laboko Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 W mojej XS 400 przebiłem przednią dętkę na jakims gwoździu. Są tutaj koła dętkowe. Czy mogę oddać dętkę do wulkanizacji i czy potem będzie mozna bezpiecznie dalej jeździć, czy też jest tutaj tak jak w przypadku przebitej opony bezdętkowej ktorą raczej powinno się wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey_cinnamon Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Hej, Na zawulkanizowanych oponach bezdętkowych też można bez obaw jeździć, o ile indeks prędkości nie jest zbyt wysoki. Na dętkowych można jeździć bez obaw z klejonymi dętkami:_) Dętka nie ma wpływu na wytrzymałość opony.Pozdrawiam:_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Z doświadczenia powiem...można, mi spece tak zmieniali oponę, że od tego czasu dętka miała tendencje do "popuszczania", średnio raz na tydzien musiałem dopompować te 0,3 atm. Tak przejeździłem ok 1000 km. Z drugiej strony dętka kosztuje ok 25-30 zł, więc nie wiem czy warto żyć w stresie myśląc, że nagle wystrzeli przy 120km/h. Teraz myśle, że głupio zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrAnEk654321 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 WitajWiadomo ze jak by byla nowa detka to jest bezpieczniej, ale....na wulkanizowanej tez nie powinno sie nic stac, dla bezpieczenstwa lepiej na niej nie szarzowac :bigrazz: POZDRO: Bez problemu mozesz jezdzic na klejonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 jak się dobrze łate położy to nic się nie staniehttp://allegro.pl/item151730181_latki_rowe..._wyprzedaz.htmlpolecam powyższe łatki, bardzo dobrze kleją jeśli się umie położyć, sprawdzają się na dętce i na oponie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 a czy na paliwie z orlenu a nie ze shella moge jezdzic, nie wyjdzie mi korba bokiem ?? :notworthy: widac ze zima przyszla :) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Moze odp. nie na temat ale moge przytoczyc jeden watek moj koles kupil uzywana opone do swojej hondy cbr 600 miala "TYLKO"jedna latke i przy predkosci ok.100km/h ta wlasnie jedyna latka puscila naprzeciwko mojego domu.Motor wykonal kilka efektywnych salt DOSLOWNIE!!!!!!! Po tej glebie motocykl nie nadawal sie do uzytku.Naszczescie wlasciciel jeszcze tak:) ja juz nie kupuje klejonych uzywekPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Biorąc pod uwagę cenę dętki (mała) a kłopoty z wymianą, w szczególności tył bez centralnego podnóżka to wolę zawsze założyć nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zresztą skoro firmy zajmują się takową usługą to znaczy że chyba można o ile da sie to potem odpowiednio wyważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi