loko Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Witam takie pytanko : :icon_mrgreen: W TTr ślizg łańcucha się już konkretnie skończył i tak …. konkret: Dolną rolkę wytoczę z teflonu …… i tak się przyjrzałem ze górny ślizg też da rade dorobić ładnie z teflonu i teraz właśnie czy powinienem wyfrezować małe rowki? (po których prowadził by się łańcuch) czy jak jest nowy ślizg to ich tam nie ma i jest idealnie gładki ??? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja bym wyfrezował delikatne rowki do prowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Z Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 W nowym z reguły są rowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 przylacze sie do tematu - da sie zregenerwowac takie slizgi ktore juz sa zuzyte, jest taka mozliwosc? gdzie mozna nabyc teflon? da sie nim pokryc stara powierzchnie slizgu? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Z Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Możesz najwyżej kupić kawałek płyty teflonowej i dać go frezerowi żeby ci dorobił cały nowy ślizg, ale taniej to to nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 o jakich rolkach piszeszi o jakim górnym ślizgu?ja na rysunku z fiszek widzę dwa ślizgi po bokach (listwy, guide -stopper 1 i 2)oba są z wyfrezowanymi rowkami Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek s Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Tarnamid jest lepszy od teflonu-twardszy, mniej się ściera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) o jakich rolkach piszeszi o jakim górnym ślizgu?ja na rysunku z fiszek widzę dwa ślizgi po bokach (listwy, guide -stopper 1 i 2)oba są z wyfrezowanymi rowkami Może nie fortunie to opisałem :bigrazz: …. Ślizg „górny” to ten z przodu wahacza przy silniku nałożony na wahacz …ślizg dolny „rolka” to ten pod wahaczem przymocowany do ramy, na którym leży łańcuch żeby nie obcierał ramy bądź bloku silnika w dolnej części …….. nie chodzi mi o prowadnice przy tylnej zębatce!http://img226.imageshack.us/img226/271/slizgtttrvf7.jpg No nic ..zrobię z małymi rowkami ….co do kosztów to dostęp do teflonu mam „nie ograniczony na własne potrzeby” tak jak i do robocizny :icon_mrgreen: :wink: Edytowane 17 Lutego 2007 przez loko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 ja myślałem ze chodzi Ci o łancuszek rozrządu :icon_mrgreen: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 hehe -ja właśnie tez myślałem o łańcuszku rozrządu:) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi