dawid482 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Witam.Po kupnie mojego sprzętu musiałbym zrobić gaz, ponieważ nie odbija tylko zostaje w miejscu, linkę nasmarowałem i nie wiem co może być tego przyczyną-jeśli ktos zna powód to będę wdzieczny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Sprawdz czy manetka z odczepionymi linkami obraca sie swobodnie. Czasami manetka obciera o odwaznik na koncu kierownicy. Czasem linka jest mocno zalamana i utrudnia ruch w pancerzu.Ja mialem kiedys zbyt mocno naciagniete linki i przez to manetka nie chciala odbijac. Wystarczylo popuscic na srubie regulacyjnej przy gaznikach i wszystko bylo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 dokladnie tez sie szarpalem z tym z godzine. Zdjalem gazniki i przy zakladaniu jak bym tych linek(powrotnej i ciagnacej) nie ulozyl to ciezko chodzilo. Przyczyna byl zbyt mocny naciag..doslownie 2mm luzniej i juz elegancko odbija. Nie dalo sie ustawic tego tak by manetka nie wykazywala luzu, z 5mm musi byc..nie wiem, moze na nowych linkach sie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Rollgaz rowniez czasem warto rozebrac i nasmarowac. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 rollgaz miałem rozebrany i przesmarowany-jak tylko będę miał troszke czasu to zerkne na ten naciąg linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 A czym smarowałeś rollgaz? Mój też się zacinał a winą był zestarzały towot po którym ślizgała się rolka. Może też być przyczyna w słabych sprężyn w gaźnikach. Tak więc u siebie wyczyściłem dokładnie stary smar i zapodałem nowy a do linki wstrzykiwałem olej aż zaczął lecieć dołem i jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 jeszcze raz wszystko rozebrałem i nasmarowałem i chodzi dobrze, odbija bez problemu a hamowała ją też manetkadzięki wszystkim za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi