kusiek Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 ja to bym puki cos sledzil alegro moze akurat trafisz cylinder z nicasilem w dobrym stanie...warto popatrzec:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Tu masz linka z regeneracją nicasiluhttp://www.kemot.pl/tloki.php? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 tuleja a zeliwo to to samo biggrin.gif clap.gif Oj male przejezyczenie :) Czlowiek mysli co innego a pisze co innego. Chodzilo mi oczywiscie o nikasil i zeliwo :P Dziex za poprawienie. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 czesc.. mam jeszce jedno pytanie bo dzis rozlozyłem całkowicie silnik w kdx-e :banghead: (tzn kolega)czy jest cos takiego jak tuleja pokryta nicasylem? tzn.. zwykla tuleja tylko potem sie ją pokrywa (natryskuje) nicasyl:D (nie znam sie) pytam tylko !! :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) nie :banghead:jak jest nicasil to cylinder stanowi jedną aluminiową odlewaną całość. Jak jest tuleja znaczy ze masz żeliwo.no to chyba sioe problem sam rozwiązał :icon_razz: jak mozesz to daj fotki.A nicasilu sie nie natryskuje tylko to jest raczej wyzsza szkoła jazdy (galwanizacja) Edytowane 16 Lutego 2007 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 ktos mi powiedział ze jest cos takiego jak tuleja pokryta nicasylem czyli tak jak powiedzialem wkladaja zwykla zeliwna tuleje a potem ja natryskuja..:icon_razz: no ale spoko, ja osobiscie aparatu nie mam , ale postaram się pozyczyć od kolegi i zrobie zdjęcia silnika:) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mkorwas Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Gawronie masz 100 % rację :banghead: Nie ma czegos takiego jak natryskiwanie nicaislu;p Dobrze ze powiedziałes ze sie nie znasz :clap: Bo smiesznie było by :clap: Kazdy moze sie pomylic :wink: Pozdro :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 ktos mi powiedział ze jest cos takiego jak tuleja pokryta nicasylem czyli tak jak powiedzialem wkladaja zwykla zeliwna tuleje a potem ja natryskuja..:banghead: no ale spoko, ja osobiscie aparatu nie mam , ale postaram się pozyczyć od kolegi i zrobie zdjęcia silnika:) pzdr.nicasil wymyslili własnie po to zeby cylinder mogł być aluminiowy zeby łatwiej oddawał ciepło. Nie dało sie zrobić tak zeby tłok pracował w aluminium bo długo by to nie pochodziło to wykombinowali powłoke duzo twardszą od zeliwa która w dodtaku jak sie okazało nie wymaga szlifowania ani zadnej obrobki przy zmianie tłoka. Więc zastosowanie tuleji zeliwnej pokrytej omawianą powłoką mijało by sie z celem. Tak samo głupie byłoby do aluminiowego cylindra wprasowywać aluminiową tuleje :icon_biggrin: Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) ktos mi powiedział ze jest cos takiego jak tuleja pokryta nicasylem czyli tak jak powiedzialem wkladaja zwykla zeliwna tuleje a potem ja natryskuja..:banghead: no ale spoko, ja osobiscie aparatu nie mam , ale postaram się pozyczyć od kolegi i zrobie zdjęcia silnika:) pzdr.nicasil wymyslili własnie po to zeby cylinder mogł być aluminiowy zeby łatwiej oddawał ciepło i był "lżejszy". Nie dało sie zrobić tak zeby tłok pracował w aluminium bo długo by to nie pochodziło to wykombinowali powłoke duzo twardszą od zeliwa która w dodtaku jak sie okazało nie wymaga szlifowania ani zadnej obrobki przy zmianie tłoka. Więc zastosowanie tuleji zeliwnej pokrytej omawianą powłoką mijało by sie z celem. Tak samo głupie byłoby do aluminiowego cylindra wprasowywać aluminiową tuleje :icon_biggrin: Edytowane 16 Lutego 2007 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitro Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Powiedcie mi w takim razie czy ja mam tuleje czy nicasil http://img338.imageshack.us/my.php?image=cylinderkdx6es.jpg bo zdaje mi sie ze nicasil ????? :icon_biggrin: Ps gawron zapodaj swoje gg :banghead: Edytowane 16 Lutego 2007 przez Nitro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 O Bracie masz jak byk nicasil z zeska rysa do samego aluminium:D Znam ten bol teraz nic tylko tulejowanie.Nie baw sie w nicasil to dla bogatych :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitro Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Wiem Dibo sam ci polecałem tulejowanie u jednego kolesia :crossy: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Zrob zdjęcie cylindra od drugiej strony. Czemu ten cylinder jest w srodku tak zakopcony?? Edytowane 16 Lutego 2007 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 gawron zagadaj do mnie na GG... 8502119 (jak mozesz OCZYWISICE):crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matex Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Nie słuchaj Dibo bo on robi tuleje i chce żebyś u niego zrobił :icon_mrgreen: Moim zdaniem to masz tuleje. Ale najlepiej zadzwoń do salonu kawałsraki i dasz im numer ramy i będziesz wszystko wiedział na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi