enduromaster Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 http://moto.allegro.pl/item162843328_ktm_s...008_nowosc.html 144cc , szykuje się nowa klasa mx :bigrazz: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszEnduroboyz Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Czyli z tego co wyczytałem to jest zwykłe 125 po tuningu na 144 tak ?? czy moze zle zrozumiałem?? jak zle to poprawcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) raczej juz jest przyszykowana, PZM od tego roku zmienilo przepisy i zmienila sie maksymalna poj w klasie 125 (144/250) w stanch juz na tym smigaja, ten zabieg ma celu wyrownanie szans raiderow i moze oslabienie hegemoni 4T ?? -> walka z wiatrakami ??Czyli z tego co wyczytałem to jest zwykłe 125 po tuningu na 144 tak ?? czy moze zle zrozumiałem?? jak zle to poprawcie:) to nie jest tuning to jest poprostu nowa klasa, tak jak kiedys były 400 ale okazaly sie za slabe dla 2502T tak teraz 125 sa za słabe dla 2504T, zwiekszenie pojemnosci w tym przypadku ma raczej na celu poprawe przebiegu momentu obrotowego Edytowane 1 Lutego 2007 przez żubr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) No no. Ciekawe ile taka 145 cm ma kucy?? Pewnie okolo 47 koni... Chociaz zubr pisze ze krzywa momentu sie zmienia...Na dole aukcji koles pisze ze posiada cylidry zwiekszajace pojemnosc do roznych marek do wlasnie tych 144 cm.. Ale 1400 EURO to niezla cena ;) Pozdr. Edytowane 1 Lutego 2007 przez rzemyk90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Cholernie podobają mi się te wszystkie nowe KTMy ... ;)Te okleiny ... Mniam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Ja tam wole Hondy, te KTM jakies kanciate i brzydkie tylnie boczki maja ;p Dobra, gustach sie podobno nie dyskutuje ;) Sory za OT. Edytowane 1 Lutego 2007 przez rzemyk90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Mam nadzieje ze nie przyjmie sie to.125 bylo zawsze i zawsze powinno byc. 144cc. co to za pojemnosc?Jestem zdecydowanie na nie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedfriend Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 raczej juz jest przyszykowana, PZM od tego roku zmienilo przepisy i zmienila sie maksymalna poj w klasie 125 (144/250) w stanch juz na tym smigaja, ten zabieg ma celu wyrownanie szans raiderow i moze oslabienie hegemoni 4T ?? -> walka z wiatrakami ??Mi sie ten pomysl podoba :P 125 2t maja ciezko z 250 4t, a teraz beda wyrownane szanse. :smile: Nie ma jak to 2 suw :flesje: :) pzdr speedfriend :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theNaturat Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 a jak z rajdami enduro ? tez bedzie zmiana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 a jak z rajdami enduro ? tez bedzie zmiana ? Komunikat Nr 13/2007Głównej Komisji Sportu Motocyklowego Zasady rozgrywek Mistrzostw Polski w rajdach ENDURO w 2007 r.E 1motocykle: dwusuwowe o pojemności silnika do 125 ccm i czterosuwowe o pojemności silnika do 250 ccm. Startować mogą zawodnicy w dowolnym wieku posiadający certyfikat i licencję A, oraz odpowiedni dokument uprawniający do kierowania pojazdem zgłoszonym do zawodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja sie zastanawiam np, jak bardzo sie skroci zywotnosc tloka po zalozeniu takiego kitu 144 do setki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 a jak bardzo skrocila sie zywotnosc po zalozeniu cylindra 200ccm do setki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja sie zastanawiam np, jak bardzo sie skroci zywotnosc tloka po zalozeniu takiego kitu 144 do setki... a jak bardzo skrocila sie zywotnosc po zalozeniu cylindra 200ccm do setki???? chyba raczej jak bardzo skróci się żywotność sprzęgła :notworthy: przecież czym większa pojemność tym mniej się kręci bo masz większy moment obrotowy w szerszym zakresie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 chyba raczej jak bardzo skróci się żywotność sprzęgła :( przecież czym większa pojemność tym mniej się kręci bo masz większy moment obrotowy w szerszym zakresieNajbardziej i tak ucierpi korba, ale to jest motocykl do wygrywania a nie tani środek lokomocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 A co będzie z kitami do 4T na 300ccm ?? też je zalegalizują w MX ?? Co do tego kitu za 1400ojro to jakaś chora cena w USA do japońców można taki za 650$ wyrwać. a tu ..... Co do tłoków wiseco to cena w katalogu praktycznie ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi