putinzxr400 Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 ja mam takie zdanie: każdy motor pali tyle ile mu sie da! ...taka prawda :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) ja mam takie zdanie: każdy motor pali tyle ile mu sie da! ...taka prawda Dokladnie - pala tyle ile sie wleje... pare lat temu rozkminialem 5, czy 6 czy moze az 8 ... bezsensowna zabawa wg mnie, mnie gsxr w 2 osoby + bagaz spali od ponizej 5 (jazda z kolega ktoremu moto osiagalo maks 80 km/h, trasa 420 km bez tankowania, zbiornik 21 l, ale potem po takies jezdzie to psychiatryk), paru kumplom tez jakies niedorzecznie male ilosci moto spalily, czasem spali 7-8 jak jade normalnie, czasem i 10 jak pojade szybciej, a na torze nie zrobie 100 km na 1 zbiorniku - informuje dociekliwych ze z silnikiem wszysciutko po prostu ok. Tak ze wg mnie, jak nie robisz w sezonie 20-30 tys to nie rozkminiaj ile to pali tylko bierz co dobre, targowanie sie o litr czy 2 jest smieszne na trasie do 1000 km... jak walisz jakas scieche ze 3-5 tysiakow, to wtedy kazdy literek jakis sens ma... ale jazda po polsce ????? Edytowane 1 Marca 2007 przez janciownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Ja tez coraz mniej zwracam uwagi na spalanie. Koszty paru litrow w ta czy w ta w porownaniu z samym moto i jego utrzymaniem to pikus. Z drugiej strony sprawdzalem ostatnio z ciekawosci i moja nowa maszynka milo mnie zaskoczyla, bo choc ma opinie smoka, to przy dwoch osobach i predkosciach ok. 110 - 120 w porywach 150 spalila nieco ponad 5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 piszecie dużo o cbr 900 , a jak sie to ma do cbr 1000f ??? rozne opinie słyszałem , niektórzy mówią ze to smoki, ini , ze dosć ekonomiczne moto . Prosty przykład :domczek-średnie zużycie paliwa 7,9 litra na 100 km. http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentac...000/cbr1000.htmgazeta.pl-CBR zadowala się skromnymi ilościami paliwa rzędu 6,3 l/100 km , a maksymalne 7,3 l/100 km podczas jazdy z pasażerem z prędkościami bliskimi maksymalnej http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,2667363.htmlCzyli jedni drugim zaprzeczają... Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 ventura -> wypowiedzial sie o litrach wlasciciel 600tki. Sorry ale nie zawsze wieksza pojemnosc przy normalnej jedzie musi wziac wiecej. Ja przy 100 na godiznie u siebie mam 3.5 tys obrotow tylko a 600tka okolo 6ciu. Pozdr ...lol :icon_razz: (100km/h - 3,5kobr.), z tym się zgodzę, różnica obrotów jak i momentu obr. jest kolosalna... niestety na moją niekożyść :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Ja kiedyś na 954 doszedłem prawie do 12l/100km (fakt, że dawałem zdrowo) - jak chcesz oszczędzać to nie kupuj sporta tylko coś spokojniejszego. Np Pan European - 5,5l przy jeździe 140-160 km/h, albo XX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surf_star Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 1000RR nie spalila mi nigdy mniej niz 10l. Jak byly grane gumy i pelen ogien to dochodzilo do 13.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 To Wy chyba nie umiecie nimi jeździć ;) przecież Hondy w porównaniu do innych marek prawie nie palą benzyny!! :buttrock: A tak na poważnie to CBR1000F można spalić 5,5 ale trzeba chcieć, a zwykle jeżdżąc moto się takich rzeczy nie chce robić i wychodzi o 8 w górę! Cytuj _______________Przechowalnia motocykli i skuterów - Warszawa i okolice www.motozima.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 kiedyś kumple pojechali do Chorwacji Dwa zygzaki 1100 i jeden cbr XX i na każdym tankowaniu xx musiał zatankować więcej wachy niż zygzaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 nie miałem ani xx ani zzr ale ponoć kawy bardzo ekonomiczne są . Pozdro Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterwkz Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Do niedawna jezdzilem Kawa ZX9R (97) i powiem szczerze, ze moto bylo super oszczedne: spalalo prze przelotach 160-180km/h nie wiecej niz 5 - 5,5l/100km. pod wzgledem ekonomiki chyba najoszczedniejszy model w tej klasie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Ja przy 100 na godiznie u siebie mam 3.5 tys obrotow tylko a 600tka okolo 6ciu. Pozdr Moja 600tka na standardowym napędzie przy 100 km/h ma 5 tyś. obr., a nie jak piszesz 6 Edytowane 4 Marca 2007 przez M4NIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Do niedawna jezdzilem Kawa ZX9R (97) i powiem szczerze, ze moto bylo super oszczedne: spalalo prze przelotach 160-180km/h nie wiecej niz 5 - 5,5l/100km. pod wzgledem ekonomiki chyba najoszczedniejszy model w tej klasie! Jeju toc to normalnie perpetum moblie.... :lalag: czesto jezdze w trasy miedzy innymi z 2 zx9, jedna 96 i 98, i jak ladujemy na trasie te 160-180 i jakos nie chca zejsc ponizej 7-8... chyba ze walisz 6 bieg bez zabijania 2 w dol i pelnej mocy .. moj gixer jak laduje pod 200 na pelnej mocy i redukcjach to srednia na trasie 8-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi