Alien_TM Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Mam problem lubie jak maneta wraca na swoje położeniu zaraz po jej puszczeniu. mam klx 650r gaźnik keihena cvk . rolgaz jest z 2 linkami poprowadzonymi do przepustnicy. wystarczyła by jedna linka mi sie wydaje - po co dwie? pozatym rolgaz mi nie wraca odrazu na swoje położenie a linki przesmarowałem sprężyna w gaźniku jest mocna i powinien odbijać odrazu, mozliwe że jest tospowodowane za duzym luzem na tej drugiej lince? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Mozliwe, druga linka to linka powrotna i ona odpowiiada oprocz sprezyny za powrot rollgazu do polozenie 0.Oprocz tego radze przesmarowac sam rollgaz, jakos malo uzytkownikow o tym pamieta. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 mnie zawsze mówili żeby rollgaz była maksymalnie suchy, tzn zalecali stosować teflonowy szybko schnący smar Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Mnie suchy nie bardzo chcial sie obracac :icon_biggrin: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Zobacz też czy któraś z linek się nie poszczerbiła.U mnie ostatnio linka gazu puściła jednego drucika w miejscu nawijania sie na rozgaz.Rolgaz nie odbijał szybko i lekko sie zacinał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michlasz Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Miałem podobny problem,smarowanie nic nie pomagało a jeszcze nawet pogarszało co sie okazało linka od powrotu była troche naderwana więc odłączyłem ja przy rączce i gaznikach,jeżdże teraz na jednej lince manetka nie ma takiego oporu i szybciej wraca niz wtedy jak miałem dwie dobre linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Możesz mieć za mocno naciągnięte linki albo źle poprowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 ja miałem ten sam problem u mnie i było to spowodowane dwoma rzeczami, po pierwsze linki suche i źle naciągnięte a po drugie guma manetki zbyt mocno dociskała rollgaz i nie odbijała, trochę tej gumy poodcinałem i wszystko chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lehoom Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Tka jak powyżej: sprawdź stan linek, nasmaruj je i rolgaz tez. A to ze slyszales ze rolgazu sie nei smaruje to chodzi o sprzety uzywane w wiekszosci w terenie/piachu, bo piach/kurz przykleja sie do smaru i wtedy dziala jak pasta scierna i powoduje szybsze wycieranie sie wspolpracujacych elementów, to samo dotyczy smarowania zawiasów przy podnóżkach. Sprawdz gume na rollgazie - to czesto jest przyczyna. Ja w swoich sprzetach lubie jak linki i rollgaz jest dobrze przesmarowany, robie to nawet co 1-2 tyg, jak jest przesmarowane to reka sie tak nie meczy, a przy okazji smarowania linki sprzegła przesmaruj tez srube na ktorej sie obraca i powierzchnie gdzie wspolpracuje z uchwytem. Linka powrotna musi byc odpowiednio naciagnieta, inaczej nie bedzie dzialac poprawnie.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi