CBRedzio Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Chodzi o ten klucz:http://www.narzedziowy.pl/product_info.php...54¤cy=PLNA nie mógłby kolega załatwić jeszcze jeden dla mnie?W niemcowni udało mi się znaleźć bardzo zacną ofertę... linkUżywałem, głównie nasadek do pneumatyka i płaskich, mogę polecić jako b.mocne i dobrze wykonane, cena też jest raczej niska, polecam jeszcze Yato, Jobi (bardzo dobre płasko-oczkowe), oraz Honniton, natomiast klucze Stanley uważam za przereklamowane i nie warte swojej ceny, nasadki się rozciągają i niszczą łby śrub.Nie wiem stary, ale osobiście nie pakowałbym się w dynamometryki kosztujące 130 zł. Nie mówię rzecz jasna, abyś kupował klucz za 800 zł, ale celuj może w już w joneswaya, to dobra firma, ew dołóż do Hazeta, KS Toolsa, KingTony lub Betę. Primo - dzięki za odpowiedzi. Trochę mętlik, ale jest już nad czym gdybać. Przekonuje mnie Jonnesway - ze względu na większy zakres, a na pewno nie gorszą jakości. PS Co do ceny przejściówek... załamka. Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez CBRedzio Cytuj pozdrMichał, WrocławKTM EXC-R 530 Six-Days, Husaberg FS 650 Force Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Przekonuje mnie Jonnesway - ze względu na większy zakres, a na pewno nie gorszą jakości. Nie mam żadnych narzędzi tej firmy, ale wielokrotne rozmowy z ludźmi z branży podpowiadają, że są one bardzo wysokiej jakości. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Jesli chodzi o ceny w USA najtaniej wychodzi wykupic upadajacy warsztat lub od jakiejs wdowy...a ja najczesciej pracuje na Craftsmanie + Jonsered.Mam pytanie odnosnie narzedzi- gdzie kupic Hamownie(moze uzywana)?Pilnie potrzebna...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 CBRedzio nie ma problemu, ale ja go mam za 50 eur w gericke. W razie czego to wal na pw. A ta przejsciowka jest obowiazkowa ? Mam zestaw srednich kluczy (wisent) i jest tam dosyc duza kolekcja nasadek 1/4". Robic tym bede glownie w silniku, ewentualnie jakies drobne - wazne sruby w zawieszeniu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 No jak pracujesz na 1/4 to po co Ci przejściówka na 1/2, tym bardziej na tak małe momenty. Inna sprawa, że jednak normalnie pracuje się na 1/2...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBRedzio Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) To może jeszcze skorzystam z kolegów doświadczeń związanych z kluczami imbusowymi. Moje dotychczasowe "dobre" imbusy skapitulowały przy odkręcaniu dekli w DR.... Zastanawiam się nad firmą BONDHUS (wieczysta gwarancja, gloryfikujący opis na www.narzedziowy.pl). allegro - 9 imbusów: 1,5 - 10 z kulką | 65złwww.narzedziowy.pl - 15 imbusów: 1,27 - 10 długie | 73/63zł (zakupy>250zł przesyłka gratis - a jest szansa) Pytania:- jaka jest przewaga (wnioskuje po cenie) kluczy z kulką- 9 czy 15?- krótkie czy długie?- a może zestaw z calowymi, przydają się? link? Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez CBRedzio Cytuj pozdrMichał, WrocławKTM EXC-R 530 Six-Days, Husaberg FS 650 Force Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBRedzio Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Sam sobie odpowiem, dla potomnych... :) Imbusy Bondhus, klasa sama dla siebie:- wieczysta gwarancja- klucze są wykonane ze stali PROTANIUM (10-20% twardsza od CrV, czy 8650!)- z imbusów Bonghusa korzysta np. NASA Plusy końcówek okrągłych:- umożliwia pracę pod kątem nawet 25'- umożliwia manewrowanie kluczem bez wyjmowania go z gniazda - niby oczywiste, ale warto sobie uświadomić przed kupnem Klucz dynamometryczny Proxxon MicroClick 30S 5-30 Nm: - w zależności od źródła tolerancja wskazania (+- 4;3;2% :) )- faktycznie producent daje gwarancje na 2%- kazdy klucz posiada certyfikat kalibracji- u mnie wyszło max odchylenie 1,1% dla najniższego momentu 6Nm -> 6,06Nm- w tłumaczeniu i opisach można spotkać błąd odnośnie pracy sprzęgła i dokręcania lewych/prawych gwintów:umożliwia dokręcanie TYLKO prawych gwintówprzełącznik (jak w większości grzechotek) umożliwia odkręcanie - nie zakręcanie lewych gwintów [brak sygnalizacji przekroczenia nastawionego momentu] Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez CBRedzio Cytuj pozdrMichał, WrocławKTM EXC-R 530 Six-Days, Husaberg FS 650 Force Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi