Skocz do zawartości

Wakacyjny wypad do Chorwacji 28.07-15.08.07

pierwoszow
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym że marzec mamy już za pasem i trzeba zaplanować urlopy proponuję w terminie 28.07-15.08.07 wypad do Chorwacji.(termin nie jest sztywny)Wypad traktowany jest typowo wypoczynkowy ze zwiedzaniem,kąpielą w morzu,wieczorem z ogniskiem ze szklaneczką dobrego wina w ręku. Trasy na razie nie podaję bo uzależniona będzie od uczestników którzy będą chcieli pojechać. Przewiduję prędkość turystyczną(koło 100km) by można było coś zobaczyć, dzienny przebieg w granicach 300km, noclegi w kwaterach lub w namiotach(jeśli za namiot trzeba dać tyle samo co za kwaterę to lepiej przekimać się na kwaterze-do uzgodnienia)Wiem że są już pierwsi chętni (Marcysiek,Krasnal,Lombardo,Jusza). Jesli jest ktoś jeszcze to zapraszam do dyskusji-wtedy wszystko szczegółowo ustalimy.Podkreślam wyjazd jest demokratyczny nie ma Leperowskiej dyscypliny tzn. Jeśli ktoś bedzie chciał zahaczyć dłużej na plaży lub w barze na piwku to nie będzie przeszkodą-zawsze możemy ustalić inny punkt zborny.Szczególnie chodzi o to by dobrze sie bawić i razem wspomagać w trudnych chwilach (mam nadzieję że takich nie będzie) :)

Edytowane przez pierwoszow

pierwoszow napisał:

W związku z tym że marzec mamy już za pasem i trzeba zaplanować urlopy proponuję w terminie 28.07-15.08.07 wypad do Chorwacji.(termin nie jest sztywny)Wypad traktowany jest typowo wypoczynkowy ze zwiedzaniem,kąpielą w morzu,wieczorem z ogniskiem ze szklaneczką dobrego wina w ręku. Trasy na razie nie podaję bo uzależniona będzie od uczestników którzy będą chcieli pojechać. Przewiduję prędkość turystyczną(koło 100km) by można było coś zobaczyć, dzienny przebieg w granicach 300km, noclegi w kwaterach lub w namiotach(jeśli za namiot trzeba dać tyle samo co za kwaterę to lepiej przekimać się na kwaterze-do uzgodnienia)Wiem że są już pierwsi chętni (Marcysiek,Krasnal,Lombardo,Jusza). Jesli jest ktoś jeszcze to zapraszam do dyskusji-wtedy wszystko szczegółowo ustalimy.Podkreślam wyjazd jest demokratyczny nie ma Leperowskiej dyscypliny tzn. Jeśli ktoś bedzie chciał zahaczyć dłużej na plaży lub w barze na piwku to nie będzie przeszkodą-zawsze możemy ustalić inny punkt zborny.Szczególnie chodzi o to by dobrze sie bawić i razem wspomagać w trudnych chwilach (mam nadzieję że takich nie będzie) :biggrin:

No wiesz, ze ja sie pisze jak jakas woja nie wybuchnie....

marcysiek napisał:

No wiesz, ze ja sie pisze jak jakas woja nie wybuchnie....

miało być wojna....

Polecam przesunięcie terminu (jeżeli to możliwe). Ceny dużo, dużo niższe, łatwiej znaleźc nocleg, a pogoda naprawdę niezła. Byliśmy na przełomie sierp/wrzes a mimo to ciężko było wytrzymac w kombinezonie. Minusem jest to że trzeba wziąśc cieplejsze ubranie na powrót. Aha, jeżeli bedziecie jechac przez Austrię, a więc przez Alpy to i tak trzeba wziąśc coś cieplejszego. Tunele trochę kosztują, ale nie często można jechac w 10km tunelu :buttrock:

krasnal napisał:

Ja + irkaa jesteśmy zainteresowani, trwają przesuwania i dopasowywania urlopów, śledzimy temat.

Gdyby zebrało się parę osób na wypad do Montenegro - :clap:

Hej Krasnal!

Ja wprawdzie planowałem Chorwację dopiero na przyszły sezon , bo muszę jeszcze przyzwyczaić mojego plecaczka do jazdy na moto w trasy ale kto wie , może akurat udało by się już w tym roku :P

W każdym razie też śledzę temat i czekam na rozwój sytuacji.

(jakby co , to nici wezmę swoje :notworthy:)

• 2 tygodnie później...
  krasnal napisał:

Ja + irkaa jesteśmy zainteresowani, trwają przesuwania i dopasowywania urlopów, śledzimy temat.

Gdyby zebrało się parę osób na wypad do Montenegro - :banghead:

Krasnal! siemano :lapad: a ty czemu nie jedziesz do Czarnogóry, na co czekasz kolego???

aż sie zrobi z niej Monte Carlo z cenami jak na Chorwacji...? :banghead:

pozdro!! :banghead:

pierwoszow - urlop wstępnie zaklepany w terminie podanym w tytule wątku :cool: resztę spraw pewnie obgada się w Kletnie na zlocie Virażek :biggrin:

rambo54 napisał:

Krasnal! siemano :) a ty czemu nie jedziesz do Czarnogóry, na co czekasz kolego???

Na łikend majowy :biggrin: szczegóły obgadamy na forum advrider :banghead:

krasnal napisał:

pierwoszow - urlop wstępnie zaklepany w terminie podanym w tytule wątku :icon_mrgreen: resztę spraw pewnie obgada się w Kletnie na zlocie Virażek :)

Na łikend majowy :buttrock: szczegóły obgadamy na forum advrider :lalag:

OK.

• 2 tygodnie później...
  lombardo napisał:

Widzę że temat jest aktualny,w przyszłym tygodniu odbieram boczek od lakiernika i jestem gotów na jakieś małe spotkanie.

Pozdrawiam. :buttrock:

Mam dla ciebie propozycję.My spotykamy sie 20-22-04 w Kletnie na spotkaniu viragowców i tam będziemy omawiać szczegóły wyjazdu.Jak byś miał ochotę to zapraszamy.Będzie okazja bliżej się spotkać.Szczegóły spotkania są na forum i z tego co wiem to są jeszcze miejsca noclegowe w Śnieżniku(marcysiek załatwia).

lombardo napisał:

Widzę że temat jest aktualny,w przyszłym tygodniu odbieram boczek od lakiernika i jestem gotów na jakieś małe spotkanie.

Pozdrawiam. :buttrock:

Lombardo daj sygnał to Ci zarezerwuję nocleg w Śnieżniku. Wjazdowe na spotkanie 30 zeta...nocleg z własnych środków

Witam.

Też kiedyś zapodałem taki temat:

WYJAZD

Jednak słaby odzew był - może za wcześnie albo w złym miejscu :biggrin:

Tak czy inaczej chętnie bym się załapał.

Podajcie tylko które przejście graniczne wchodzi w grę przy wyjeździe z Polski.

• 1 miesiąc temu...
  motorbikeusa napisał:

Witam.

Też kiedyś zapodałem taki temat:

WYJAZD

Jednak słaby odzew był - może za wcześnie albo w złym miejscu :notworthy:

Tak czy inaczej chętnie bym się załapał.

Podajcie tylko które przejście graniczne wchodzi w grę przy wyjeździe z Polski.

Ekipa powoli się kształtuje.Ustalono terminy.Z uwagi na to że część osób jedzie z Bogatyni to spotykamy się koło Brna.Ja natomiast granicę przekraczam w Boboszowie.

Hej

Ja jestem też chętny, więc jeśli nie macie nic przeciwko to chetnie zabrałbym się z Wami. Jestem za Słowenią, Chorwacją wraz z Bośnią i Hercegoviną, Czarnogórą i Albanią aż do Tirany, czyli podróż wzdłuż wschodniego wybrzeża adriatyku. W wolnych chwilach sprawdze jak by było to możliwe (wizy) i czy byłoby bezpieczne. Postaram sie też przygotować projekt planu wyprawy i skonsultuje go z Wami - być może się Wam spodoba. Proponuje po równo podzielić czas na: jazdę, odpoczynek plażowy/plażopodobny i zwiedzanie. Co Wy na to?

Pozdrawiam

ASh

Edytowane przez ASh