krasnal Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Szwajcaria - winieta całoroczna :icon_mrgreen:Włochy ,Francja - bramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix_ Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 No wsumie ja bym sie pisał na cos takiego bede sledził watek ale napisz cos wiecej bo z tego co czytam to ty chesz o Paryz zachaczyc ??? ogolnie spox weckend majowy tylko czy nie bedze tam zimno :icon_mrgreen::D ???? bardzo ??? ja sie pisze wstepnie:D:D:D SOSNOWIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Dolomity? Np. Sela Ronda na motocyklu? .........a tak myslę o sierpniowym weekendzie w Dolomitach. ....... niecały 1000 km od Cieszyna.Sela Ronda to taka traska dookoła górki Sela - 4 przełęcze, góra-dół, prawo-lewo. I co chwila tabliczka: 21 tornanti (serpentyn), 16 tornanti.... curva pericolosajedziemy? Pewnie pojedziemy :) Ale w sierpniu, co ? Bo maj zajęty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Hej kolego A macie zamknięta ekipe czy mozna by sie podpiąć?? Ja z moim ziomkiem tez planuje Alpy na majówke,ale temat jesszcze w proszku.Wypad na 2 moto, wiec jakby wam nie wadziło to na 4 moto byłoby fajnie.Jak lubicie latac we dwojke to spoxx. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubapl Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Lista uczestników nie jest zamknięta, możemy się zgadać i pojechać razem o ile prędkość przelotowa nie spadnie zbyt wyrażnie :D Ja docelowo planuje dojechać do Paryża, tam pobyć kilka dni i wrócić już tylko tranzytem do polszy.... Więcej szczegółów wyprawy w polowie marca, jutro wyjeżdzam troche funtów przez ferie naklepać co by na wypad bylo :D :D :D i nie jestesmy pedalami co by latać tylko we dwojke:P Edytowane 5 Lutego 2007 przez tubapl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Lista uczestników nie jest zamknięta, możemy się zgadać i pojechać razem o ile prędkość przelotowa nie spadnie zbyt wyrażnie :) co do predkości to w jakich okolicach oscylujecie - nom i tak mysle ze nie bedziemy opuźniać konwoju. Jak cos wiecej ogarniecei, tzn trasa i zarys wypadu to daj cynk. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Heil To ja jestem tym "drugi" :) co z nim jedzie Jak juz było wcześniej nie ma konkretnej ekipy, ale my jedziemy napewno Mamy tylko problem z wybraniem wspólnej trasy. Napewno razem dojedziemy do Austrii I Pewnie Włoch.Zakładam ze Majowe Alpy mogą być za zimne i bedzie trzeba zjechać w dół w południowe włochy, albo jeszcze dalej, Monte Carlo :).Jeżeli bedzie ciepło to Alpy.I tutaj zaczyna sie problem bo chciałbym polatać w okolicach "Ciepłych" Alp, a nastepnie wrócić do Polski podobną trasą Czyli Czechy ( lub słowacja) Austria.Tuba wybiera sie jeszcze dalej na Platz "Pigal" do Paryża.Wiec w połowie sie rozdzielimy. Jakby ktoś był zainteresowany polatać w "mojej" czesci nie lecać dalej na paryż ).to myśle ze jesteśmy zainteresowani.Trasa Dojazdowa to predkosci jak sądze 100-140.Wyjazd wstepnie planowany jest 27-29 kwiecień czyli piątek sobota niedziela.Trudno powiedziec kiedy powrót Ale czas jest do 6 Maja. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix_ Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 No i bardzo dobrze ja tez pisze sie na ta druga opcje... jakas traske trzba by zaplanowac ale boje sie wsumie czy nie bedze sniegu w alpach jeszcze no ale to sie zobaczy za 2 miesiace ;) :icon_exclaim: mozna pobalowac :biggrin: :biggrin: a i chyba spanoko na kwaterach ???? czy namoity bo tak naprawde to kwatery prywatne nie sa takie strasznie drogie czasami tansze od namiotu ale trzba zanc dobrze jezyk zeby sie dogadac mysle ze jest ktos kto zna wmiare jezyki bo ja nie jestem za dobry :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Na wypadek zaśnieżonych Alp pojedziemy na południe bardziej w kierunku włoch, tam napewno bedzie już ciepło- Namioty bierzemy, jeżeli kwatery wyjdą podobnie to pewnie nie rozbijemy sie na polu. Sądze ze 1-2 razy i tak bedzie trzeba iść na kwatery zeby dobrze sie podmyć, bo nie lubie namiotu kiedy jest zimno wilgotno i jest sie spoconym lub przemoczonym. Z jezykiem jakoś sobie poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 ja mam w planach wypad do Anglii i tez myślę co by tu podróz urozmaicić i polecieć przez Alpy...tak więc możliwe że i Paryż można zahaczyć.. ale jeszcze się zobaczy co i jak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Zasadniczo pierwsza połowa maja to dość zimna pora w Alpach (przynajmniej Austriackich i Włoskich). W zeszłym roku śnieg podczas majówki sypał tam 3 dni bez przerwy. Dwa lata temu trochę krócej, ale też, 3 lata temu podobnie. Jak ktoś chce foty zasypanego śniegiem Vstroma/transalpa z majówki to służę :icon_mrgreen:Rozmawiałem na ten temat z rodowitymi "Alpejczykami" i wg. ich relacji przełom w pogodzie to dokładnie połowa maja. Wcześniej jest po prostu zimno, a śnieg jest normą. Spanie w Austrii od 18 EURo za osobę ze śniadaniem w privat zimmerze da się znaleźć. Włochy trochę drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubapl Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 hmmm...czyli alpejskie szczyty z poczatkiem maja odpadaja? w sniegu ciezko bedzie mi moim plastikiem po serpentynach-szczegolnie w dol :icon_twisted: termin coraz blizej, planujemy wyjechac 30 kwietnia a z powrotem to sie zobaczy. mysle ze bedziemy musieli jednak bardziej nad morze sie skierowac i zrobic jakies kolko.jesli jest ktos zainteresowany dolaczeniem do nas, pisac. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 CosmoSquig, może orientujesz się jak to wygląda z tym śniegiem w drugiej połowie września?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Siemka ! W koncu Stycznia pojechalismy do Szwajcari ( na narty ) Locarno. Bylo fajnie do pewnego momentu. Bo im blizej Locarno tym mniej sniegu. W L. bylo 17 st. C Wkurzylem sie ze nie podpialem przyczepy i nie zapakowalem enduraka, mialbym wiecej frajdy :biggrin: Jako, ze sniegu nietu, zrobilismy wypad do Monte Carlo. Od Genuy juz trasa z widokiem na morze srodziemne. zabijcie mnie ale ile km nadmorska droga nie pamietam. Moje uwagi trasa widokowo fajna ale kurde ograniczenia predkosci koszmarne. Nie pamietam ile razy bylo do 80 km/h. Z regoly 50 - 60 km / h. Moze moto byloby przyjemnie - ciezko stwierdzic, ale raczej nie. Wyczytalem ostatnio w jakims moto czasopismie, ze gora jest jakas swietna trasa, zakretow i serpentyn masa. co do Szwajcari, co trzeba zaliczyc to St. Gotharda i St. Bernardino. Pytanie tylko czy beda otwarte bo snieg moze lezec ( chociarz watpliwe ). Przeleczy jest tam sporo wiec mozna cos wybrac. Radze tylko uwazac na suszarki i radary. nie ma panie boze zlituj sie. Moto poza autostrada 80 km/h. Drogi boczne usiane wioskami 50-60 km/h. mimo tego przelecze to bajka. pozdrawiam :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubapl Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Wyczytalem ostatnio w jakims moto czasopismie, ze gora jest jakas swietna trasa, zakretow i serpentyn masa. a moglbys sprawdzic z laski swojej co to za trasa? pzdrps. Dla zainteresowanych wyjazdem, bedziemy teraz na motobazarze w katowicach wiec mozna by przemienic kilka slow. Edytowane 8 Marca 2007 przez tubapl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi