chorcio Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Witam wymieniłem w moim vn800 klocki na nowe bo stare się kończyły i piszczały, załozyłem zestaw ferrodo, wymieniłem płyn na nowy i co i piszczy. Dokładnie dzieję sie to w ostatniej fazie hamowania, co z tym zrobić bo strasznie mnie to irytuje Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Zmienic klocki! Na nissin np. Ja mialem nissin to mi nie piszczaly, zmienilem na jakies inne japonskie no i piszczaly,ponownie zmienilem na nissin i jes oki. Edytowane 8 Maja 2007 przez JVC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 a ile masz przejechane na tych klockach-z niektórymi jest tak że po jakimś czasie przestają piszczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Przejechane ok 500-600km, myslalem o innych, ale nie da mi nikt gwarancji że nie będą piszczeć. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elblante Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Sa specjalne spraye do czyszczenia klockow - to moze pomoc.Znam tez "mechanikow" ktorzy w takiej sytuacji psiukali wd40 - nie piszczalo, ale efektu mozna sie bylo spodziewac,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Teraz chyba SBS ma taką promocję że jak kupisz ich klocki założysz i pojeździsz i jeśli Ci się nie spodobają i zużycie nie wynosi więcej jak 20% możesz oddać i zwrócą Ci kasę :) Mnie się podoba :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Teraz chyba SBS ma taką promocję że jak kupisz ich klocki założysz i pojeździsz i jeśli Ci się nie spodobają i zużycie nie wynosi więcej jak 20% możesz oddać i zwrócą Ci kasę :biggrin: Mnie się podoba :) Potem kupujesz u nich kolejne klocki i robisz to samo... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elblante Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 ja bym uwazal przy takim zakupie, czy przypadkiem te klocki nie pochodza ze zwrotow - tzn maja juz wyrobione 20 procent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 możesz wyciągnąc te klocki i delikatnie zeszlifować na paierze ściernym i założyć ponownie i zobaczyća jeszcze jedno jakie masz zaciski hamulcowe-sztywne czy pływajace?jeśli pływające to zobacz czy Ci sie nie zatarł zacisk na tych tulejkach-to też może być powód piszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Pojezdzij na nich jeszcze, moze przestana. Moje rowniez piszczaly , po pewnym czasie przestaly.Teraz odezwia sie od czasu do czasu ale po cichu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witas Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Kiedys pytalem mechanika samochodowego jak to jest z piszczacymi hamulcami i dlaczego tak sie dzieje.Powiedzial mi, ze to dlatego, ze na nowych klockach czasami tworzy sie nalot i hamulce piszcza. Zeby przestalo musi sie on poprostu zetrzec.Mysle ze tak jak ktos pisal wyzej, jesli chcesz mozesz sprobowac oczyscic je jakims drobnym papoerem sciernym. Jesli pomoze to napisz ;)WD40 zdecydowanie odradzam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Jak to powiedzial kiedys moj kolega "hamulce nie sa poto by hamowaly tylko poto by nie piszczaly" :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 spsikaj wszystko i dokladnie wyczysc jakims zmywaczem do tarcz hamulcowych.np firma Vurth ma super szpraj, za 12 zl 500 ml pod duzym cisnieniem. idealny do mycia roznego syfu, smar sam splywa. Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) możesz wyciągnąc te klocki i delikatnie zeszlifować na paierze ściernym i założyć ponownie i zobaczyća jeszcze jedno jakie masz zaciski hamulcowe-sztywne czy pływajace?jeśli pływające to zobacz czy Ci sie nie zatarł zacisk na tych tulejkach-to też może być powód piszczenia Dokładnie tak. Ja zrobiłem to drobnym papierem ściernym w swojej Virago i problem już nie występuje :icon_biggrin: Warto spróbować- szybko, tanio i być może także u Ciebie poskutkuje. Pozdrawiam Edytowane 9 Maja 2007 przez dark_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam wymieniłem w moim vn800 klocki na nowe bo stare się kończyły i piszczały, załozyłem zestaw ferrodo, wymieniłem płyn na nowy i co i piszczy. Dokładnie dzieję sie to w ostatniej fazie hamowania, co z tym zrobić bo strasznie mnie to irytuje Pewnie odrazu po wymianie ostro je przetestowałeś a tak sie nie robi Na nowych klockach może stworzyc sie wtedy taka zeszklona powłoka i bedzie piszczeć musisz to zedrzec lekko papierem sciernym i bedzie OK :-)Swoja droga ostatnio przyblokował mi sie tylny zacisk i troche przypiekłem hamulec. Po odkreceniu zacisk działał be zarzutu przeczysciłem klocki papierem i jest OK...Tak sobie myślę że mogło coś wpaść i przyblokować???? mało prawdopodobne ale parę lat temu mojemu bratu wpadł kawałek szutru pomiędzy zębatkę a łańcuch i zaliczył dzwona??? Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi