Gość krissr114 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 chce podwyższyć swoją dt.i mam pytanie czy jak już sobie zespawam te kostke na tył to tam musze coś zmienić przy wachaczu...? przy ramie są takie dwie rolki prowadzące łańcuch.. czy ta dolna nie będzie przeszkadzała?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 właśnie o to chodzi że podobno jak sie podwyższy to może łańcuch ocierać za mocno o wahacz albo ślizg łańcucha.. może kombinować jeszcze z zębatkami żeby podwyzszyć łańcuch zeby nie ocierał ale nie wiem czy to cos da.. popatrz sobie na fotki. niekórzy mają założone takie podwyższenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 właśnie jak miałem motor rozebrany to ten dzyndzel do tej jednej rolki przeszkadzał.ale jeszcze sie zastanowie czy bede podwyższał.narazie sie nie mam czasu bawić.thx i bajjj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 No ja też miałem podwyżony tył ale musiałem go zdjąć gdyż po krótkiej jeżdzie łąńcuch przecierał ten ślizg co jest na wahaczu,moze jak by silnik (wałęk) zebatki byłby wyżej to moze byłoby dobrze.Wygląd był niezły ale łańcuch chechłał mi wahacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 no bo motocykla nie podwyższa sie zwiekszając kąt wachacza :icon_mrgreen: w ten sposób to tylko łańcch sie bedzie "załamywał" i bedzie bardzo mocno tarł o górną i dolną rolkę. No popatrzcie na fabrycznie wysokie motocykle. wahacz idzie w stosunku do reszty motoru tak jak w kazdym motocyklu również DT a jedynie tylna część ramy ma inny kształt i błotnik jest znacznie wyzej. Jak chcesz podwyższać to odetnij tylny stelaż i przyspawaj go pod innym kontem. Mozliwe ze to bedzie wymagało delikatnego przerobienia kanapy. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 No dokladnie tak jak mowisz Gawron. Tyle ze na to trzeba trcohe czasu poswiecic , bo dorobienie koski i jej zalozenie napewno bedzie prostrze niz modyfikacja tylnej czesci ramy. Ale myslac logicznie to Gawron ma 100 % racji . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 no bo motocykla nie podwyższa sie zwiekszając kąt wachacza :icon_biggrin: w ten sposób to tylko łańcch sie bedzie "załamywał" i bedzie bardzo mocno tarł o górną i dolną rolkę. No popatrzcie na fabrycznie wysokie motocykle. wahacz idzie w stosunku do reszty motoru tak jak w kazdym motocyklu również DT a jedynie tylna część ramy ma inny kształt i błotnik jest znacznie wyzej. Jak chcesz podwyższać to odetnij tylny stelaż i przyspawaj go pod innym kontem. Mozliwe ze to bedzie wymagało delikatnego przerobienia kanapy. No racja chyba ze jak by zamiast 14 zębatki dał 16 to moze łąńcuch by już tak mocno nie ocierał o wahacztyle że znów moc by niezle spadła,a ciekaw jestem czy ktos jeżdzi na takiej kostce podwyższajacej a ciekaw jestem w jakim stanie ma wahacz oraz ślizg łańcucha.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 nio mnie też to ciekawi czy ten "ślizgacz" na wachaczu sie wyciera.....czy jak sie taką dt podniesie to ona będzie twardsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 bedzie taka sama pomysl logicznie amor jest ten sam wiec twardosc tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 nio mnie też to ciekawi czy ten "ślizgacz" na wachaczu sie wyciera.....czy jak sie taką dt podniesie to ona będzie twardsza?heh a co ma jedno do drugiego :icon_biggrin: Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 spoko ale czasami już nie czaje bazy więc luuzik :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 spoko ale czasami już nie czaje bazy więc luuzik :icon_mrgreen:Twardość to nie powinno sie zmienić ale ślizg łańcucha to pewno nieżle bedzie sie zdzierać,nie wyrobił byś na wymienianie ślizgów,a jak ślizg się zedrze to zacznie sie wahać chechłac :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo98 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 a nie mozna na slizg lancucha jakiejs blaszki zamonmtowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 a nie mozna na slizg lancucha jakiejs blaszki zamonmtowac?Po zamontowaniu tej kostki to nieżle bedzie kosiło łańcuch o wahacz wiec wątpie czy pomoże jakaś blaszkaa po za tym jeszcze bedzie szumieć ja łąńcuch bedzie sie obcierał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krissr114 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 to ja sobie to odpuszcze narazie....THX i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi