Dario.G Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Witam Chciałbym podnieść tył mojego moto tj.zwiększyć przestrzeń pomiedzy nadkolem a oponą. Motocykl to Suzuki Gs 500. Pytanie brzmi: jak to zrobić??? Może dołozyc jakieś płaskowniki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Pytanie po co to raz :D :icon_mrgreen: a dwa można wstawić amorek od GSXR ale nie pamiętam z jakiego przedziału chyba cóś ok. 90rok ….wtedy jest trochę bardziej podniesiony i elegancko pasuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 i po co zeby zovbc enduro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) Na pewno nie wstawiaj płaskowników. Założe sie ze po takim druciarstwie motocykl juz nie bedzie sie ładnie prowadził BTW przypomina mi to wiejski tuning simsonów i rometów... ze niby agresywniej wygladają Edytowane 19 Marca 2007 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 JA se nie wyobrazam swojej gs z tyłkiem poł metra nad kołem......zrob jak chcesz ale wg. mnie fabrycznie wizerunkowi motocykla nic nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 http://www.bikepics.com/members/jimknopf/89gs500/ :icon_mrgreen: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 link Nowe dog bones lub kostka w ucho amortyzatora link ale to chyba będzie za dużo . Przed akcją podniesienia tyłu ustaw luz łańcucha w/g instrukcji . Po podniesieniu zmierz jaki jest teraz luz i zapamiętaj go .Teraz będziesz musiał taki zawsze regulować .U mnie po podniesieniu ,regulowałem na 5 cm .Przez 15 kkm nic sie złego nie działo . Przy wymianie łańcucha wróciłem do orginalnych dog bones . Niewiem jaka jest granica niebezpieczeństwa spadnięcia łańcucha .W enduro z racji dużego luzu ,przed dużą zębatką , jest część która temu zapobiega ,jak sądzę .Ja podnosiłem jakieś 35 mm chcąc zwiększyć prześwit w pochyleniu na zakrętach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Nowe dog bones lub kostka w ucho amortyzatora link ale to chyba będzie za dużo .Przed akcją podniesienia tyłu ustaw luz łańcucha w/g instrukcji . Po podniesieniu zmierz jaki jest teraz luz i zapamiętaj go .Teraz będziesz musiał taki zawsze regulować .U mnie po podniesieniu ,regulowałem na 5 cm .Przez 15 kkm nic sie złego nie działo . Przy wymianie łańcucha wróciłem do orginalnych dog bones . Niewiem jaka jest granica niebezpieczeństwa spadnięcia łańcucha .W enduro z racji dużego luzu ,przed dużą zębatką , jest część która temu zapobiega ,jak sądzę .Ja podnosiłem jakieś 35 mm chcąc zwiększyć prześwit w pochyleniu na zakrętach . Dzieki!!! Chociaz jeden potrafi normalnie odpowiedziec.Dziekuje Darku L :icon_mrgreen: można wstawić amorek od GSXR ale nie pamiętam z jakiego przedziału chyba cóś ok. 90rok ….wtedy jest trochę bardziej podniesiony i elegancko pasuje icon_smile.gif Podobno GSXR 750. Ale nie wiem jakie roczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Dzieki!!! Chociaz jeden potrafi normalnie odpowiedziec.Dziekuje Darku L :clap:Podobno GSXR 750. Ale nie wiem jakie roczniki.Moze kolega i odpowiedzial Ci "normalnie" ale w dalszym ciagu nie wiem po co chcesz psuc taki fajny motocykl jak GS500. Zdajesz sobie z tego sprawe ze podniesiesz srodek ciezkosci i motocykl moze zachowywac sie nie przewidywalnie i gorzej chodzic po zakretach? No chyba ze jezdzisz tylko po prostej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 ale w dalszym ciagu nie wiem po co chcesz psuc taki fajny motocykl jak GS500. Moze chce mieć GSa jakiego nikt nie ma... Po co z np CBR 1000 vczy FJ robią dragi i inne wydumki? INDYWIDUALNOSĆ !! Pozdro Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Rudy - The best!!! Wina mu dac!!! :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Moze chce mieć GSa jakiego nikt nie ma... Po co z np CBR 1000 vczy FJ robią dragi i inne wydumki? INDYWIDUALNOSĆ !! Pozdro O tak, bedzie miał pokrake jakiej nikt nie ma :) Polskie druciarstwo... Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Jedno małe pytanie mam do wszystkich moralizatorow: CZY JA SIE PYTALEM JAK PODNIESC CZY GS BEDZIE LADNIEJ WYGLADAL PODNIESIONY???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!CHCIALEM UZYSKAC ODPOWIEDZ NA PYTANIE JAK PODNIESC I TYLKO DWIE OSOBY POTRAFILY TO ZROBIC!!!!!!!! NIE WIESZ NIE, ZNASZ SIE, NIE MASZ POJECIA ??? TO SIE NIE UDZIELAJ!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi