Maciek450 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Pytanie pierwsze, zalałem olej Belray thumper 20w50, teraz przyszedł czas na wymiane dokupiłem litr belray tylko że 10w40, czy moge zmieszać te dwie lepkości? Bo mam troche tego oleju i tego. Pytanie drugie, ten olej jest pułsyntetyczny czy mogę zmienic teraz na fullsyntetyka czy już pozostaź przy tym Belray thumper półsyntetyk?, na pólsyntetyku przejeździłem dwie zmiany oleju. Wcześniej lany był pełen syntetyk. Moto to EXC 450Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 8 Maja 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Jaki motocykl, jaki przebieg, jako rocznik?pzdr Edit. Do 450 EXC chcesz lać półsyntetyk? oszalałeś?Tylko pełen syntetyk, tam wchodzi 1,25 l oleju, tol musi być najlepszy olej jaki jest, wywal tego bel raya, kup castrola R4 lub Motula 300V.Poza tym koniecznie wymienić oba filtry oraz wyjąć i umyć oba filtry sitkowe!!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Jaki motocykl, jaki przebieg, jako rocznik?pzdr ...podłącze sie i zapytam, jaki olej wybrać do CB500 '99 45kkm?co powiesz o półsyntetycznym Motul 5100 (ester) 10W40dodam, ze nie wiem czym jest zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 8 Maja 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 ...podłącze sie i zapytam, jaki olej wybrać do CB500 '99 45kkm?co powiesz o półsyntetycznym Motul 5100 (ester) 10W40Najrozsądniejszy wybór.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fudokan_master Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Również przyłącze się do tematu.Nie wiem jaki olej mam wlać do swojego piaggio nrg z 2002 roku(przebieg ok.10 tys. km).Dodam,że nie mam zielonego pojęcia jaki olej jest wlany aktualnie.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek450 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Rok EXC to 2003, przebieg nieznany, jest juz po wymianie tłoka. Więc niema problemu żebym teraz nalał fullsyntetyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek450 Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 W koncu sie nie dowiedziałem czy ta zmiana z półsyntetyka spowrotem na syntetyk nie zaszkodzi silnikowi. Wydaje mi się że niepowinno sie tak robić. Ale jestem skłonny zaryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Ludzie ile juz było tematów o olejach ... Można spokojnie zmieniać nawet z minerała na syntetyk o ile silnik jest do tego przystosowany i nie jest produkcji radzieckiej czy polskiej, gdzie wszystko ma już ogromne luzy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Dokladnie. Ja do xj'ty z 91r wlalem w tym sezonie syntetyczny 10W50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 (...) Można spokojnie zmieniać nawet z minerała na syntetyk o ile silnik jest do tego przystosowany i nie jest produkcji radzieckiej czy polskiej, gdzie wszystko ma już ogromne luzy..Na czym polega przystosowanie silnika do oleju syntetycznego? Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi