dobry_wujek Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witam wszystkich forumowiczów i proszę o wyczerpujące odpowiedzi na zadane pytania:) Wydaje mi się, że członkowie C.Y.C. są najepiej poinformowani jeśli chodzi o nurtujące mnie tematy.Interesuje mnie zakup motocykla.. Byłby to mój pierwszy motocykl tego typu i o takich właściwościach. Wcześniej jeździłem na GS500 i na ZR7S.. Natomiast jeżeli chodzi o silniki cruiserowe to nie miałem z tym doczynienia. Intersuje mnie MT-01choć to nie cruiser to silnik rodem z warriora ( jak to się ma do wzrostu 186cm??) Ale także, a w zasadzie głównie - moje marzenie - Yamaha warrior 1700cm...Czy nie są za mocne na pierwszego cruisera? Natomiast z mniejszych silników to Drag star 1100 oraz suzuki intruder m800... Proszę o doradzenie:)Natomiast druga sprawa dotyczy cen motocykli w USA. Wiadomo, że np. warrior jest tam bardziej popularny.. Jakie są tam ceny? czy się opłaca sprowadzać? czy może znacie jakieś linki z aukcjami motocykli w USA albo jakiś komisów, ogłoszeń itp.? Czy może w innych krajach jest taniej?? Ile kosztuje w USA warrior, MT-01 oraz przykładowo z ciekawości bo mnie nie stać Triumph Rocket III - król:D pzdr i proszę o szybkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witam wszystkich forumowiczów i proszę o wyczerpujące odpowiedzi na zadane pytania:) Wydaje mi się, że członkowie C.Y.C. są najepiej poinformowani jeśli chodzi o nurtujące mnie tematy.Interesuje mnie zakup motocykla.. Byłby to mój pierwszy motocykl tego typu i o takich właściwościach. Wcześniej jeździłem na GS500 i na ZR7S.. Natomiast jeżeli chodzi o silniki cruiserowe to nie miałem z tym doczynienia. Intersuje mnie MT-01choć to nie cruiser to silnik rodem z warriora ( jak to się ma do wzrostu 186cm??) Ale także, a w zasadzie głównie - moje marzenie - Yamaha warrior 1700cm...Czy nie są za mocne na pierwszego cruisera? Natomiast z mniejszych silników to Drag star 1100 oraz suzuki intruder m800... Proszę o doradzenie:)Natomiast druga sprawa dotyczy cen motocykli w USA. Wiadomo, że np. warrior jest tam bardziej popularny.. Jakie są tam ceny? czy się opłaca sprowadzać? czy może znacie jakieś linki z aukcjami motocykli w USA albo jakiś komisów, ogłoszeń itp.? Czy może w innych krajach jest taniej?? Ile kosztuje w USA warrior, MT-01 oraz przykładowo z ciekawości bo mnie nie stać Triumph Rocket III - król:D pzdr i proszę o szybkie odpowiedzi Na DragStara to jesteś raczej ciut za wysoki, a Intrudera to bym sobie darował :buttrock: ściągnij sobie RoadStara i będziesz przeszczęśliwy... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Wszystko zależy do czego Ci motocykl służy, jeśli do kilkugodzinnego "poszalenia" - to ja bym wybrał MT-01, jeśli jednak lubisz śmignąć jednorazowo kilkaset kilometrów, lub masz żyłkę turysty, to jednak Warrior.Choć i ten ostatni to też głównie solówka, pasażer to za karę .Osobiście uważam,że tak jeden jak i drugi nadaje się super na drugi motocykl w garażu. Najbardziej uniwersalny wydaje się motocykl typu Drag Star- Road Star . Oczywiście jedynie słuszna marka to Yamaha :buttrock: :biggrin: Jeśli to faktycznie ma być Twój pierwszy poważny motocykl tego typu, to zalecam rozsądek.Waga i moment obrotowy może sponiewierać.Ale przy odrobinie wyobraźni dasz spokojnie radę.Co do cen nie zabieram głosu, bo się nie znam i nie będę ściemniał.Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru. Edytowane 7 Maja 2007 przez Jami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek szabla Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Jeśli chodzi o pięknego cruisera to ja swoją uwagę kierował bym wlaśnie na ROAD STARA wer.USA lub ten sam motocykl WILD STAR.Jest naprawdę piękny - zwłaszcza silnik.Jeśli chodzi o WARRIORA i MT01 to moim zdaniem zdecydowanie MT01.Rozmawiałem ostatnio z właścicielem i jest strasznie zadowolony.Samo to że w winklach będziesz spokojnie śmigał a nie martwił się że zatrzesz o asfalt podestem. Edytowane 7 Maja 2007 przez tomek szabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry_wujek Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Czy w wariorze faktycznie jest tak, że łatwo na winklach go przycierać?? przecież nikt chyba nim nie jeździ jak na torze:] A wzrost 186cm przy MT-01 nie jest przeszkodą? Ja jednak traktowałbym ten motocykl jako również środek transportu przy dłuższy wypadach, a nie tylko jako parogodzinny wybieg od codzienności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek szabla Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Nie wiem czy widziałeś MT01 na żywo czy tylko na zdjęciach.Na żywo do wielki motocykl.Zresztą najlepiej dla Ciebie było by wybrać sie do salonu YAMAHA i pstryknąć sobie zdjęcia na jednym i drugim, potem podumać i wybrać co lepsze. Co do tarcia podestami - podnóżkami, to jest chyba bolączka większości cruserów.Wszystko zależy od stylu jazdy.Ja swoim suzuki będąc ostatnio w Bieszczadach przytarłem 3 razy choć jeden zakręt pokonywałem naprawdę wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 MT 01 jest to wysoki i duży motocykl, Worrior ma dużo bardziej zbitą bryłę i jest niższy. Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry_wujek Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 a powiedzcie czy plecaczek ma jakąkolwiek szanse chociaż na krótką drogę na mt-01??czy ktoś może ma jakieś linki do stron z ogłoszeniami moto w USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekpa Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Zarówno MT jak Warrior to motocykle właściwie jednoosobowe, może zgubić plecaczek na pierwszych światłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek szabla Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Każdym motocyklem jak chcesz zgubisz człowieka przy starcie.Jak plecak kocha motocykle to zniesie cierpienie. :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Najlepiej się poprzymierzaj i bedziesz wiedział na co wsiadać. Choć dylematy zostaną - najlepiej kupić oba :clap: Wzrost masz odpowiedni do MT-01, o Warriorze nie wspomnę. Polecam w video google poszukać Road Stara - obejrzysz sobie, co się robi z takimi moto. W Stanach ceny oscylują w granicach 10 tys. $, choć na ebayu widziałem tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ja swoim suzuki będąc ostatnio w Bieszczadach przytarłem 3 razy choć jeden zakręt pokonywałem naprawdę wolno. witam.. sory za off topic.. .. no jeśli byłeś w zeszłym tygodniu w Bieszczadach to widziałem Cię raczej.. tzn czarnego intrudera 1800, przejeżdżał w miejscowości Wołkowyja. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek szabla Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Byłem w tej miejscowości, ale było to 22 kwietnia.Jechałem z czarną CBR1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Co do cen, to polecam ebay.com Ogłaszają się tam wszyscy, w tym także profesjonalni dealerzy, dając linki do swoich stron firmowych. Będziesz miał pełen przegląd sytuacji cenowej. Zasadniczo nówki chodzą wywoławczo o ok. 25 - 30% taniej niż w RP. Używki proporcjonalnie jeszcze niżej. Transport to ok. 500 USD. Co do cła, to sam policz a będziesz wiedział co zrobić żeby interes był bardziej opłacalny :cool: Co do moto, to różnica we właściwościach jezdnych klasycznie - z jednej strony cruiser z drugiej naked. I tyle. Obydwa silniki mocne, to i frajda całkiem niezła. XVS 1100, co by o nim nie mówić, takiego odejścia ci nie da.Jedna ważna sprawa - jeżeli moto ma być do dłuższych podróży, to licz się z praktycznie brakiem możliwości umieszczenia wiekszych sakw w Warriorze (wydech duży, poprowadzony wysoko, przy cienkiej tylnej gumie!). No chyba, że zmienisz wydech, lub zamontujesz sakwy asymetryczne (o zróżnicowanej pojemności), co nie raz widziałem, ale w obydwu przypadkach moto traci ogromnie dużo na wyglądzie (to rzecz gustu oczywiście), . Ponadto z uwagi na szerokość kiery, Warrior nie za bardzo nadaje się do przemieszczania w korkach.Co do plecaczka, to - jeżeli przeżyje pierwsze starty na światłach - chyba na obydwu na za wiele wygody nie ma co liczyć :icon_mrgreen: Prawda jest taka, że kocham Warriora, ale jest dla mnie jak kochanka - wszystkim się podoba, wielu chciałoby ją mieć, proporcjonalnie niewielu się na nią faktycznie decyduje, a na dłuższą metę praktyczniejsza jest żona :icon_mrgreen: I właśnie z tego względu (tj. głównie problem sakw) zdecydowałem się na Midnight Stara 1900 :icon_mrgreen: POTFUR będzie u mnie dopiero za dwa dni - jak ten pieprzony czas wolno płynie :biggrin: Co do pojemności - klasycznie i niezmiennie od lat: oczywiście bezpieczniej startować z mniejszą pojemnością, ale najważniejsze jest nie to co pod, a to co nad dupą. I tyle :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Byłem w tej miejscowości, ale było to 22 kwietnia.Jechałem z czarną CBR1000 aj to nie.. widzialem takiego intrudera w dlugi weekend. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi