Skocz do zawartości

Intruder 800 - V-max 60km/h

bodman
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś pojawił się problem z moim intruzem.

Po odpleniu wszystko gra pięknie (cyka na dwa gary). Gdy rusze tak samo, problem pojawia się po przekroczeniu 60km/h zaczyna przerywać i nie pali na jeden cylinder. MOgę sobie odkręcić manetkę do końca i nic sie nie dzieje.

Z góry dzięki za jakieś rady.

Witam

Po odpleniu wszystko gra pięknie (cyka na dwa gary). Gdy rusze tak samo, problem pojawia się po przekroczeniu 60km/h zaczyna przerywać i nie pali na jeden cylinder. MOgę sobie odkręcić manetkę do końca i nic sie nie dzieje.

sprawdz czy linki otwierajace przepustnice otwieraja czy sie poluzowaly albo urwaly

Witam

Nie dostaje odpowiedniej ilosci paliwa. Albo wydajnosc pompki paliwa jest za mala,albo co bardziej prawdopodobne sprawdz zaworki iglicowe i poziom paliwa. No i przy okazji konkret czyszczonko gaznikow. W INTRUZIE to srednia przyjemnosc CIASNOTA. Ale one sa na gazniki czule.Powodzenia :D

Sprawdz świece na tym cylindrze, zresztą na drugim też, porównaj. Ten cylinder ktory nie pali moze mieć zakopconą swiecę. Obstawiam za wysoki poziom paliwa, przycinanie sie pływaka, zabrudzenie zaworu iglicowego pływaka. Albo i w drugą stronę :)

swiece sprawdzalem wczoraj...niby przykopcona na czarno ale iskra jest. Oczywiście wyminiłem na zapasową i dalej dzieje się to samo.

Czy może się tak dziać jak cylinder dostaje za dużo paliwa i go po prostu zalewa(gaśnie), albo jak dostaje za mało powietrza.... ??

Bo mi raczej coś takiego po głowie chodzi.

swiece sprawdzalem wczoraj...niby przykopcona na czarno ale iskra jest. Oczywiście wyminiłem na zapasową i dalej dzieje się to samo.

Czy może się tak dziać jak cylinder dostaje za dużo paliwa i go po prostu zalewa(gaśnie), albo jak dostaje za mało powietrza.... ??

Bo mi raczej coś takiego po głowie chodzi.

Sprawdż połączenia między gaznikiem a cylindrem.

A pompa paliwa działa? Filty powietrza jak wyglądają? Jak na 1ce odwiniesz ostro gazu to sie dławi czy nie? Jak powoli przyśpieszasz to udaje sie przekroczyć 60 kph?

Jeszcze nie patrzyłem na filtry i pompkę :banghead: Nie na jedynce nic się nie dziję można odwijać do końca i sie nie dławi...

Tak samo dzieję się jak przyspieszam powoli i szybko... 60km/h do 70 km/h, zaczyna przerywać i pali na jeden gar dlatego szybcej nie pojedzie, ale gdy zwolnie poniżej 60 to zaskoczy ten nie palący cylinder i tak w kółko :biggrin:

Sprawdz cewke, przewody wykokiego napięcia, fajke, filtr powietrza, pompe jak jest. Porozbieraj wszystko, zweryfikuj. Przewody WN pozamieniaj miejscami, cewki jak sie da to też.

• 2 tygodnie później...

Za oknem pogoda taka, a ja delej bez motocykla dlatego troche świruje. Jako, że mogę już ściągać boczki, siedzenie i bak na czas to dziś (niedziela) odważyłem się i postanowiłem otworzyć i gaźnik.

I co zobaczyły moje marne oczy? syf, syf i jeszcze raz syf, zatkana dysza, dlatego cylinder nie pracował gdy dostawał więcej powietrza.

Gaźnik wyczyszczony i hula jak nówka :icon_mrgreen: