Skocz do zawartości

guma

Pipcyk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz jak zaprojektowane sa motocykle japońskie. Maja tak zwana studzienkę czyli w misce olejowej znajduje się cos na kształt studni które jest najniższym punktem silnika niezależnie od sposobu jazdy. Projektując motocykl sportowy na pewno konstruktorzy przewidzieli jazdę na jednym kole.

Wracam do rosyjskiej myśli technicznej.

Zobacz jaka długą i płaska miskę olejową ma Dniepr. Olej może swobodnie tam przepływać. Na pewno nikt nie wziął pod uwagę stawianie go na jedno koło. Dla przypomnienia powiem że Dniepr ma wał na panewkach które raczej źle znoszą dłuższą pracę na maksymalnych obrotach. Rozbryzgiem smarowane są tylko tłoki i cylindry, wał zostaje bez smarowania.

ok- pewnie masz racje ale:

-film olejowy nie znika od razu od podniesienia moto na koło-zreszta jakiś czas temu w SM było opisane że (relacja ze zlotu) kolesie uruchomili 125p bez "płynów ustrojowych" na pełnym gazie i wytrzymał ok 10min-może troszkę przesadzili ale świadczy to o tym że chwilowy brak zasilania w środek smarny nie szkodzi w znaczny sposób

-poza tym gdybyśmy tak zwracali uwagę na każdy szczegół i zachowanie które prowadzi do zniszczenia silnika to musielibyśmy wogule przestać używać motocykli bo od jazdy się żużywają :wink:

Dla przypomnienia powiem że Dniepr ma wał na panewkach które raczej źle znoszą dłuższą pracę na maksymalnych obrotach

-sam przecież paliłeś lacza w swoim dnieperku i nie robiłeś tego na wolnych obrotach :(

Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

Dla przypomnienia powiem że Dniepr ma wał na panewkach które raczej źle znoszą dłuższą pracę na maksymalnych obrotach

-sam przecież paliłeś lacza w swoim dnieperku i nie robiłeś tego na wolnych obrotach :(

Zapomniałem dodać: bez smarowania

Z tym maluchem coś mi się nie chce wierzyć, może minutę ale 10 min ?? śmiem wątpić.

Widziałem prezentacje jednego specyfiku zmniejszającego tarcie. Gościu wlał go do silnika, pozwolił mu na mim popracować po czym spuścił olej i uruchomił go powtórnie na 10 sek. na maksymalnych obrotach, po czym szybko go gasił.

Poza tym porównaj sobie obciążenie pojemność / moc. Maluch ma 24, a Dniepr 36-38 koni. Jestem prawie pewny że nie wytrzyma minuty bez smarowania.( ale nie mam zamiaru tego sprawdzać) Co innego palić gumę , a co innego uruchamiać silnik bez smarowania. Dla mnie to kretynizm uruchamiać silnik bez smarowania dla udowadniania komuś czegokolwiek , no chyba że własnej głupoty

film olejowy nie znika od razu od podniesienia moto na koło-zreszta jakiś czas temu w SM było opisane że (relacja ze zlotu) kolesie uruchomili 125p bez "płynów ustrojowych" na pełnym gazie i wytrzymał ok 10min-może troszkę przesadzili ale świadczy to o tym że -sam przecież paliłeś lacza w swoim dnieperku i nie robiłeś tego na wolnych obrotach :(

:eek2: :eek2: :eek2:

:laughing: :laughing: :laughing:

10 min. bez oleju

:smile2: :smile2: :smile2:

nie no, koles jest bezbłędny

nie dość że matematyki to podstaw działania silnika spalinowego też nie znasz i dalej wypisujesz androny

przecież 125p na PANEWKI na wale :!: Poczytaj trochę o panewkach, na jakiej zasadzie działają.

no przecież napisałem że kolesie tego dnieperka bardziej stawiali na koło(koła) a nie jeździli kilometrami to nie mała miejsca dłuższa praca na wysokich obrotach bez smarowania

co do fiata to był 125 a nie maluch, po drugie ja sobie tego nie wymyśliłem i tez mnie to zdziwiło gdy to przeczytałem i niestety nie wiem ile autentycznie wytrzymał silniczek tego fiata

na temat panewek to mozesz mnie oświecić-może znowu będzie się z czego śmiać jak z tymi np synchronizatorami w twojej skrzynce biegów

a o podstawach matmy to ty nie masz zielonego pojęcia - nie rozróżniasz trójkąta od trapezu

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

a o podstawach matmy to ty nie masz zielonego pojęcia - nie rozróżniasz trójkąta od trapezu

ale pola odcinka nie wyliczam

wodzu jesteś wielki

:wink: :( :wink:

na temat panewek to mozesz mnie oświecić-może znowu będzie się z czego śmiać jak z tymi np synchronizatorami w twojej skrzynce biegów

a pośmać to się możemy z twojego tatusia, któremu ktoś wcisnął niesprzedawalne auto (starą Lancię) i w dodatku składaka. Jaki tatko -> taki synek

konrad1f napisał:  

ale pola odcinka nie wyliczam  

no wreszcie się przyznałeś że jednak na matmie się nie znasz i że to co próbowałeś udowodnić to gówno prawda

mój dowód przeprowadziłem analogicznie do twojego by wykazać że nie masz racji bo pole nie jest definicją figury i taki dowód jest gówna warty

samochód akurat ja starszemu znalazłem

po pierwsze autko nie jest takie stare(92rok) i w dobrej kondycji

po drugie było sprowdzone w 96roku i wcale bym się nie zdziwił gdyby 50% sprowadzanych wtedy aut używanych było zarejestrowane jako składaki

po trzecie kosztowało śmieszni małą sumkę i i tak nie zamierzamy go sprzedawać-był kupiony jako samochód "do zajechania"

mnie możesz obrażać (to tylko świadczy o twoim braku kultury, niewychowaniu-i tu moglibyśmy przyczepić się twoich rodziców-, a także o tym że jesteś troszkę ograniczony bo brakuje ci realnych argumentów-no chyba że argument siły którym lubisz się chwalić-w sumie ograniczony kawał mięsa) ale nie życzę sobie byś czepiał się mojego starego- nie miałes z nim żadnego kontaktu i nie masz prawa go oceniać, a jeśli chodzi o technikę to na pewno "zeżarł by cię z koścmi"

ahi

artykuł znajdziecie w ŚM nr 8 str8

no wreszcie się przyznałeś że jednak na matmie się nie znasz i że to co próbowałeś udowodnić to gówno prawda

mój dowód przeprowadziłem analogicznie do twojego by wykazać że nie masz racji bo pole nie jest definicją figury i taki dowód jest gówna warty

tak nie znam kompletnie matmy. Jestem zupełna noga z tego :( Zupełnie nie wiem jak skończyłem studia (informatyka Akademia Podlaska). To musiał być czysty przypadek. Miałem niesamowite szczęście.

ps. patrzyłeś może algorytmy wyliczenia pól wielokąta i jaka własność trapezu jest tam wykorzystywana :?:

samochód akurat ja starszemu znalazłem

po pierwsze autko nie jest takie stare(92rok) i w dobrej kondycji

po drugie było sprowdzone w 96roku i wcale bym się nie zdziwił gdyby 50%  

Gratuluję, niesamowita maszyna :smile2:

Ile poleci :?:

...a jeśli chodzi o technikę to na pewno "zeżarł by cię z koścmi"

A jaką technikę :?: Kupowania składaków :?: Tak masz rację w tym nie ma sobie równych.

:!: Zażarł by mnie z kośćmi na przystawkę. Ciekawe czy by beknął po mnie :?: chyba nie taki jest niesamowity :!:

prosiłem Cię o coś-nawet tego nie potrafisz pojąć :?: -ja twoich starych się nie czepiam i wzamian oczekuje tego samego-odrobiny przyzwoitości

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

:) lancia poszła :) -do przodu 1500zł :!: :)