Skocz do zawartości

nawrotka

Sloniu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dobrym sposobem jest pójscie do lekarza!

Coraz bardziej mnie zaskakujesz! Naprawdę rozsądna odpowiedź!

pzdr

Wiesz, w tej sytuacji chyba domowe okłady nie miałyby racji bytu...A oparzenia są bo jak znam życie było jeżdzenie w szortach i t-shirt :(

Szybkiego gojenia życze.

download.png

ja jak jeździłem z kumplami na kartach i ujarałem połowę ręki to stosowałem piankę pooparzeniową. taka w sprawyu :( pewnie wiecie o co chodzi :D jest bardzo skuteczna. przede wszystkim staraj się jak najszczęściej chodzić bez opartunków i powinno samo przejść :(

Ta pianka to się bodajże nazywa Penthanol czy jakoś tak. Jak masz rozległe poparzenie to lepiej idź do lekarza on wie co zrobić (przynajmniej powinien 8) ). Ale jak tylko takie niewielkie to ta pianka i najlepiej w nic nie zawijać jak napisał Słabek. Przyschnie i już. Szybkiego gojenia życze.

Pozdrawiam. malina

smaruje jakas mascia i przechodzi dzieki za zyczenia

a mogę wiedzieć gdzie się oparzyłeś?? bo jeśli jest jest to miejsce narażone na częste ocieranie czy inne uszczerbki zewnętrzne to warto na dzień kiedy możesz jeszcze bardziej uszkodzić ranę zakleić ją jakimś opartunkiem ja pamiętam, że na jesień oparzyłem się nad kolanem od tłumika po upadku. potem musiałem sobie ranę zabandażować, bo mnie spodnie ocierały. także warto na czas narażenia rany na jakieś uszkodzenia zewnętrzne po prostu ją zakleić opatrunkiem

Ja sobie spaliłem nogę jak się wyłożyłem na simsonie enduro - noga przeleciała mi po kolanku - miałem krótkie spodnie a na dworze +30stopni!!! To było dokładnie rok temu pierwszy W-F i już zwolnienie :lol: ale byłem skurrr... Od tego czasu nie zalozylem krotkich spodni na moto!