KML Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Niedawno zanabyłem KX-a ponoć po full remoncie, moto od samego początku sprawowało się rewelacyjnie.Obecnie ma przejechane ok 10 h i nagle przestało chodzić jak powinno, strasznie sie muli i kiepsko wkręca na obroty.Na wysokich obrotach (jak mu przytrzymam odkręconą manetę) przerywa jakby tracił iskrę , wydaje dziwnie zmulony dzwięk i chyba bardziej pluje z wydechu olejem. Myślałem że to świeca, ale zmieniałem na inne (wprawdzie nie na zalecaną BR10EVX) i objaw jest identyczny.Wyczyściłem filtr powietrza i gaźnik, sprawdziłem membranę , działanie zaworu wydechowego oraz drożność dyfuzora i wydechu, nic nie pomogło.Ktoś ma jakis pomysł co to może być?Elektyka, pierścienie? Jest to mój pierwszy cross i nie znam ich usterek, może ktoś miał coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 może już tłok? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 motorek naprawde jest po full remoncie co do tego nie ma watpliwosci. co do usterki to nie mam pojecia co to moze byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ale bardzo mocno pluje z tego wydechu??? I czy mocno kopci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Dodam jak to się stało:Jeździłem sobie i było wszystko ok, zgasiłem moto.Następnego dnia nie chciał zapalić od kopa, więc go na pych i zapalił ale jakoś dziwnie chodził.Przejechałem kawałek, moto przerywało i nie chciało się wkręcać, po jakimś czasie zdechło i już nie odpaliło.W domu wykręciłem świece, oczyściłem i zapalił ponownie (więc uważałem że to świeca) po ruszeniu ok 5-10 m zdechł ponownie i znowu nie zapalił.Zmieniłem świecę na jakąś inną i na tej chodził ale jakoś dziwnie, 0 powera i tego kopa jaki jest w crossach.Przejeździłem tak może z 15 min. puźniej wielokrotnie zmieniałem świece, efekt zawsze taki jak opisałem w pierwszym poście. Edytowane 7 Maja 2007 przez KML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Wydaje mi sie ze moze to byc simering od strony skrzyni. Zaciaga olej z powietrzem i masz nagar na świecy i pluje tym olejem. Tak mi sie przynajmniej wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 motocykl podobno onie kopci - tez to bralem pod uwage w czasie rozmowy z KML'em. TLok w wyczynie sie zupelnie inaczej konczy - w zasadzie nawet bez pierscienia wyczyn bedzie szedl gora, ale nie bedzie mial zupelnie dolu (czyli zupelnie odwrotnie)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 motocykl podobno onie kopci - tez to bralem pod uwage w czasie rozmowy z KML'em. TLok w wyczynie sie zupelnie inaczej konczy - w zasadzie nawet bez pierscienia wyczyn bedzie szedl gora, ale nie bedzie mial zupelnie dolu (czyli zupelnie odwrotnie)pzdr Nie wiem przynajmniej tak mi sie wydawalo. U mnie w KMX-ie jak bylem na wakacjach kuzaj nagrzebal ze w ogole nie chcial odpalac i iskry nie mial albo odpalal i zachowywal sie tak jak ten KX okazalo sie ze rył cos z zaplonem i kable sie przetarly:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 sprawdź czy zapłon się nie poluzował i nie przestawiło kątów, u kolegi w yz tak się stało i były podobne objawy Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Sprawdź fajkę od świecy. U kumpla byl podobny przypadek, że motocykl po dodaniu gazu się dławil i sie nie wkrecał na obroty. Przyczyną tego była uszkodzona fajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 sprawdź czy zapłon się nie poluzował i nie przestawiło kątów, u kolegi w yz tak się stało i były podobne objawyno dokładnie. miałem tak raz w poprzednim KTM. W najgorszym wypadku cos z modułem nie tak i nie daje dobrej iskry ale moduły itp raczej jak padają to raz a dobrze.Zciągnij dekiel po stronie zapłonu i zobacz na znaki na karterze a na stojanie (nie wiem czy dobrze to nazwałem) Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 dobrze nazwales. Trudno tak cos z diagnozowac, no ale mysle ze sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenyWzG Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 SIEMKA niechcem zakładac nowego tematu bo poco zasmeicac jednym pytaneim a wiec tak.Czy kx 125 98 rok za 5900 po remoncie ladny to oplacalne?? i jak sie ogolnie kx sprawuja sa takei jak Yz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelmlody Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Na moje oko to będzie simering od skrzyni albo moze tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 pawel a ja mysle ze w 3 szprysze od prawej strony wetyla jest do wymiany nypel, no i simeringi to podstawa. SIEMKA niechcem zakładac nowego tematu bo poco zasmeicac jednym pytaneim a wiec tak.SIEMKA niechcem zakładac nowego tematu bo poco zasmeicac jednym pytaneim a wiec tak.Czy kx 125 98 rok za 5900 po remoncie ladny to oplacalne?? i jak sie ogolnie kx sprawuja sa takei jak Yz??a i moze slownik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi