Skocz do zawartości

WŁASCIWY WYBÓR?NAPEWNO!!

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie

od dłuzszego czasu zastanawiałem sie nad zakupem kolejnego juz moto.zakres poszukiwan obejmował motocykle typu naked,turystyk z silnikami max 600cm,moca nie wieksza jak 60km w cenie do 5tys pln.zalezało mi rowniez na zwrotnosci, małym zuzyciu paliwa oraz dostepnosci tanich czesci.po przeczytaniu wiekszosci tematow na forum (bedacych w moim zainteresowaniu)wybrałem Suzuki gs 500 e.moto z 1995r,przebieg 50tys,prosto z niemiec,3 włascicieli(niemiec 1943r,oraz 2 kobiety)kolor zielony wersja 46km.opinie na temat tego moto sa bardzo zroznicowane....

moje wrazenia po pierwszych kilometrach sa bdb.moto jest bardzo zwinne,dosc zrywne i szybkie(jak dla mnie :buttrock: )pozycja kierowcy rowniez mi odpowiada.suzi kupiłem z myslą o "jezdzie wokoł komina",choc jestem pewien ze w sezonie napewno zalicze nie jedną długą wycieczkę-wspomnienia wracają heh.

do zakupu przekonały mnie rowniez opinie uzytkownikow tego motocykla ktore jednoznacznie wskazują ze jest to pojazd trwały i niezawodny.

pozdrawiam gert

Ja mogę jedynie po twoich słowach potwierdzić to co napisałeś. Kryteria jakie zadałeś sobie przy szukaniu motoru GS spełnia w zupełności. Na pewno nie zawiedziesz się tym motocyklem. Ja jestem także szczęśliwym posiadaczem tego motoru i jestem bardzo zadowolony.

Zatem życzę Ci szerokiej drogi i oby motor Ci służył.

Witam :crossy: jestem szczęśliwym posiadaczem GS 500E 97r. :) to moje pierwsze moto :) bardzo fajna maszynka... tania w utrzymaniu ,dostępne części itd. wszystko to czym kierowałeś się przy kupnie moto .:) nie ukrywam, że po sezonie będe chciał zmienić na coś moniejszego.... ale nie zmienia ro fakty, że GS jest wypasny :) szerokiej drogi :)pozdro 600 :) :buttrock: :P

hmm... a ma ktoś _realne_ porównanie do cb500? bo z er5 widziałem w śm, a z cebulką nie...

TIA

jsz

Ja niestety nie miałem porówniania, bo w moim przedziale cenowym cebulki nie było co szukać. Musiałaby to być niezła perełka za bardzo rozsądną cenę. W tym przypadku GS bije na głowę CB 500.

Koledzy mają rację, świetny wybór. Niezawodna, trwała i bardzo poczciwa maszynka. Może nie jest jakimś demonem z piekieł :buttrock: ale zależy czego się oczekuje od motocykla. Miałem i byłem naprawdę bardzo zadowolony. Przez 4 lata i 30 tysięcy kilometrów nie miałem żadnej awarii :banghead: Choć przebieg z którym kupiłeś jest dość spory, ale jeśli będziesz troskiliwie się nią opiekował to na pewno Ci się odwidzięczy z nawiązką :icon_mrgreen: :banghead:

przebieg jest jak najbardziej normalny i realny. Mi niedawno przekrecilo sie 50 tys, i nie sadze zeby z tego powodu mialo cos sie od razu stac. Jak nie bedziesz katowal to pocieszysz sie nie tylko ty, ale jeszcze inni od ciebie kupujacy! pozdrawiam

Gratuluje zakupu :biggrin:

Przede mną ten sam problem. Najprawdopodobniej kupię jakiegoś GS-a , o ile nie skusze się na CB-1.

Z tym że trochę boję się kupić sprzęt który ma już 50 tys. czy więcej...

Obawiam się że mogą zacząć się problemy, a wolałbym raczej nie zaczynać od napraw.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich, bo to mój pierwszy post. Wprawdzie działałem na tym forum kiedys jako "Arni" , ale wtedy miałem Jawke i to było jakies 3 lata temu :bigrazz:

Nastal czas na zmiany wiec od kilku dni takze jestem posiadaczem GS 500E z 93r. Na razie zadnej trasy nie zrobiłem na niej ale wrazenia z jazdy "po tyłach" po okolicy sa piekne. moto Super chodzi (wydech :cool:

, przyspieszenie tez konkretne i oszczedny jest.Zobaczymy jak sie bedzie sprawdzał w pozniejszej exploatacji. Do prawka wprawdzie jeszce ze 3 mce ale juz nie umie sie doczekac, żeby wyskoczyc gdzies dalej. pozdr.!

no ja rowniez musze przyznac ze pod obranymi wzgledami GS spisuje sie wspaniale - moge pochwalic sie przebiegiem 13 tys w ciagu jednego sezonu (jedyna awaria to spalony bezpiecznik). Jednak po pewnym czasie braknie mocy :icon_rolleyes:

Gratuluje zakupu !!!

Ale ogólnie rzecz biorąc, według mnie jest to jeden z najlepszych sprzętów Suzuki obok kryminalisty :) I naprawdę bardzo trwały. Zenon165 masz rację, czasami tak bywa, że z takim przebiegiem maszyna jest mocno wyekploatowana, ale nie koniecznie. Zależy czy ktoś dbał o swoje bejbe :clap: Jeśli sprzecik kupujesz od pasjonata to marne szanse na kupienie miny.

hmm... a ma ktoś _realne_ porównanie do cb500? bo z er5 widziałem w śm, a z cebulką nie...

TIA

jsz

Na DSF w Polo Motorrad Magazin (czy jak to się tam zwało) było kiedyś porównanie tych dwóch motocykli.

Z tego co pamiętam to jeżeli chodzi o silnik to lepiej ocenili CB, natomiast co do prowadzenia i podwozia wygrał GS.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl