EndrYOU Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Witam,Jestem na etapie kupna kasku, ponieważ mój Tiger sie troche rozklekotał :wink: ogólnie porażka :evil: , więc prosze o rady jaki nowy kask kupic za cenę ok 200-250zł. Na chwilą obecną jeżdże Simsonem SR50 :crossy: , myślę że za jakieś pół roku będzie MZ 251 :icon_biggrin: . Czekam na propozycje, z góry dzieki :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Za taką kasę dobrego kasku nie kupisz.Ale na początek może być :notworthy: .Polecam Ci poszukać AGV GP1 albo jakiegoś Caberga .Na pewno radzę kupić nowy kask ,zawsze to nowa skorupa ,masz gwarancje ,ze nie był to przedmiot upadku-wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 szukaj kasku z homologacją, wkońcu bezpieczeństwo najważniejsze :wink: apropo tigera to tragedia, dostałem ten kask razem z motorem i pewnego dnia miałęm przy sobie tigera i lepszy kask, lepszy powiesiłem na kierownicy, a tigera postawiłem na siedzeniu, poszedłem do znajomych, zaczął padać deszcz, jak wróciłem to w lepszym kasku była kałuża, a w tigerze sucho, więc miałem okazje w nim jechać :( jak zamknałem szybe to wiało po oczach gorzej niż z otwartą i okropnie gwiżdzało ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Za tyle dorwiesz Lazer'a LZ6 z tamtego roku :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EndrYOU Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Za tyle dorwiesz Lazer'a LZ6 z tamtego roku :evil: Właśnie też nad nim myślałem, co o nim sądzicie? Czy lepiej poszukać czegoś innego? Z wyglądu to on mi się podoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekk Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Polecam Tobie kask TAKAI TX-1Sam zmienialem swojego wysluzonego Tigera wlasnie na ten model jeszcze za czasow MZ (wowczas kosztowal 150ojro ale bylo to 2-3 sezony temu) Kask jest naprawde OK Bedziesz z niego zadowolony szczegolnie ze dotad nie miales prawdziwego kasku :icon_razz: Model ktory wskazalem jest trwaly-sam smigam w nim do dzis-mam co prawda zamiar go zmienic w tym sezonie ale nie ze wzgledu na to ze sie wysluzyl-jest jak nowy (zadne podarte czy poprzecierane wkladki etc) Kask ma antyzarysowalna latwo wymienialna szybke (moja nie ma ani jednej ryski po uzytkowaniu kasku przez 3 sezony) wyjmowane bebechy (swietna sprawa w momencie kiedy kask nie pachnie swiezo-wypinasz wkladki i do pralki) Ma b.dobre zapiecie i system wentylacji niczego sobie Jesli chodzi o poziom halasu to moze i nie powala (wprawdzie nie mam wiekszego porownania) ale jak dla mnie jest OK (latam z kominem o wolnym przelocie ;) )-dla Ciebie tez bedzie super !Pamietaj o odpowiednim dobraniu rozmiaru kasku (nie sugeruj sie tabelkami etc) Kask przed kupnem nalezy przymierzyc Powinien byc ciasny na tyle ze na poczatku nawet uszy bola (pozniej bebech dopasuja sie do ksztalu Twojej glowy) Po zalozeniu kask nie moze sie przemieszczac nawet jesli energicznie ruszasz glowa na boki! Pamietaj ze gona krawedz wizjera (albo jak kto woli-tej dziury przez ktora widzisz swiat) powinna byc po zalozeniu kasku na glowe +- w polowie Twojego czola (lekko nad linia brwi) Pamietaj o tym - to sa wazne rzeczy!! Jesli chodzi o cene kasku teraz kosztuje on w Polsce ok 200-250zl Wpisz w google-sporo tego jest Aha Nie zdziw sie ale te kaski oferowane teraz w Polsce byly wyprodukowane bodaj w 2003r :wink: Mysle ze to bedzie dobry wybor PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom940 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Siema. Moj kask tornado się trochę rozpada i czas na zakup nowego. Szukam kasku do 250zl max, nie bede przekraczał prędkości 120km/h więc nie potrzebny mi lepszy i nie mam pieniędzy na lepszy. Znalazłem takie wg. mnie najciekawsze propozycje.:http://allegro.pl/naxa-f6-g-angel-f6-g-niebieski-new-i1693399958.htmlhttp://allegro.pl/lazer-vertigo-viper-super-przecena-i1696326623.htmlhttp://allegro.pl/czerwony-kask-box-target-l-kurier-gratis-x90-i1704399833.htmlhttp://allegro.pl/kask-inegralny-oxford-box-target-wyprzedaz-i1663975847.html Lazer wiem ze dobra firma, nie znam BOXa, a naxa sie podobno po sezonie, dwoch zacznie rozpadac. Dlatego prosze was o pokazanie dobrych kaskow w tej cenie, doradzenie ktory z trych jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damka Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Ja mam kask BOXa i całkiem fajnie jest wykonany. Znajomy na Lazera nie narzeka. Raczej kwestia malowania bo w tych pieniądzach wszystko podobnej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom940 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 A jak z przepuszczanie powietrza w BOXie? Paruje mocno na postoju? gwizdze powyzej jakies predkosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 A jak z przepuszczanie powietrza w BOXie? Paruje mocno na postoju? gwizdze powyzej jakies predkosci? Jeździłem w takim : http://allegro.pl/kask-box-bz-1-oxford-z-blenda-wyprzedaz-i1667406993.html (Kupiłem w Intermoto za 270) Szczerze jakość bardzo dobra jak na taką cenę. Wszystko wykonane nad wyraz dokładnie. Wyjmowana wyściółka przydaje się jeśli nie jeździsz w kominiarce. Blenda daje radę i nie ma tendencji do opadania. Szybka się nie rysuje ani matowieje od wycierania np. po trasie,jeśli ma nie parować potrzebny CityFog. Pinlock dostępny...lecz nie w Polsce :angry: Dedybele przy prędkości znośne,uszy nie puchną :icon_razz: Jedyny mankament to delikatne mocowanie szybki. Trzeba uważać bo nie ma w zamienniku. Owocnych zakupów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 (edytowane) Witam,Jestem na etapie kupna kasku, ponieważ mój Tiger sie troche rozklekotał :wink: ogólnie porażka :evil: , więc prosze o rady jaki nowy kask kupic za cenę ok 200-250zł. Na chwilą obecną jeżdże Simsonem SR50 :crossy: , myślę że za jakieś pół roku będzie MZ 251 :icon_biggrin: . Czekam na propozycje, z góry dzieki :notworthy: Nie za duży, nie za mały,Lecz w sam raz - byłby doskonały. Edytowane 12 Lipca 2011 przez Lefthandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom940 Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Czyli na 90% bede brał BOXa. Spodobało mi sie malowanie, a że jakiś dużych prędkości nie bede rozwijał, to ten myśle wystarczy. Ew. pomyśle nad NAXA. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
relakzstyle Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 na 200 zlotych cenisz swoja głowę? :) w razie jakiegos (WYPLUĆ) wypadku ten kask rozpadnie sie na pół :) Podejrzewam ze jezdzisz w dresie albo na kombi przeznaczyles 500 zl. WIem, nie kazdy ma tyle siana zeby kupowac dobry sprzet- ale mysle ze warto uzbierac i kupic cos co moze uratowac ci zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateq34 Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 (edytowane) Polecam AGV K3. Można dorwać czarny za około 300zł, a ma całkiem dobre wyniki w testach bezpieczeństwa. http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/agv-k-3 Edytowane 13 Lipca 2011 przez mateq34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinelli Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Ja za 250zl kupilem homologowana naxe z wizjerem chroniacym przed UV. Niestety nie podam Ci modelu, bo jestem z dala od domu. Ale z kasku jestem zadowolony (bardzo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi