Skocz do zawartości

K-750 Kupić czy nie kupić

radekk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

? :)

hehe to nie 2suw :P:))

ta mniejsza to reczny przyspieszac zaplonu :notworthy:

jej facet..

Goska

..w jakiej pozycji dzwigienka byla, gdy probowales odpalic ruska ?:biggrin:

Ta na dole to nie wiem.

A pałił dopiero jak ta na górze była pchnięta do przodu więc jak się domyślam to ssanie :clap:

Aha i jak jeździliśmy to nic nie robiliśmy z tym przyspieszaczem...

Muszę sobie znaleźć instrukcję na internecie i trochę poczytać, żeby juz wam nie truć tyle ;)

Ta niżej to zmiana swiateł. Często nie podłączona z braku odpowiednich części . Ta u góry to "do się" przy odpaleniu ( tylko nic na siłę i bez przeSADYZMU ). Resztę wyczujesz podczas wypadów . Nie bój sie bawić tą dźwigienką podczas jazdy - tak nauczysz sie najlepiej . Sprawdź kompresję iskrę itd wszystko co znasz z Uaza .

Uważaj na kosz bo to chory stwór ( sam nie stosuję ) . Polecam ci książkę Winiarskiego i Dmowskiego - będzie bardzo pomocna na początku . :crossy:

czyli mowiac po polsku pt "ciezkie motocykle radzieckie" :D

http://www.motopublica.pl/sklep,1027,,,03,...n,112921,0.html

instrukcji jako takiej nie znajdziesz.. chyba ze potrafisz bukwe to ci dam namiary na takich kilka co sa w necie

Goska

Dzika, tak jak natura chciała

czyli mowiac po polsku pt "ciezkie motocykle radzieckie" :)

http://www.motopublica.pl/sklep,1027,,,03,...n,112921,0.html

instrukcji jako takiej nie znajdziesz.. chyba ze potrafisz bukwe to ci dam namiary na takich kilka co sa w necie

Goska

Kupi : http://oldtimercentrum.w.interia.pl/

Kup jeszcze to, bardziej ci to pomorze, tylko ucz sie pa russkij:-)

http://www.allegro.pl/item332918581_m72_k7...wa_obsluga.html

Ale ja nie gawarit ruski :crossy:

Qrcze po 3 wyjeździe jestem w szoku! Reakcje ludzi są powalające :buttrock: Co prawda przyzwyczaiłem się do zainteresowania w czasie jazdy UAZem, ale to co się działo dzisiaj to była jakaś masakra! Jako, że poruszam się na razie tylko polnymi i leśnymi drogami, po których spacerują i jeżdżą na rowerach stęsknione za przyrodą mieszczuchy, a dzisiaj pogoda w Opolu wyjątkowo sprzyjała spacerom i na tych drogam było mnówstwo ludzi miałem okazję dowiedzieć się że:

"maszyna jest super", "super motor" "ale fajny" "ale mam fajnie" "ale pięknie chodzi" itp itd. O machaniu i uśmiechach nie wspomnę :wink: Aż człowiekowi głupio jakoś :icon_mrgreen:

Pozatym skądś się leje w czasie jazdy olej, bop tylne koło jest uwalone, wycieka ze skrzyni no i prawy cylinder wydaje metaliczne dźwięki co spowoduje pewnie remont silnika :)

Ale najpierw trzeba poskładać UAZ-a ;)

Pozdrawiam :)

Ale ja nie gawarit ruski :P

Qrcze po 3 wyjeździe jestem w szoku! Reakcje ludzi są powalające ;) Co prawda przyzwyczaiłem się do zainteresowania w czasie jazdy UAZem, ale to co się działo dzisiaj to była jakaś masakra! Jako, że poruszam się na razie tylko polnymi i leśnymi drogami, po których spacerują i jeżdżą na rowerach stęsknione za przyrodą mieszczuchy, a dzisiaj pogoda w Opolu wyjątkowo sprzyjała spacerom i na tych drogam było mnówstwo ludzi miałem okazję dowiedzieć się że:

"maszyna jest super", "super motor" "ale fajny" "ale mam fajnie" "ale pięknie chodzi" itp itd. O machaniu i uśmiechach nie wspomnę :) Aż człowiekowi głupio jakoś :crossy:

Pozatym skądś się leje w czasie jazdy olej, bop tylne koło jest uwalone, wycieka ze skrzyni no i prawy cylinder wydaje metaliczne dźwięki co spowoduje pewnie remont silnika :(

Ale najpierw trzeba poskładać UAZ-a ;)

Pozdrawiam :)

Czasem trzeba wozić kij żeby odgonić się od apaczy, dostać albo wydostać z motocykla . Za to w mieście zawsze cię wszędzie wpuszczą . Sporo właścicieli takich motocykli sprawia je sobie właśnie dla lansu . Z remontem nie zwlekaj za bardzo . Ciepło sie zrobi to wentylatorek o pojemności 750 będzie bardziej cieszył .

Stuka, puka, plami?A miał byc -cytat-"W tym moim na razie do remontu "blacharka" plus przegląd silnika"-rozumiem ze zrobiłes "przeglad" i bedzie "do remontu" :clap: dlatego wole smiecia za tanie pieniadze i tak nie bedzie chodził, a oszczedzona kase wydam na konieczne remonty:-)Widze ze w przypadku rusków wydawanie wiekszych pieniedzy nie ma sensu:-)

:smile: To już mam dwa pojazdy do lansu :flesje: A za jakiś czas będzie kolejna zabawka do lansu- motolotnia ;P Zmienię nicka na Russkij Lansior :smile:

Oj bedzie do remontu, będzie ;) Mam nadzieję, że to ten nieszczęsny rozrzutnik...Ale pewnie i tak się okaże, ze trzeba wymienić wiekszość podzespołów ;) Bywa :smile:

Najważniejsze, że już 3 razy jeździłem (co prawda po polach i lasach, ale zawsze coś :clap: ), pchałem, wpadałęm na różne rzeczy po drodze i upewniłem się, że to jest właśnie to! I chocby miał stać i czekać pół roku na remont i miał kosztować tyle samo co sama maszyna to jużnie ważne :flesje:

Pzdr.