jeszua Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 To kup zarowki philips moto/bluevision jedyne 36zl za sztuke ;) oczywiscie h4 lub h7 zalezy co tam masz u siebie du*a :icon_mrgreen: philips vision plus +50%, jeśli już. w furmankach (2 - moja i mamuśki) sprawdzone, poprawia oświetlenie drogi, nawet diagnosta na stacji zauważył, że światła są silniejsze jakbyś chciał na upartego przerabiać na xenony, to na pl.rec.motocykle kilku gości profesjonalnie (znaczy komplet, nie tylko sam palnik) coś takiego do moto zamontowało. ale jest kłopot, potrzeba dużo miejsca na cały układ (AFAIR wraz z poziomowaniem, bo moto jest jeszcze bardziej "niestabilne" niż bryczka). no i koszty niemałejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 aaa i patrz na stan oleju zamiast na opony:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 du*a :icon_question: philips vision plus +50%, jeśli już. w furmankach (2 - moja i mamuśki) sprawdzone, poprawia oświetlenie drogi, nawet diagnosta na stacji zauważył, że światła są silniejsze jakbyś chciał na upartego przerabiać na xenony, to na pl.rec.motocykle kilku gości profesjonalnie (znaczy komplet, nie tylko sam palnik) coś takiego do moto zamontowało. ale jest kłopot, potrzeba dużo miejsca na cały układ (AFAIR wraz z poziomowaniem, bo moto jest jeszcze bardziej "niestabilne" niż bryczka). no i koszty niemałejsz moze do samochodu, na pudelku gdzie jest narysowany gsxr pisze motovision :icon_mrgreen: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asersan Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 stan oleju sprawdzam regularnie :icon_question:jeśli na mijania idzie h7 (tak zakładam) to mała przetwornica i palnik kosztować mnie będzie 600zł. właśnie przed chwilą rozmawiałem z kolegą który sie tym zajmuje :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 i jak ubywa oleju? ile Ci bierze TDM? (zastanawiam sie nad nastepnym motocyklem:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Heh, o ile się orientuję, w TDM-ie NIE MA żarówek H4. Mój brat kupił sobie Philips Vision Plus +50%, komplet H4, po czym... te żarówki wylądowały w moim samochodzie. TDM-a ma o ile wiem H1 i H3 (długie/krótkie). Osobiście mam ksenon w TDM-ie i sprawdza się świetnie. O ile brat narzeka na gówniane oświetlenie (wada TDM-y 2 generacji), ja mam świetną widoczność. Więc dorzucenie ksenona nie jest wcale złym pomysłem... oryginalne oświetlenie jest po prostu słabe. Opona oryginalna 150 sprawdza się bardzo dobrze. Nie wiem, może 160 by nie zmieniła trakcji motocykla, ale kapeć 170 czy 180 - już chyba tak. Ale ta 150 jest OK, nie odczuwam nic negatywnego w związku z jej posiadaniem. No chyba że chodzi Ci o wygląd :banghead: Moto super chodzi po zakrętach, przed wiatrem chroni dość dobrze.. Odsyłam do mojej wypowiedzi z tego wątku. Pozdr :) LYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Osobiście mam ksenon w TDM-ie i sprawdza się świetnie (...) a jak zrobiony? sam robiłeś/ zamawiałeś gdzieś czy tak już kupiłeś?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asersan Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 i jak ubywa oleju? ile Ci bierze TDM? (zastanawiam sie nad nastepnym motocyklem:)) jak do tej pory nie zauważyłem żeby wzięła olej, a zrobiłem po wymianie jakieś 700 km, bede obserwował dalej i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 http://moto.allegro.pl/item221830353_zarow...ht_taniej_.html o to mi chodzilo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 a jak zrobiony? sam robiłeś/ zamawiałeś gdzieś czy tak już kupiłeś?jsz Hmm, ja to tak kupiłem... osprzęt jest zamontowany za zegarami a pod owiewką, wygląda mi na to, że klosz nie był wymieniany a jedynie zaadaptowany. Jedyna wada - brak układu stabilizacji: kiedy jedzie się po nierównej drodze, to zważywszy że granica światłocienia jest bardzo wyraźna - światło jakby "skacze" :P Ale po 10 km już się przyzwyczaiłem. Napisz PW do Drogowca - od niego kupiłem motocykl, może on coś więcej wie o tym, kto i jak instalował. pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 http://moto.allegro.pl/item221830353_zarow...ht_taniej_.html o to mi chodzilo :P ehe. 1/3 droższe od vision plus +50%, a w zamian inny kolorek, który rzekomo ma wyróżniać moto na drodze Hmm, ja to tak kupiłem... osprzęt jest zamontowany za zegarami a pod owiewką, wygląda mi na to, że klosz nie był wymieniany a jedynie zaadaptowany. Jedyna wada - brak układu stabilizacji (...) dziękuję, to mi wystarczy: chałupnictwo :icon_twisted:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 dziękuję, to mi wystarczy: chałupnictwo :icon_razz:jszCzy to zle ze oswietlenie zostalo poprawione tanszym kosztem? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek RF Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 ehe. 1/3 droższe od vision plus +50%, a w zamian inny kolorek, który rzekomo ma wyróżniać moto na drodzedziękuję, to mi wystarczy: chałupnictwo :icon_razz:jszJa mogę polecić Tungsrama +60 % swiatła więcej i rzeczywiście jest duzo lepiej niz standard. Kupowałem po 28 zł za 2 szt. pudełko takie granatowo-szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asersan Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 żaróweczki w TDM to H3 na mijania i H1 na długie.jeśli sie uda to zapodam sobie palniki na dwie lampy, jeśli nie to tylko na mijania. o efektach poinformuje w tym wątku o ile nie zaginie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Czy to zle ze oswietlenie zostalo poprawione tanszym kosztem?Nie zgodna przerobka z normami. Zle bo moze slepic nadjezdzajacych z naprzeciwka. Sobie moze poprawil zycie ale innym utrudnil. Nie jezdzisz w nocy? Nie przeszkadza Ci zlepienie nadjezdzajacych z przeciwka. ja wychodze z zlaozenie "nie czyn drugiemu co tobie nie mile" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi