zulk Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Jak w temacie czy ktoś wie co to znaczy i o co chodzi ? pozdro Edytowane 6 Maja 2007 przez zulk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witas Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 tlumaczac prosto z angileskiego to na moje znaczy "ustawianie glosnosci gazow wydechowych", czyli glosnosc wydechu :)Ale byc moze w tematyce serwisowo/motocyklowej niektore wyrazy maja inne znaczenie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulk Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 tlumaczac prosto z angileskiego to na moje znaczy "ustawianie glosnosci gazow wydechowych", czyli glosnosc wydechu :icon_mrgreen:Ale byc moze w tematyce serwisowo/motocyklowej niektore wyrazy maja inne znaczenie :biggrin:Hehehe no doslownie to mnie tez tak wyszlo ale hmm o co tu chodzi bo ja mam takie ustawianie w kompie w motocyklu jakies 2 grupy C1 odpowiada za cylinder 1 i 4 i C2 za 2 i 3 cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witas Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 No dobra w slowniku znalazlem jeszcze cos takiego: "VOLUME - the amount of space, measured in cubic units, that an object or substance occupies." to by okreslalo ilosc spalin wtedy, ale mysle ze powinienes podac w jakim motocyklu, co to za komputer i jakis mechanik wylozy Ci to lopatologicznie o co chodzi :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulk Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 No dobra w slowniku znalazlem jeszcze cos takiego: "VOLUME - the amount of space, measured in cubic units, that an object or substance occupies." to by okreslalo ilosc spalin wtedy, ale mysle ze powinienes podac w jakim motocyklu, co to za komputer i jakis mechanik wylozy Ci to lopatologicznie o co chodzi :icon_mrgreen: Moto to Ymaha FZ6 no a komp to w motocyklu tryb diagnostyczny i tam sie da to ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elblante Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 No wlasnie volume to raczej wartosc. Tak wiec ustawianie wartosci gazow wydechowych... (przepustowosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Objetosci, koledzy.Volume - objetosc w odniesieniu do gazow wydechowych.Czyli caly tytul tego dzialu instrukcji brzmi:"Ustawianie objetosci gazow wydechowych." Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANGLIK Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Objetosci, koledzy.Volume - objetosc w odniesieniu do gazow wydechowych.Czyli caly tytul tego dzialu instrukcji brzmi:"Ustawianie objetosci gazow wydechowych." Adam M. Adam tu doknął trafnie sedna- jak zwykle zresztą (respect ). Ma to związek z dopasoaniem pojemności układu wydechowegdo charakterystyki konkretnego silnika, tak aby naj korzystniej wykorzystać toważyszące tam zjawiska, takie jak doładowanie dynamiczne i inne pierdoły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Służy to do ustawiania składu mieszanki, w związku z normami emisji spalin, które są dość rygorystyczne, zmieniając te ustawienia można wyciągnąć z moto dodatkowe kilka koników mocy gratis :flesje:Więcej info znalazłem tutaj: http://www.fjr1300.info/howto/co_adjustment.html na przykładzie FJR.Ja bym na własną rękę, nie znając się, nic nie grzebał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro_G Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Szanowni,Pozwolę sobie odświeżyć temat, gdyż nabyłem Yamahę FZ 6 Fazer i coś takiego wyczytałem w manualu. Czy tym parametrem można wpływać na osiągi, spalanie, skład spalin? Kiedy i po co to ustawiać? PozdroJaro Cytuj PozdroJaro "Nie próbuj polemizować z idiotą bo ten najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Szanowni,Pozwolę sobie odświeżyć temat, gdyż nabyłem Yamahę FZ 6 Fazer i coś takiego wyczytałem w manualu. Czy tym parametrem można wpływać na osiągi, spalanie, skład spalin? Kiedy i po co to ustawiać? PozdroJaroW skrócie jest to regulacja składu "mieszanki" na wolnych obrotach, nie wpływa na moc ani na spalanie, wpływ na ekologię i kulturę pracy silnika, służy do personalizacji danego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi