Unek Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 WItam wszystkich dragsterów! Mam pytanie do wszystkich czy spotkaliscie sie z czymś takim- odwarstwiajacym sie chromem na pokrywach cylindrów. Chrom jest nieuszkodzony, blyszczacy tyle ze, sie sfaldował jak wilgotny papier. Czy ktos cos takiego miał? Moto stoi w garazu wiec wplyw czynnikow atmosferycznych odpada. I drugie pytanie co z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Niestety, czesty przypadek :lalag: mało trwaly jest ten chrom na plastiku. Pomyśl nad pomalowaniem dekli czarnym matem - ladnie wygląda (najtansze rozwiązanie) - albo znajdź chromowanie plastików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 znajdź chromowanie plastików. podpowiem ze cena chromowania czegos o powieszchni kartki a4 to koszt kolo 150zl Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 WItam wszystkich dragsterów! Mam pytanie do wszystkich czy spotkaliscie sie z czymś takim- odwarstwiajacym sie chromem na pokrywach cylindrów. Plastik na cylindrach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Plastik na cylindrach???Dokładnie - dekle ozdobne na górze :icon_mrgreen: W Virago, VZ, Volusii miałem metalowe, a do Draga, takiej ładnej maszyny, wpakowali plastik. To byly sprzet Andiego - http://img137.imageshack.us/my.php?image=dscn1240nt2.jpg - myslę, że czarne dekle pasują idealnie, a takie rozwiązanie zakonczy temat odłażącego chromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Czarne faktycznie wyglądają lepiej!! Chyba sam sobie zmienię na czarne?? Trzeba to przeanalizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Dokładnie - dekle ozdobne na górze :icon_twisted: W Virago, VZ, Volusii miałem metalowe, a do Draga, takiej ładnej maszyny, wpakowali plastik. To byly sprzet Andiego - http://img137.imageshack.us/my.php?image=dscn1240nt2.jpg - myslę, że czarne dekle pasują idealnie, a takie rozwiązanie zakonczy temat odłażącego chromu. masz jakieś inne foty tego sprzeta? bo wyglada zacnie Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 masz jakieś inne foty tego sprzeta? bo wyglada zacnieByły na forum w temacie Andi'ego "No to Drag gotowy..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heffi Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Czarne faktycznie wyglądają lepiej!! Chyba sam sobie zmienię na czarne?? Trzeba to przeanalizowaćzwroc uwage na to iz jest to matczarny - z polyskiem efekt bylby zupelnie inny (chyba gorszy)- a fakt srzecik zacnypozdro all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unek Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Dzięki wszystkim, :) fakt czarny mat to doskonałe rozwiązanie. Na pewno nie bede sie bawił w chromowanie tylko pomaluję. Swoją drogą ciekawe czemu japonce wpadli na pomysł zeby zrobić plastikowe dekl- oszczedność niewielka a takie przypadki tylko zle swiadcza pozniej o firmie. W kazdym razie temat do zamkniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymsha Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Miałem ten sam problem i ... kupiłem od Andiego dekle, które on wymienił na czarny mat :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 A ja mam dekle metalowe i też mam kilka odprysków,całe szczęście że tego nie widać bo pod zbiornikiem. Ten sam motyw miałem w "Drad star 650". Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heffi Opublikowano 6 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 ... Swoją drogą ciekawe czemu japonce wpadli na pomysł zeby zrobić plastikowe dekl- oszczedność niewielka a takie przypadki tylko zle swiadcza pozniej o firmie... i tu sie z Toba nie zgodzenie chodzi o oszczednosc w produkcji (smiem twierdzic ze te dekle sa drozsze w produkcji niz metalowe. aluminiowe)tu chodzi o to aby maksymalnie "odchudzic" moto - co wplynie na jakosc prowadzenia oraz osiagi (zapewne jeszcze trochu czesci znajdziesz w motorku ktore sa "plastikowe" a w starszych moselach byly robione z metalu lub aluminium) - to akurat dobrze swiadczy o produxencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 siemka tylko te dekle czarne nie byly malowane tylko kupione od Yamahy ´Buldog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unek Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 siemka tylko te dekle czarne nie byly malowane tylko kupione od Yamahy ´Buldog. a nakladales je na 650 ccm czy na 1100. Bo ja mam 650. i od razu zapytam ile za nie dales i poprosze o namiar :icon_eek: i tu sie z Toba nie zgodzenie chodzi o oszczednosc w produkcji (smiem twierdzic ze te dekle sa drozsze w produkcji niz metalowe. aluminiowe)tu chodzi o to aby maksymalnie "odchudzic" moto - co wplynie na jakosc prowadzenia oraz osiagi (zapewne jeszcze trochu czesci znajdziesz w motorku ktore sa "plastikowe" a w starszych moselach byly robione z metalu lub aluminium) - to akurat dobrze swiadczy o produxencie.Według mnie jest to wada- bo plastik jak sam zauważasz jest droższy, a dekle aluminiowe mozna wykonać z cienkiej blachy co wagowo nie bedzie mialo znaczenia(patrz na niektóre fulldresery) a na pewno poprawiloby trwalosc tych elementów. Wiec dla mnie to wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi