stefano19 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam!! jestem tu nowy.Jak robie coś nie tak to mi powidzcie o tym.Mam mały problem z moją yamahą mianowicie: jak dodam dość gwałtownie gazu to z tłumika wydobywa się ciemny dym.dzieje sie tak na jeszcze nierozgrzanym w pełni silniku(nie na całkiem zimnym) niewiem czy to jest prawidlowe czy nie?? Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 uuu bierze ci olej :icon_exclaim: :icon_exclaim: :notworthy: :biggrin: :biggrin: zartuje, nie mam pojecia co to jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
148grzesiek Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 gazniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 hmm.. z dymieniem jest tak: - siwy i niebieski dym bierze się ze spalanego oleju(padnięte uszczelniacze zaworowe, pierścienie itd..)- czarny dym ze źle spalonej mieszanki paliwowo- powietrznej... czyli masz zaburzone proporcje benzyny do zasysanego powietrza. jeśli to występuje tylko przy niedogrzanym silniku.. i po rozgrzaniu zapiernicza jak trza i nic się nie dzieje to bym się tym nie przejmował... ewentualnie możesz przeczyścić gaźnik i wyregulować... spróbuj też przestawić nieco iglicę na przepustnicy (o jedne ząbek w górę albo w dół) podsumowując.. nie szukaj sobie problemów w dobrym moto.. puki dobrze odpala i na ciepło nic się nie dzieje to się nie przejmuj bo przy niedogrzanych czterosuwach różne rzeczy się dzieją ale nikt się tym nie przejmuje bo nie warto :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefano19 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Oki!! wielkie dzięki.Tak aby zapytałem dla świetego spokoju :biggrin: Widze ze to forum jest naprawde spoko.Wszystkiego można się dowiedzieć.Dzieki Pozdrawiam wszystkich miłośników ,,przecinaków,, i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 31 Stycznia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jak dymi na czarno to ma za bo0gatą mieszankę, czytaj - za dużo paliwa. Przyda się porządna regulacja gaźników, ustawienie poziomów itd. Do tego zalecam kompleksowe czyszczenie a na koniec synchronizację i powinno być OK.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam!! jestem tu nowy.Jak robie coś nie tak to mi powidzcie o tym.Mam mały problem z moją yamahą mianowicie: jak dodam dość gwałtownie gazu to z tłumika wydobywa się ciemny dym.dzieje sie tak na jeszcze nierozgrzanym w pełni silniku(nie na całkiem zimnym) niewiem czy to jest prawidlowe czy nie?? Z góry dziękuje i pozdrawiam Nie zaleca sie ,,gazowania'' na nierozgrzanym silniku bo zle to sprzyja silnikowi,a co do dymu to moze masz juz piersienie troche zdarte i troche puszczają ale ja uwazam iż za dużo paliwa dostaje wyreguluj gażniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 a stan filtra powietrza sprawdzałeś ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi