lombardo Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) Mam takie pytanie co do tej bielizny aktywnej. Czy będzie się ona nadawła nie tylko na motor ale też do biegania (jogging) w zimą? Chodzi mi o zakładanie jej po dres? Każda bielizna ma opis przeznaczenia,wystarczy trochę poczytać :icon_biggrin:,im droższa tym bardziej uniwersalna i uszyta z lepszych materiałów,podczas biegania jak i jazdy rowerem wydzielamy sporo ciepła i wody (potu) więc jeżeli ubierzemy się zbyt ciepło lub szczelnie to się ugotujemy a to nie jest zbyt przyjemne.Bardzo ważna jest też warstwa wierzchnia,jeżeli na dobrą bieliznę założysz słabo oddychający i zbyt szczelny dres to cała zabawa nie ma sensu. fazer72 Napisano 14.09.2008 - 13:59 Co do Craft'a to warto wybrać wersję z wind stopperem lalag.gifWczoraj byłem w takich kalefiksach i koszulce na Motobajzlu i miałem dziką satysfakcję patrząc na dygocących z zimna, a poubieranych w swetry i kurtki sprzedawców (a ja sobie parum parum w jeansikach i kurteczce ortalionowej) Wydaje mi się że zakładanie na wind stoper'a ortalionu który niczego nie przepuszcza ani w jedną ani w drugą jest trochę bez sensu,chyba że to taka "przenośnia" i kurtka była z innego materiału.Druga sprawa to po co wind stoper w bieliźnie jeżeli kurki motocyklowe najczęściej wystarczająco chronią nas przed wiatrem :flesje: Pzdr. Edytowane 14 Września 2008 przez lombardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Windstopper przydaje się do biegania np. :lalag: Co do kurtki, to fakstycznie cerata, ale krótka więc troszkę pdwiewa i tu też windstopper się przydaje (albo jak chcesz rozpiąć kurtałę bo jest za gorąco). Uprzedzam pytanie - po co rozpinać kurtkę na moto ? Nie na moto ale jak już się z niego zlezie i spaceruje :wink: A na pewno docenią windtopper ci, którzy mają letnie kombinezony skórkowane. Fajnie wieje przez "siatkowana skórę" co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopelblue Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 No cześć, 3 dni temu kupiłem sobie kurtkę z windstopper'em. Podchodziłem do tego sceptycznie dopóki się w niej nie przejechałem motocyklem. Temp 9 st C pod kurtką Tshirt i prędkość .... :biggrin: no jedynka była z przodu i było więcej niż 20. Nie czułem by wiatr przedostawał się do środka - polecam. Idąc tym tropem chcę kupić bieliznę termoaktywną, na razie trochę tańszą a potem się okaże (co na wiosnę).Co o tym sądzicie, może ktoś to użytkuje?http://www.allegro.pl/item436563419_grene_...mplet_50_m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Co do bielizny GRENE to gdzies na forum juz informacje byly i jedni chwala...drudzi ganią... :lapad: Miał ktoś do czynienia z marka CUERDO(Sprzedawana w Larssonie)?Cenowo wychodzi kolo 170zł za komplet(koszula dł rękaw i kalesony) Wyroby Cuerdo oznaczone są znakiem Meryl Skinlife. To bakteriostatyczne i antyalergiczne włókno, które utrzymuje naturalną równowagę na powierzchni skóry bez względu na natężenie wykonywanych ruchów. Znakomicie odprowadza nadmiar potu, zdecydowanie ogranicza jego nieprzyjemny zapach. Wyroby te są miekkie i przyjemne w dotyku. Oprócz tego mają właściwości termoaktywne. Tyle wyczytalem na stronie Larssona....wiec prosze o pomoc :biggrin: :icon_twisted: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lombardo Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Co do bielizny GRENE to gdzies na forum juz informacje byly i jedni chwala...drudzi ganią... :icon_razz: Miał ktoś do czynienia z marka CUERDO(Sprzedawana w Larssonie)?Cenowo wychodzi kolo 170zł za komplet(koszula dł rękaw i kalesony)Tyle wyczytalem na stronie Larssona....wiec prosze o pomoc :icon_mrgreen: :flesje: Firma nie ma większego znaczenia,jeżeli są płaskie szwy i odpowiada tobie rodzaj materiału to kupuj.Meryl Skinlife będzie odpowiedni do niższych temperatur.Tutaj troszkę info;http://www.burgmania.net/forum/index.php?act=ST&f=12&t=963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopelblue Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Nie zgodzę się, że nie jest ważna firma. Dana firma to jakość i co za tym idzie cena - lepsze czytaj droższe materiały. A używa ktoś takich ciuchów firmy Blizzard bo już miałem wziąć koszulkę z dł rękawem za 90 zł. co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 1. Jaka jest różnica miedzy Alpinestars Tech-Road vs Alpinestars Tech-Race ??? wie ktoś ??2. Używa ktoś bielizny z tej firmy ?? Jak to sie sprawdza ?? Pytam bo moge wychaczyć zestawik góra + dół odpowiednio za 160 / 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurbat Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Koledzy, a co sądzicie o takich spodenkach ? http://www.motosprzet.pl/index.php?m=Main&...ent&id_ass=2427 Wg opisu są wełniane. Jeżdżę w tekstylnych spodniach (dżins) z mottowear i pod to głównie chciałbym ich używać ;-). Jazda po mieście i terenach podmiejskich więc bez zawrotnych prędkości jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Na lato juz wiadomo, ze lepszy jest coolmax. Moze niech jedna osoba zorientowana w temacie napisze, jaki material najlepiej na zime, bo jak narazie to kazdy sie pyta czy to, co sobie upatrzyl 'jest dobre'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HooLooVoo Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam ja posiadam coś takiegohttp://www.devold.com/outdoor/default.aspx...&collection=177spisuje się rewelacyjnie - na trasie Warszawa-Sosnowiec (280km) w ciągłym deszczu (gdzie po 180km miałem mokro w rękawicach i do butów się trochę nalało - reszta sucha), gdzie ubiór to ta bielizna, polar i kurtka tekstylna motocyklowa z membraną i spodnie z membraną i podpinką, nie poczułem zimna ani nawet chłodu. Przy czym temperatura po dojechaniu do celu wskazywała < 5st. C. Prędkość przelotowa to ok. 110-120km/h.Jedyny minus tej bielizny to jej cena, ale moim zdaniem warto. Szczególnie, że korzystam z niej nie tylko gdy jeżdżę na motocyklu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanshin Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 A co według was najlepiej kupić pod rękawice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuszaj Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Ja używam kalesony craft z windstoperem. Na moto pod skorzane spodnie, a dodatkowo do biegania i jazde na rowerze, same lub pod dres, zalezy od temperatury (i gleboko mam tych co sie dziwnie patrza jak biegam w kalesonach :-) ). Na gore zakladam koszulke z dlugim rekawem berkner silver bioniq z windproof'em. Tez na chlodniejsze dni do biegania. Rowniez rewelacja, na moto wystarczy mi ta koszulka i kurtka i jest jest ok. Jedynym elementem od ktorego marzlem to rece, teraz zamontowalem podgrzewane manetki i jeszcze na dluzszej trasie nie testowalem, natomiast obawiam sie, ze trzeba bedzie w jakies cieplutkie rekawice zainwestowac - jakos nie wierze w te wkladki zimowe do rekawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 chyba coś nowego na rynku sie pokazało Oxford Chill-tex cena w miarę porównywalna .. a firmę chyba nie trzeba reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Wrzucili do tchibo bielizne z coolmaxem. Miałem w ręku i wygląda spok a i cena całkiem fajowa jak za komplecik - ok 70pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Wrzucili do tchibo bielizne z coolmaxem. Miałem w ręku i wygląda spok a i cena całkiem fajowa jak za komplecik - ok 70pln Dzieki za TIP ... Z żonką mamy po zestawie tej bielizny z Tschibo ... kupiłem ją parę lat temu w niemcowni ... i dopiero ostatnimi czasy mój zestaw zaczyna się już przecierać. Pod choinkę zażyczyłem sobie zestaw bielizny z Crafta ... ale jak zobaczyłem że w tchibo też jest i to w dobrej cenie to zleciłem zakupy od razu :D ma być jeszcze dzisiaj. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi