Skocz do zawartości

Kamizelki forumowe...

komalo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem w weekend 200km na początek sezonu po Warszawie i okolicach. Widziałem całą masę braci na 2 kołach. Ale tylko ja wiozłem na sobie kamizelkę forumową. Czy naprawdę nikt już z nich nie korzysta? Przecież szczególnie teraz, kiedy puszkarze jeszcze nie mają świadomości, że my też jesteśmy na drodze - jazda w kamizelce szczególnie jest wskazana.

Ja nie mam forumowej :lalag: Tak czy siak uważam, że to coś w rodzaju talizmanu. W zeszłym roku jeździłem w kamizelce i mimo tego zajeżdżali mi drogę "aż miło" :smile:

A posty apropos jak dlaczego i po co się pewnie zaczną, oj zaczną :)

Ja nie mam forumowej :) Tak czy siak uważam, że to coś w rodzaju talizmanu. W zeszłym roku jeździłem w kamizelce i mimo tego zajeżdżali mi drogę "aż miło" ;)

A posty apropos jak dlaczego i po co się pewnie zaczną, oj zaczną :biggrin:

no bo jak sie nie ma forumowej to działa odwrotnie , zamiast odstraszać to sciąga :)

ja tez nie mam forumowej i czekam na sklepik lub nastepną edycje.

pzdr

Ja zawsze smigałem w kamizelce i uważam ze sie ona przydaje, bo z moich obserwacji wynika ze naprawde kierowcy bardziej zwracają na nas uwage. Nie mowie o jezdzie w trudniejszych waruknach (noc, deszcz) tutaj nie ma nawet co dyskutować o skutecznosci kamizelki. Poza tym wychodze z założenia ze jesli teoretycznie moge mieć wypadek to muszę zrobić wszystko co jest ode mnie zależne zeby prawdopodobieństwo tego wypadku było jak najmniejsze (w tym pomaga mi między innymi kamizelka :)).

Troche to filozoficznie wyszło :).

A co do obowiązku smigania w kamizelkach uważam ze nigdy nie powinno to zostać wprowadzone i zawsze kazdy powinien miec w tej kwestii wolny wybór. U mnie w miescie rowniez nie ma za wielu osob ktore w nich smigają, bo smigam chyba tylko ja heh.

pozdro

Kamizelkę forumową zakładam jedynie na specjalne okazje :icon_question: , natomiast na co dzień jeżdżę w takiej zwykłej, kupionej na Mototargu. Nawet gdy jadę skuterem 3 km do metra, wdziewam "oczojebkę". Przedkładam bezpieczeństwo nad lans.

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

Ja będe śmigał w kamizelce ale wieczorem, co by uniknąć tego co spotkało kolege Cyklotrona :icon_question:

p.s. Czarny motong, czarne ubranie i nie zauważył go Pan w Skodzie :wink:

Klaudiusz na Gixerze w kamizelce? Na bank bedziesz od przodu widoczny :cool: - druga sprawa jak go olo nie widzial z zapalonymi swiatlami to nie zobaczylby z kamizelka

Klaudiusz na Gixerze w kamizelce? Na bank bedziesz od przodu widoczny :wink: - druga sprawa jak go olo nie widzial z zapalonymi swiatlami to nie zobaczylby z kamizelka

Bodzyn, ja Gixera nie kupuje, żartowałem :wink:

Koleś nie zauważył go bo on jechał wśród innych samochodów.....................ale szybciej :bigrazz: Kierowca Skody nie wiedział że to Motocykl. Pozatym jakiś stary dziadek więc co tu dużo mówić :bigrazz:

Przemko od przodu wygląda to mniej wiecej tak http://www.bikepics.com/pictures/772162/ . Dodatkowo masz w niej zamek, a nie rzepy wiec podczas jazdy sie nie rozepnie a po bokach są gumowe sciągacze i jest bardzo dobrze dopasowana.

Witaj.Czy takie kamizelki mozna gdzies kupic?

Pozdrawiam