Zajdelek Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 WitamPrzybieram sie do wymiany sprzegla w mojej r6. Prosze o jakies podpowiedzi. Czy musze tez wymienicy przekladki?Pozdrawiam i Zycze Wesolych Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 WitamPrzybieram sie do wymiany sprzegla w mojej r6. Prosze o jakies podpowiedzi. Czy musze tez wymienicy przekladki?Pozdrawiam i Zycze Wesolych Swiat A jakie są objawy ?? Ślizga się tylko przy przyspieszaniu czy też przy strzale z klamki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Grudnia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Powinieneś wymienić wszystko - tarcze, przekładki i sprężyny. Wymiana poszczególnych części to jak zakładanie czystych gaci na brudną dupę. Poza tym koszt sprężyn jest niewielki, a poczujesz zdecydowaną różnicę. Przekładki - jeśli tylko są nawet delikatnie przypalone (na niebiesko) - do wymiany. Nie oszczędzaj, to są pozorne oszczędności. W ekstremalnym przypadku szybko spalisz nowe sprzęgło, jeśli reszta będzie stara. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 powod wymiany sprzegla to: podczs przyspieszania na rozgrzanym silniku slizga sie, no i prawdo podobnie mam krzywa tarcze bo przy ruszaniu podszrpuje i na wcisnietym sprzegle przy dodaniu gazu zaczyna ruszac. A tak wogole to ile wchodi tarcz do r6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Jak wyjmiesz stare to bedziesz wiedzial :wink: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi