archaiczny pierscien filcowy i sprawdzic czy nie masz zowalizowanej powierzchni ktora wspolparacuje z uszczelniaczem na kole zamachowym... hehehe ja mam ten sam problem, w deklu roztoczylem otwor i dalem zimering niestety dalem zwykly i nie wytrzymal !! no i cieknie :biggrin: rada? pod skrzynie wciskam szmate i nie cieknie hehe niechce mi sie rozbierac teraz pieca!! a widze ze jestes z rybnika a tam jest pare osob co znaja boxeryI to nie pare... nawet wiecej i zwa sie Ostatni Mohikanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiunia Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 witam po dluzesz przerwie na forum ale tylk ona krotko bo jeszcze mi sie sesja na studiach nie skonczyla a niezbyt ciekawie sie przedstawia :icon_evil: z gory dzieki za wszystkie wypowiedzi ... dalem rade uszczelnilem sobie to dobrze dogrzebując sie głęboko ;) narazie nie kapie z tamtad lecz z kopki leci :bigrazz: ale to juz pryszcz bo sie simmering wpakuje i git .. kasia juz stoi cala pomalowana z elektryka troche szfankującą ale naszczescie sie na tym juz wiecej znam wiec damy rade :biggrin: Postaram się zamieścić kilka moich zdjęć kasiuni już niebawem .. pozdro 4 all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronon Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 I to nie pare... nawet wiecej i zwa sie Ostatni Mohikanie :evil: wiem wiem ostatnio remix opowiadal przy piwie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi