radekk Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 ? :) hehe to nie 2suw :P:)) ta mniejsza to reczny przyspieszac zaplonu :notworthy: jej facet.. Goska ..w jakiej pozycji dzwigienka byla, gdy probowales odpalic ruska ?:biggrin: Ta na dole to nie wiem.A pałił dopiero jak ta na górze była pchnięta do przodu więc jak się domyślam to ssanie :clap:Aha i jak jeździliśmy to nic nie robiliśmy z tym przyspieszaczem... Muszę sobie znaleźć instrukcję na internecie i trochę poczytać, żeby juz wam nie truć tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ta niżej to zmiana swiateł. Często nie podłączona z braku odpowiednich części . Ta u góry to "do się" przy odpaleniu ( tylko nic na siłę i bez przeSADYZMU ). Resztę wyczujesz podczas wypadów . Nie bój sie bawić tą dźwigienką podczas jazdy - tak nauczysz sie najlepiej . Sprawdź kompresję iskrę itd wszystko co znasz z Uaza .Uważaj na kosz bo to chory stwór ( sam nie stosuję ) . Polecam ci książkę Winiarskiego i Dmowskiego - będzie bardzo pomocna na początku . :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 czyli mowiac po polsku pt "ciezkie motocykle radzieckie" :Dhttp://www.motopublica.pl/sklep,1027,,,03,...n,112921,0.html instrukcji jako takiej nie znajdziesz.. chyba ze potrafisz bukwe to ci dam namiary na takich kilka co sa w necie Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 czyli mowiac po polsku pt "ciezkie motocykle radzieckie" :)http://www.motopublica.pl/sklep,1027,,,03,...n,112921,0.html instrukcji jako takiej nie znajdziesz.. chyba ze potrafisz bukwe to ci dam namiary na takich kilka co sa w necie GoskaKupi : http://oldtimercentrum.w.interia.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 przypuszczam ze serwisowka z kaski duzo nie rozni sie od emowskiej.. a do tej drugiej w necie jest dojcie. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Polecam ci książkę Winiarskiego i Dmowskiego - będzie bardzo pomocna na początku . :biggrin:Książkę nabyłem :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Kup jeszcze to, bardziej ci to pomorze, tylko ucz sie pa russkij:-)http://www.allegro.pl/item332918581_m72_k7...wa_obsluga.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Kup jeszcze to, bardziej ci to pomorze, tylko ucz sie pa russkij:-)http://www.allegro.pl/item332918581_m72_k7...wa_obsluga.htmlJest tam opis sposobów poszukiwania uralowskich rozrzutników obornika ? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Niestety, ale jest jak domowym sposobem pospawac wał korbowy i zapakowac wsteka do krótkiej ramy i takie rózne kołchozowe sposoby:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Kup jeszcze to, bardziej ci to pomorze, tylko ucz sie pa russkij:-)http://www.allegro.pl/item332918581_m72_k7...wa_obsluga.html Ale ja nie gawarit ruski :crossy: Qrcze po 3 wyjeździe jestem w szoku! Reakcje ludzi są powalające :buttrock: Co prawda przyzwyczaiłem się do zainteresowania w czasie jazdy UAZem, ale to co się działo dzisiaj to była jakaś masakra! Jako, że poruszam się na razie tylko polnymi i leśnymi drogami, po których spacerują i jeżdżą na rowerach stęsknione za przyrodą mieszczuchy, a dzisiaj pogoda w Opolu wyjątkowo sprzyjała spacerom i na tych drogam było mnówstwo ludzi miałem okazję dowiedzieć się że:"maszyna jest super", "super motor" "ale fajny" "ale mam fajnie" "ale pięknie chodzi" itp itd. O machaniu i uśmiechach nie wspomnę :wink: Aż człowiekowi głupio jakoś :icon_mrgreen: Pozatym skądś się leje w czasie jazdy olej, bop tylne koło jest uwalone, wycieka ze skrzyni no i prawy cylinder wydaje metaliczne dźwięki co spowoduje pewnie remont silnika :)Ale najpierw trzeba poskładać UAZ-a ;)Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Ale ja nie gawarit ruski :P Qrcze po 3 wyjeździe jestem w szoku! Reakcje ludzi są powalające ;) Co prawda przyzwyczaiłem się do zainteresowania w czasie jazdy UAZem, ale to co się działo dzisiaj to była jakaś masakra! Jako, że poruszam się na razie tylko polnymi i leśnymi drogami, po których spacerują i jeżdżą na rowerach stęsknione za przyrodą mieszczuchy, a dzisiaj pogoda w Opolu wyjątkowo sprzyjała spacerom i na tych drogam było mnówstwo ludzi miałem okazję dowiedzieć się że:"maszyna jest super", "super motor" "ale fajny" "ale mam fajnie" "ale pięknie chodzi" itp itd. O machaniu i uśmiechach nie wspomnę :) Aż człowiekowi głupio jakoś :crossy: Pozatym skądś się leje w czasie jazdy olej, bop tylne koło jest uwalone, wycieka ze skrzyni no i prawy cylinder wydaje metaliczne dźwięki co spowoduje pewnie remont silnika :(Ale najpierw trzeba poskładać UAZ-a ;)Pozdrawiam :)Czasem trzeba wozić kij żeby odgonić się od apaczy, dostać albo wydostać z motocykla . Za to w mieście zawsze cię wszędzie wpuszczą . Sporo właścicieli takich motocykli sprawia je sobie właśnie dla lansu . Z remontem nie zwlekaj za bardzo . Ciepło sie zrobi to wentylatorek o pojemności 750 będzie bardziej cieszył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Stuka, puka, plami?A miał byc -cytat-"W tym moim na razie do remontu "blacharka" plus przegląd silnika"-rozumiem ze zrobiłes "przeglad" i bedzie "do remontu" :clap: dlatego wole smiecia za tanie pieniadze i tak nie bedzie chodził, a oszczedzona kase wydam na konieczne remonty:-)Widze ze w przypadku rusków wydawanie wiekszych pieniedzy nie ma sensu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Coś mi się widzi ,że radekk jednak więcej pojeździł w tym roku . I nie będzie miał problemu z odrzutnikami oleju przez kolejny rok . ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Ja sie wiecej najezdziłem na rozrzutnikiem niz on:P przyponinam ze zdobycie odrzutnika do kaski i emki to poprostu żenada, bierzesz i kupujesz.Zadna radocha, ural to jest cos!wyprawa po złote runo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekk Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 :smile: To już mam dwa pojazdy do lansu :flesje: A za jakiś czas będzie kolejna zabawka do lansu- motolotnia ;P Zmienię nicka na Russkij Lansior :smile: Oj bedzie do remontu, będzie ;) Mam nadzieję, że to ten nieszczęsny rozrzutnik...Ale pewnie i tak się okaże, ze trzeba wymienić wiekszość podzespołów ;) Bywa :smile:Najważniejsze, że już 3 razy jeździłem (co prawda po polach i lasach, ale zawsze coś :clap: ), pchałem, wpadałęm na różne rzeczy po drodze i upewniłem się, że to jest właśnie to! I chocby miał stać i czekać pół roku na remont i miał kosztować tyle samo co sama maszyna to jużnie ważne :flesje:Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi